Ana sayfa » Edirne Yazıları » Edirne’de Ne Yenir? | Edirne’de Nerede Ne Yenir?

Edirne’de Ne Yenir? | Edirne’de Nerede Ne Yenir?

Edirne’de ne yenir? Edirne’nin yöresel lezzetleri nelerdir? Eğer Edirne’ye gidecekseniz bu soruların cevabını bilmeniz gerekir. Öyle ya, Edirne gezilecek yerler aç bîlaç gezilir mi hiç! Hele Snickers reklamındaki gibi, acıkınca gözünüz kararıyorsa, öfkeleniyorsanız, tahammül seviyeniz düşüyorsa; ‘Açken sen, sen değilsin!’ atmosferine bürünüyorsanız Edirne’de ne yenir konusunda bilgi sahibi olmanız daha da önem taşıyor. Edirne gezilecek yerler ile bitmiyor iş… Daha Edirne’nin yöresel lezzetleri var, onları tatmamız gerek… Edirne’ye özgü yemekler damağımızı şenlendirmeli ki Edirne gezisi tamam olsun. Peki o zaman, ağzınızın sulanmasına, iştahınızın kabarmasına, midenizin guruldamasına hazırsanız; Edirne mutfağından içeri giriyoruz:

Edirne’de Ne Yenir?

Edirne restoranları, Edirne kafeleri vs. her ilçede farklılık gösteriyor tabii ki. Ancak bir de Edirne’nin meşhur yemekleri var, onlar her ilçede aynı. Zira yemek işi uzmanlık alanımdır ayıptır söylemesi, hani yemek yemediğim zamanları ne yesem diye düşünerek değerlendiririm… (Duyamadım? Yok artık daha neler mi dediniz?) Yok canım lafın gelişiydi o, ama şu Edirne mutfağı konusunu yazarken diyetimi bozmamak için kendimle nasıl çetin bir mücadeleye girdiğimi anlatamam. Hepsi sizin için, kıymetinizi bilin… İşte insanı kaldırıp Edirne’ye götürecek, Edirne’de yaşayanlara ‘bu akşam ne yiyelim?’ sorusunun cevabı olacak o muhteşem lezzetleri Edirne’de ne yenir sorusunun altında sizlere sunuyoruz..

Tava Ciğeri

edirnede ne yenirTava ciğerinin ünü Edirne’yi de Türkiye’yi de aşmış olsa da Edirne’nin tava ciğeri bir başkadır. Hatta buraya tava ciğeri yiyebilmek amacıyla Yunanistan’dan gelenler dahi varmış. (Adamlar ağzının tadını biliyor.) Ciğer dilimleri ince ince kesiliyor, una bulanıp kızartılıyor veee ortaya çıkan şeyin adı bence ciğer tava değil lezzet bombası!

Elbasan Tava

edirne'de ne yenirEdirne başkent olunca Osmanlı mutfağına giren ve o gün bugündür lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyen elbasan tava, Edirne et yemekleri içinde farkını belli ediyor. Sarımsak, yoğurt, soğan ve kuzu etinin harmanlanmasıyla elde edilen bu yemek damak zevkinize kesinlikle uyum sağlayacak.

Zirva

edirne de ne yenirBirisi Edirne’nin yemekleri güzel değil dese yahut Edirne’de yemek yerleri kalitesiz dese ona ‘ne zirvaliyorsun sen!’ derim… Evet bu tatlının isminden yola çıkarak düşüncelerimi belirttikten ve sanırım birazcık kötü bir espri yaptıktan sonra Zirva denen Edirne lezzeti nedir ne değildir, ondan bahsedeyim. Et ve meyve bir arada desem? ‘Iyy öyle şey mi olur yaa’ demeyin, hem de öyle güzel oluyor ki… Osmanlı zamanında her Cuma akşamı ve bayram günü halka dağıtılıyormuş bu yemek… Kuru üzüm, kuzu eti, hurma, bal, incir ve kayısı varmış içinde. Biraz aşureye benziyor diyebiliriz. Denenmesi gereken lezzetlerden.

Ciğer Sarma

edirnede ne yenirEdirne’nin tava ciğeri meşhr dedik ama bununla sınırlı değil ki ciğer yemekleri. Ciğer sarma da lezzetiyle ciğer tavaya dişli bir rakip… Ciğer zarı, dolmalık fıstık, kuş üzümü, pirinç ve soğanla hazırlanan yemek fırında pişiriliyor. Kritik soru: Ciğer sarma mı tava ciğer mi? Bunun cevabı herkesin kendinde gizli.

