Ana sayfa » Antalya Yazıları » Düden Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir Rehberi | Giriş Ücreti 2023

Düden Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir Rehberi | Giriş Ücreti 2023

Düden Şelalesi, Akdeniz bölgesinin önemli bir sembolü haline gelmiştir. Özellikle Antalya’nın en büyük doğal güzellikleri arasındadır. Ayrıca Akdeniz’in sembolü olduğu kadar Antalya’nın da önemli sembolleri arasındadır. Düden Şelalesi kaynağını Kepez’de bulunan Hidroelektrik Santrali’nden almaktadır. Antalya şehir merkezine oldukça yakın olması sebebi ile oldukça fazla turistlik bölgedir. Antalya merkeze yaklaşık olarak 15 kilometre mesafede yer almaktadır. Düden Şelalesi büyüleyici güzelliği ve büyüklüğü ile ülke içerisinden ve dışarısından yerli yabancı pek çok turiste ev sahipliği yapmaktadır. Pek çok ziyaretçi Antalya bölgesine geldiği zaman ilk uğradığı bölgeler arasındadır. Düden Şelalesi önemli bir ziyaret merkezidir. Ayrıca Düden başı olarak bilinen noktadan yeryüzü ile buluşan Düden Çayı boyunca iki kol olarak ilerleyen su diğer başı Karpuz Kaldıran Şelalesi, bilinen adı ile aşağı Düden Şelalesi ve Varsak’ta bulunan İskender Şelalesi, bu ise Yukarı Düden Şelalesi olarak geçmektedir. Bu Şelaleler mükemmel doğası ile birlikte Akdeniz’in serin ve güzel sularına dökülmektedir.

Ağaçların bol olduğu ve arasında bolca piknik yapabileceğiniz alanların bulunduğu, şelale seslerinin rahatlıkla ve huzurla duyulduğu mükemmel bir bölgedir. Seyir terasları, kafeler ve yürüyüş yolları ile oldukça güzel bir doğaya sahip olan bölgedir. Doğa parkında sahip olan ve mükemmel bir bölge olan ve son derece harika alanları olan bir bölgedir. Düden Şelalesi Antalya yaklaşık olarak 40 metre yükseklikte bulunan falezlerden aşağı mükemmel bir ses ile dökülmektedir. Son derece rahatlatıcı bir etkiye sahip olan şelale etrafında bulunan piknik alanları ile oldukça güzel ve mükemmel bir bölgedir.

Aşağı Düden Şelalesi  olarak bilinen yer ise Lara bölgesi yakınlarında yer almaktadır. Ünlü Lara Plajı olarak bilinen plaj yolu üzerinde yer alan Aşağı Düden Şelalesi’nin etrafında oldukça güzel tesisiler yer almaktadır. Ayrıca arka bölümünde mağara yer alan şelale son derece güzel manzaralara ev sahipliği yapmaktadır. Bu mağaraların arka kısımlarından da yine bu manzara eşsiz bir şekilde izlenebilmektedir. Bu mağaradan şelaleyi izleyenler adeta büyülenmektedir. Farklı bir alemlere götüren şelale son derece mükemmel bir konumda yer almaktadır.

Yukarı Düden Şelalesi ise Büyük İskender’in atlarını burada sulattığı bilinmektedir. Bu sebeple Yukarı Düden Şelalesi’nin önemi ise çok daha farklıdır. Varsak bölgesine yakın olması sebebi ile bu bölgeye gelenlerin piknik için uğrak bölgesidir.

Yazımızda Neler Var? (Başlıklara Tıklayıp Oraya Gidebilirsiniz)

Düden Şelalesi Nasıl Gidilir?

düden şelalesi nasıl gidilirDüden Şelalesi ilçe olarak Kepez’e bağlıdır. Kepez Belediye sınırları içerisinde yer alan ve pek çok kişinin bildiği Varsak’a yalnızca 1 kilometre mesafede bulunan şelaleye araç ya da toplu taşıma ile gidebilirsiniz. Tüm bu imkanlardan nasıl faydalanacağınız konusunda bilgileri aşağıda belirtiyoruz.

Özel araç ile rahatlıkla ulaşım mümkündür. Aracınız ile Varsak yolunu takip ederek yaklaşık olarak 25 dakika da ulaşım sağlamanız mümkündür.

Ayrıca Antalya Havalimanı’ndan ya da otogardan bineceğiniz taksi ile rahatlıkla Düden Şelalesi’ne gelebilirsiniz.

Minibüs ile ulaşmak isteyenler için ise kent merkezinden Varsak minibüsleri bulunmaktadır. Kent merkezinden bindiğiniz Varsak minibüsleri ile rahatlıkla Düden Şelalesi’ne gidebilirsiniz. Yalnızca Düden Şelalesine gitmek istediğinizi belirtmeniz yeterlidir.

Aynı zamanda otobüslerde hareket etmektedir. Antalya merkezden ya da belirli hatların geçtiği otobüslere binerek rahatlıkla Düden Şelalesi’ne ulaşım sağlamanız mümkündür. Bu otobüsler ile son derece rahat bir şekilde ve hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bineceğiniz toplu ulaşım kodları ise şöyle; VC30, CV17, CV17A, VC30, VL62, VF66, VC69, 524 ve 524 A hat numaralı otobüsler ile son derece hızlı ve kolaylıkla gidebilirsiniz. Binerken otobüs şoförüne Düden Şelalesi için hangi durakta ineceğinizi sormayı unutmayınız. Bu otobüs hatları gün içerisinde her saatte kolaylıkla ulaşım sağlamaktadır.

Yukarıda bulunan ulaşım seçeneklerinden herhangi birisini kullanarak doğa harikası olan Düden Şelalesi’ne hızlı bir şekilde ulaşım sağlayarak ziyaret edebilirsiniz.

Düden Şelalesi Nerede?

düden şelalesi neredeDüden Şelalesi
tam adres olarak; Manavgat / Antalya 3167 Türkiye Düden Şelalesi konumunu aratarak herhangi bir harita ile rahatlıkla bulabilirsiniz. Ayrıca herhangi bir navigasyon uygulamanıza Düden Şelalesi yazdığınız takdirde direkt olarak rahatlıkla gidebilme şansına sahipsiniz.

Düden Şelalesi Giriş Ücreti 2023

Her güzel yerin belirli bir ücreti bulunmaktadır. Ancak Düden Şelalesi oldukça uygun fiyatları ile son derece kendine çekmektedir. Son zamanlarda artan ziyaretçi sayısına rağmen hala uygun fiyatlardan sembolik olarak ücret alınmaktadır. Bu kadar ucuz olması sebebi ile oldukça fazla ziyaretçi almaktadır. Yılın her dönemimde diğer bölgelere göre yoğun bir ziyaretçi kapasitesi bulunmaktadır.

Gürül gürül sular akarken ruhunuzu dinlendirebileceğiniz Düden Şelalesi’ne giriş ücretleri oldukça uygundur. Yukarı Düden olarak geçen Kepez Mesire Alanı’ndan alana giriş için yalnızca 5 TL gibi sembolik bir rakam alınmaktadır. İçeride müze kart geçerli değildir ve büyük ihtimal ile böyle bir yere müze kart ile girmeyi düşünmezsiniz. Ayrıca 65 yaş üstü, gaziler, engelliler ve şehit yakınlarına ücretsiz giriş imkanı bulunmaktadır. Eğer bu koşulları sağlıyor iseniz giriş ücretinden muaf durumda bulunmaktasınız.

Antalya’nın bunaltıcı sıcaklığından son derece rahat bir şekilde kaçarak bu bölgeye rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Antalya’nın içerisinde bulunan ve Antalya’nın son derece bunaltıcı sıcaklarından bir nebze olsun serinlemek isteyenlerin denizden sonraki en çok geldiği uğrak yeridir diyebiliriz.

Mesire alanında restoranlardan hediyelik eşya dükkanlarına kadar bin bir çeşit dükkan ve alışveriş mağazaları bulunmaktadır. Burada her türlü ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz mekanlar bulunmaktadır.

Düden Şelalesi Ziyaret Saatleri ve Günleri 2023

Düden Şelalesi günün belirli saatlerinde açık olan bir mekandır. Bu mekan özellikle günün en güzel saatlerinde açık olması nedeni ile son derece mükemmel bir işletmedir. Düden Şelalesini sabah 08.00 ile akşam 19.30 saatleri arasında ziyarete gelebilirsiniz. Bu saatler Yaz Dönemi için geçerlidir. Her dönem farklı farklı ziyaretçi saatleri bulunmaktadır. Özellikle kış mevsimlerinde akşam saat 18.00’dan son içeriye yeni ziyaretçi alımı yapılmamaktadır. Bunun sebebi ise Antalya’nın kış aylarında turist sayısı bir hayli azalmasıdır. Bu sebeple kış aylarında daha erken saatlerde ziyaretçi alımı kapatılmaktadır. Haftanın 7 günü devamlı olarak bu saatler arasında ziyarete açıktır.

Düden Şelalesi Kahvaltı

Düden Şelalesi kahvaltı için oldukça uygun ve mükemmel bir rota olabilir. Düden Şelalesine gelip sedirli kafelerinde kahvaltı etmeden dönmek olmaz. Bu nedenle buraya özellikle sabah saatlerinde güneşin pek sıcaklığı ile bunaltmadığı zamanlarda buraya gelip oldukça mükemmel manzaralar eşliğinde kahvaltı yapmanızı öneriyoruz. Son derece mükemmel bir manzaraya sahip olan bu mekanlara uğramanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Düden Şelalesi manzaralı ve son derece serin mekanlar olan bu kahvaltıcılarda günün erken saatlerinde gelerek mükemmel bir kahvaltı yapabilir ve son derece güzel bir gün başlangıcı yapabilirsiniz. Eşsiz doğası ve ortamın mükemmel atmosferi ile iştahınız kabaracak ve son derece mükemmel bir kahvaltı yapacaksınız. Burada yaptığınız kahvaltının keyfini hiçbir yerde ve bölgede alamayacaksınız. Anın tadını çıkartarak son derece güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz. Zaten büyülü bir doğal ortamın içinde ne yerseniz size oldukça lezzetli gelecektir.

Farklı farklı mekanların sunduğu alternatifleri inceleyerek burada bulunan sedirli kahvaltıcıların herhangi birisine giderek kahvaltınızı yapabilirsiniz. Ruhunuz ve midenizi doyuracağınız eşsiz ve farklı bir noktadır. Son olarak sizlere de manzara ve güzel bir kahvaltı eşliğinde çayınızın keyfini çıkartmak kalıyor.

Antalya gezilecek yerler ve Antalya plajları yazılarımıza göz atmayı unutmayın.

Yorum yapın