Zerde

edirne yemek rehberiPirinç, zerdeçal, kuş üzümü, safran ve gül suyu ile hazırlanan bu tatlıya bayılacaksınız. Osmanlı saray mutfağının gözdesi olan bu tatlıyı Edirne’de yemek sizin için unutulmaz bir lezzet deneyimi olacak…

Cevizli Oturtma

edirne'de ne yenirEdirne tatlıları
içinde çok popülerdir kendisi. Çıtır çıtır yufkalar, arasında bol ceviz… Off yeter dayanamayacağım galiba! Baklavayla aynı kulvarda yarışıyor.

Edirne’de tatlı yiyecekseniz cevizli oturtmayla zirveden giriş yapın.

Akıtma

Buna ‘yumurtasız krep’ diyebilirim. Üzerine bal, çikolata, tereyağ, reçel veya kaymak dökülerek damak çatlatan süper bir lezzet ortaya çıkarılıyor. Edirne’de kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı zaten de tabii günün her saatinde tüketebilirsiniz. Canınız çekince birkaç tane gömün gitsin mideye!

Kavala Kurabiyesi

edirne de ne yenirEdirne denilince akla ilk gelen lezzetlerden daha doğrusu efsanelerden biridir. Edirne pastaneleri bu kurabiyenin satışını yapar, Edirne’nin her yerinde bu kurabiyeyi bulabilirsiniz. Asıl Kavala Kurabiyesi bademli olur ancak bugün farklı çeşitleri de mevcut.

Piyaziye

Etli soğan dolması ancak mesele bu kadar basit değil! İç malzeme açısından son derece zengin, lezzeti çok, bu yüzden Edirne’de en çok tüketilen lezzetlerin başında geliyor.

Gerdan Tatlısı

edirne'de ne yenirİsmi sizde nasıl bir çağrışım yaptı bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa o da bu tatlının oldukça sıradışı olduğu. Kuru meyvelerden ve koyun gerdanından yapılıyormuş. Bana hitap etmiyor şahsen ancak yeni tatlara açıksanız bu da Edirne’de ne yenir? sorunuza cevap olabilir.

Kandilli Mantı

Sizde durumlar nasıl bilmiyorum ama şahsen mantı benim en zayıf noktalarımdandır… Bu da Edirne’nin yöresel lezzetlerinden, içinde tavuk eti ve tavuk ciğeri olan bir hamur işi türü. Bence buna tam puan vereceksiniz, içimden bir ses öyle diyor.

Mutancana

Biraz önce de meyvelerin ve etin uyumuna tanık olduk ama bu başka… Kuru üzüm, kuru erik, kuru kayısı buluşuyor, aralarına kırmızı et de katılıyor, sonra ceviz, bal, sirke veya badem de eklenince değmesinler keyfinize… Et olarak kuzu eti kullanılıyor bu arada. Afiyetler olsun!

Mamzana

edirne de ne yenirBakın burda kimler vaar? Domates, maydanoz, sivri biber, sarımsak, patlıcan ve limon suyu güçlerini birleştirmiş ve böyle bir lezzet âbidesi oluşmuş: Karşınızdaaa Mamzana! Her yemeğin yanına gidiyor, çok sıcak kanlıdır kendisi, anlaşamadığı, iyi geçinemediği bir yemek yok. Ama kendisi de başlı başına bir yemek tabii.

Kadınbudu köfte

edirnede ne yenir

Yahu Edirne yemekleri arasında değil kki bu, her yerde var bundan diyebilirsiniz ama işte o her yere,Edirne mutfağından çıkıp dağılmış efenim. Aslında Edirne’nin bize armağanı bir lezzet. Sana çok şey borçluyuz Edirne!

Kabak bastı

Osmanlı mutfağından fazlasıyla almış nasibini… İçinde kuzu eti ve kabak var. Üzüm suyu, bal, koruk suyu vs. bunlardan herhangi biri de ilave edilince lezzet basamaklarını bir anda zıplayarak tırmanıyor. Kabak kalyesi diye de biliniyor. (Katmersiz düğün olmaz, bu yemekte muhakkak tereyağının yeri vardır.)

Edirne Köftesi

edirne'de ne yenir

Yumuşacık, pufuduk köftelerin ağzınızda bırakacağı tat uzun süre gitmeyecek, haberiniz olsun. Kıymalı harç ve sebzeyle hazırlanan Edirne Köftesi midenize bayram ettirecek!

Gaziler helvası

Tatlı krizim tutacak galiba ama yazmadan edemeyeceğim. Bu biraz un helvasına benziyor hafiften, ama daha farklı. Badem içi, un, süt, yumuşacık bir lezzet… İpuçlarını verdim, gerisini siz anlayın. Gerçi tadılmadan anlaşılmaz orası da ayrı… İyisi mi Edirne gezilecek yerler listenize Edirne yemek mekanları diye bir alt başlık yazarak meşhur yemek yerlerini ve yenilecekleri ekleyin. Zira midenizi Edirne lezzetlerinden mahrum etmek olmaz!

Edirne Yemek Yerleri

Evet, buraya kadar Edirne’de ne yenir sorusunu cevaplandırdık. Her biri ayrı bir lezzet kahramanı olan Edirne yemekleri ile tanıştık. Tamam da biz bunları nerede yiyeceğiz? Şimdi Edirne’deki yemek yerleri hakkında da biraz konuşalım.

Edirne’de Kahvaltı Mekanları

Kahvaltı mutlu bir günün altın kuralı, bunu hepimiz biliyoruz. Hele ki elimizde uygulanması gereken Edirne gezilecek yerler listesi varsa, oradan oraya koşturabilmek için iyi bir kahvaltı yapmamız şart. Gün içinde tempomuzun düşmesini istemiyorsak kahvaltıyı bol tutmak gerek. Peki Edirne kahvaltı salonu noktasında nereyi tercih edelim? Edirne’de kahvaltı yapılacak yerler nereler?

Tadım Kahvaltı Salonu

edirne yemek yenilecek yerlerAdının Tadım olduğuna bakmayın, buraya gelmişken tadımlık değil doyumluk yiyin, karnınızı iyice doyurun. Özellikle menemenleri bir harika. Hele kaşarlı, sucuklu menemen yok mu, insan hiç bitmesin istiyor.

Mola Cafe Kahvaltı

edirne kahvaltı mekanlarıSalas, mütevazi bir mekan, lezzeti de sizi hayal kırıklığına uğratmayacak. Edirne’de’siniz ve güne nefis bir serppme kahvaltıyla başlamak istiyorsanız sabah kalkar kalkmaz buranın yolunu tutun.

Nehir Kahvaltı Salonu

Biri Edirne kahvaltıcısı mı dedi? O halde buradan bahsetmenin tam zamanı! Kahvaltı menüleri konusunda oldukça bonkör davranıyorlar, lezzetine diyecek yok. Aynı zamanda çorba seçeneği de var, dilerseniz güne çorba içerek de başlayabilirsiniz. (Güzel oluyor, denenmiştir.)

Has Bahçe 22.5 Kahvaltı & Cafe

22.5 ne anlama geliyor, sırrı nedir onunla değil, şimdi lezzetinin sırrıyla ilgilileniyorum ben.Çiğ böreği de pek meşhur. Gitmekten kesinlikle pişman olmayacağınız bir yer!

Edirne’de Köfte Nerede Yenir?

Edirne yemek yenilecek mekanlar köftesiz olmaz. Bu mekanların bir numaralısı da Köfteci Osman. İçi biraz sulu, kendisi pamuk gibi, lezzetin doruklarında mis gibi köfteler… Yok böyle bir lezzet!

Tabii limonlu piyaz ile beraber eşlik edilmeli, kuru kuru boğazınızdan geçmez!

Aydın Tava Ciğer

edirne de ne yenirŞöyle çıtır çıtır kızaran nefis bir ciğer yiyerek lezzette leve atlamak istiyorsanız sizi bekler. Ciğere kırmızı acı biber ve turşu ile eşlik etmeyi unutmayın…

Ciğerci Niyazi Usta

Burası da Edirne’de ciğer yemek için tercih edebileceğiniz önemli yerlerden. Ciğerler özenle temizleniyor, zar kısmı alınıp kağıt gibi incecik doğranıyor. Sonra kızgın yağa atılıp bir dakika kızartılıyor. Yanında eğer kızarmış acı biber de varsa başlasın lezzet yolculuğu! (Yalnız biberleri gerçekten acı, eğer acı sevmiyorsanız dikkatli olmalısınız.! Tabii söğüş yeşil biber ve domates-soğan, cacık gibi şeyler imdadınıza yetişip acıyı hafifletebilir.

Kazım ve İlhan Usta

Bir baba oğulun ciğer tavadaki başarışı tüm Edirne’ye nam salmıştır. Lokum gibi pişmiş enfes ciğerleri, iddia ediyorum ciğer sevmeyenleri de baştan çıkaracak cinsten.

Öz Akgünler Edirne Ciğercisi de Edirne ciğercisi denilince akla gelen yerlerden. Burayı da tercih edebilirsiniz aslında, lezzet olarak geçer not almayı başarıyor.

Kırkpınar Kasap & Restoran

edirne'de ne yenirEdirne yemek yerleri
arasında burayı tercih ettiyseniz parça et veya kaşar peynirli köfte gibi spesiyallerine de şans verin. Yemekten sonra da bir  Hayrabolu tatlısı yahut trileçe falan patlatın gitsin! Tatlısız olmaz! Kapanışı güzel yapmalı.

Ciğerci Kemal Usta

Ufak ve samimi bir yer, insanları cana yakın, ciğeri lezzetli. İster yumuşak ister kıtır pişmiş ciğerler; nasıl arzu ederseniz… Acı biber salçalı ezmeyi ya da yoğurtlu biber kızartmayı da söylediniz mi masaya tamamdır! Kazım Usta bu işin pîri olmuş artık.

Edirne Lokantaları

Evet, şöyle doyasıya bir akşam yemeği için Edirne lokantası mı arıyoruz? O halde önümüzde pek çok seçenek var:

Ali İlte Kıyık Et Lokantası

Edirne’de yemek buradan sorulur, Ali İlte Kıyık dedin mi orda duracaksın… Çeşit çeşit mezeler, ev yemekleri burada hünererlerini konuşturur. Tek sorun, hangisini tercih edeceğimize karar verirken zorlanmamızdır. Yoğurtlu biber borani denilen bir mezesi var hele, ultra lezzet kalitesi! Köftesinden kuzu tandırına menüsü pek geniş.

Lalezar Restoran

Edirne restoranları arasında başı çekiyor kendisi, çok iddialı ve iddiasında da haklı yani. Meriç Nehri kıyısındaki bu restoranda lezzetin doruklarına çıkacaksınız. Dilerseniz buranın kahvaltısını yiyerek yaşayın bu zevki, ilerseniz tava ciğeriyle, köftesiyle ödüllendirin midenizi; safranlı irmik tatlısına veya tahinli Hayrabolu tatlısına da yer bırakmayı unutmayın.

Çamlıbel Restoran

Edirne’nin keşan ilçesi satır etiyle ün yapmış. Edirne’ye gelince bu lezzeti Çamlıbel Restaurant’ta deneyimlemeniz tavsiye olunur. Tekirdağ yönünde, Keşan ilçesine yalnızca 1 km uzaklıkta bulunan nezih bir mekan. Anayol üzerinde olduğu için gözden kaçma ihtimali yok. Yemyeşil bir bahçede yer alan bu restoranın açık ve kapalı otoparkları mevcut. Aynı zamanda çocuklar için bir oyun bahçesi var. Dingin, huzur dolu bir atmosfere sahip. Keşan Göleti’nin sırtını dayadığı, çam ağaçlarıyla süslü tepeleri de buradan seyredebilirsiniz. Dış mekanı kadar iç mekanı da oldukça konforlu. Satır et en iyi burada yenir, açık ve nettir. Tabii sadece  bu değil, pek çok et ürünü var menüde. Salatalar, mezeler, tatlılar; kısacası bir kuş sütü eksik.

Tadım Lokantası

edirne yemek yenilecek yerlerTadım Kahvaltı Salonu’ndan bahsetmiştik. Bu da onun lokanta versiyonu, biraz update olmuş üst sürümü yani. (Gerçi ikisi farklı yerler, sadece isim benzerliği var.) Burada bir tattığınızı bir daha istiyorsunuz, Makedonya’dan göçüp gelen bir dede açmış burayı, şimdi lezzet direksiyonunu torunları devralmış, onlar sürüyor arabayı… Ev yemekleri çeşit çeşit ama ekşili köftesinin yeri ayrı…

Bereket Lokantası

Adı bile insanı cezbediyor değil mi? Bu esnaf lokantasının yemeklerini de deneyimleyebilirsiniz, fakat yerken parmaklarınızı ısırmamaya dikkat edin! (Gerçekten bu kadar lezzetli olup olmadığını test etmek için bir akşam yemeğine bekleriz sizi burada…) Hele yaprak döneri yok mu, lezzetin hası… Bir de irmik helvası var buranın ama bildiğimiz irmik helvalarından değil. Ne koyuyorlar içine bilinmez fakat büyük bir lezzet sırrı olduğu kesin!

Vargo Restoran

edirne'de ne yenirOldukça şık bir yemek mekânı… Memnuniyet garanti denebilir. Edirne’de nerede yenir sorusunun cevapları arasındadır. Hava kararınca manzarası da bir başka güzel oluyor. Menüsü herkesi tatmin edecek kadar geniş.

Ponsetya Restoran

Edirne’yi kuşbakışı izleyerek keyifli bir akşam yemeği yemek istemez misiniz? ‘Seninki de laf mı, isterim elbet’ diyorsanız Ponsetya’ya davetlisiniz. Kırmızı et, meze-balık vs. neyi istiyrsanız onu yeyin, hepsinden maximum lezzet alacaksınız nasıl olsa.

Hanedan Restoran

Balıklar, mezeler, pideler, kebaplar… Lezzet partisi var komşular, duyduk duymadık demeyin! Karnı zil çalanları aramızda görmekten mutluluk duyarız. Yemeğinizi yerken nehir manzarası size eşlik edecek. Hava kararınca köprü ışıklandırılıyor ve hayranlık uyandıran bir görüntü ortaya çıkıyor; onu da ekleyelim. Yavaş yavaş, sindire sindire yeyin yemeğinizi, acelemiz yok… Bir yere kaçmıyoruz herhalde!

Fesleğen Kır Bahçesi

edirne'de ne yenirHem kahvaltıda hem de yemekte söz sahibi bir mekan… İster bahçesinde oturun, serpme kahvaltısıyla keyif çatın, ister öğle veya akşam vakti uğrayıp yemekleriyle lezzetin dibine vurun! Bir lahmacunu var ki, sormayın gitsin! Lezzetin somut hâli!

Gazi Baba Meyhanesi

Tanıştırayım: Fasıl müzikleriyle, bir daha bir daha isteyeceğiniz mezeleriyle ve Edirne’nin meşhur yemekleri ile size unutulmaz bir ziyafet çektirecek mekan. Burası bir aile işletmesi ve fiyatları da fazla cep yakmayan türden. Doymak için kesenin ağzını fazla açmanız gerekmiyor. Yemekleri özenle pişiriliyor ve kaliteli bir sunumla ikram ediliyor. Yemek boyunca kulağınızdan Türk sanat müziğinden nağmeler eksik olmuyor. Taptaze malzemelerle hazırlanmış sıcak ya da soğuk mezeler yemeğinizin lezzet seviyesinia artırıyor. Alkollü veya alkolsüz içeceklerden istediğinizi tercih edebiliyorsunuz. Şu öve öve bitiremediğimiz tava ciğerini burada yemek ayrı bir keyif. (Övülecek kadar var ama…) Baba bir hizmet bekliyorsanız buyrun. Daha fazla beklemenize gerek yok, kapıda kalmayın.

Edirne’de Tatlı Nerede Yenir?

Edirne ve tatlı kelimeleri yan yana gelince hemen gözümüzün önüne geliyor o bademli gevrek kurabiyecikler, ağızda dağılan lezzet harikası (Kısaca badem ezmesi diyorlar), efsanevi lezzet peynir helvası ya da kocaman bir Kemalpaşa tatlıssı. Hepsinin sultanı da gönlümüzün bir tanesi, damakların sevgilisi Hayrabolu tatlısı… Edirne’ninn yöresel tatlıları bunlar olsa da Edirne tatlıcıları neler? O merak konusu. Öyleyse hemen giderilsin bu merak:

Tatlı Konağı

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım diyorsanız buraya gelin de bol cevizle süslenmiş Hayrabolu tatlısıyla tatlı keyfini farklı bir boyuttan yaşayın derim. Yahut Edirne’nin o meşhur peynir helvasıyla lezzet denizinin derinlerine dalın! Peynir helvası yiyecekseniz üzerine dondurma da ekletin ki lezzeti iyice katlansın! Helvanın tadını biraz daha hafifletmiş olacaksınız böylece… Ah orada olmak vardı…

Keçecizade

edirne'de ne yenirEdirne’nin şu dillere destan badem ezmesi var ya, onu gelin bence buradan alın… Üşenmeyin ya emin olun bu lezzete değer. Edirne’deyseniz geliverin işte… Çikolatalı sultan lokumunu veya çikolata kaplı portakal kabuğunu da tercih edebilirsiniz. İkisi de tam bir lezzet hazinesi.

Arslanzade

edirnede yemek yenilecek yerlerKallavi kurabiyesini uymuş muydunuz? Edirne’nin ünlü lezzetlerindendir, bir yiyen bir daha vazgeçemez, böyle de bir özelliği vardır. Tuz, un ve yağ bulunmuyor ama, normal kurabiyeden farklı. Bal, antep fıstığı, şeker ve safranla hazırlanıyor. Gayet lezzetli, ama bağımlılık yapıyor ne yalan söyleyeyim.

Balaban Dondurma

Edirne’de ne yenir ne içilir diye başladık muhabbete, şimdi ağzımızı tatlandırmaya devam ediyoruz. Burası Edirne dondurmacılarının kralı. Cevizli, tahinli, vişneli; hangi çeşit dondurma arıyorsanız dayanılmaz lezzetiyle size sunuluyor. Dondurma yemeyecekseniz çikolata sosuyla kaplanmış profiterolüyle lezzet limanına yelken açabilirsiniz.

Ondo

Ekler, peynir helvası, tulumba tatlısı… Aklınıza ne gelirse var. Edirne’de ne yemeli derken kastettiğiniz şey eğer tatlılarsa, buraya uğramak mantıklı bir karar.

Sık Sorulan Sorular

Buraya kadar Edirne’de ne yenir sorusunu cevaplamaya çalıştım. Tabii bunu yazarken haliyle canım çok çekti, yok abi yapamayacağım dedim; ama pes etmedim ve başardım! Umarım Edirne’de ne yemeli sorusuna doyurucu bir cevap olmuştur. Siz hele bu dediğim yerlere bir gidin, siparişi bir verin, Edirne’nin yöresel yemekleri masanıza bir gelsin; lezzet kavramının tanımını yeniden yapacaksınız. Şimdi Edirne nerede ne yenir bunu öğrendiğimize göre pratiğe dökmemiz gerekiyor. Edirne’de gezilecek yerler bir bir turlanırken acıktığımız zaman soluğu bu mekanlarda alacağız… Edirne’nin lezzet durakları bu kadarla sınırlı değil tabii ancak ben size en popüler olanlarından bahsettim. Edirne’nin yöresel lezzetleri tadılmaya değer ve Edirne yemek mekanları bunun için var. Peki Edirne’de yenmesi gerekenler neler, Edirne’nin meşhur yemekleri hangileriydi; gelin kısaca bir özetini çıkaralım:

Edirne’de Yenilecek Şeyler

Edirne yemek rehberi boyunca anlattığım yöresel lezzetlerin her biri efso, her biri tam ağzınıza lâyık. İşte o Edirne’nin meşhur yemekleri arasında; tava ciğeri, zirva, elbasan tava, ciğer sarma, piyaziye, kandilli mantı, mamzana, mutancana ve Edirne köftesi gibi lezzetler var.

Edirne’nin yöresel tatlıları arasında ise; cevizli oturtma, zerde, kavala kurabiyesi, gaziler helvası, gerdan tatlısı öne çıkıyor.

Size de bu Edirne lezzetlerini gidip yerinde tatmak, Edirne kahvaltı mekanlarını, restoranlarını, tatlıcılarını, ciğercilerini deneyimlemek kalıyor. Elbette bir Edirne gezisi boyunca hepsine uğrayamazsınız. Ancak buraya sık sık geliyorsanız ya da burada yaşıyorsanız bir mekânın müdavimi olmak yerine başka mekanlara da şans tanımanız önerilir. İlk defa geldiyseniz nasıl olsa tekrar tekrar gelmek isteyeceksiniz. Edirne yemek rehberi içerisinde yer verdiğim lezzetlerden ve yemek yerlerinden memnun kalacağınıza inanıyorum. Şimdiden hepinize afiyetler olsun!

Edirne’ye gelip gezmek istediğinizde, Edirne gezilecek yerler yazımız sizlere yardımcı olacaktır.

Yorum yapın