Ana sayfa » Gezilecek Yerler » Pierre Loti Tepesi Nerede? Nasıl Gidilir? | Giriş Ücreti 2022

Pierre Loti Tepesi Nerede? Nasıl Gidilir? | Giriş Ücreti 2022

Pierre Loti Tepesi nerede, nasıl gidilir ve Pierre Loti Tepesi kahvaltı fiyatları 2022 yılında ne kadar gibi birçok soruyla karşılaşıyoruz. Bu nedenle sizlere detaylı bir rehber sunmak istiyoruz. O zaman lafı uzatmadan yazımıza geçelim.

Pierre Loti Tepesi Nerede?

Yerli-yabancı turistlerin ve gezginlerin en çok merak ettiği soruların başında da Pierre Loti Tepesi Nerede sorusu gelir. Pierre Loti Tepesi, İstanbul Avrupa yakasının Eyüpsultan ilçesine bağlı, Eyüp Sultan Camii’nin üst tarafında bulunan tepenin adıdır. Olağanüstü manzaraya sahip tepenin bulunduğu yerden Haliç’in her iki yakasını, yani Beyoğlu ve Fatih tarafını görebilmeniz mümkündür. Haliç’in tarihi yarımada tarafında yükselen cami kubbeleri ve minareleri görülmeye değerdir. Seyir terasında bulunan dürbün ile Fatih Camii, Yavuz Sultan Selim Camii, Süleymaniye Camii, Beyazıt Kulesi, Ayasofya Müzesi ve Topkapı Sarayı’nı uzaktan izleyeme imkânı da bulabilirsiniz.

Pierre Loti Tepesi’ne Nasıl Gidilir?

Pierre Loti TepesiPierre Loti tepesine ulaşım teleferik yardımıyla sağlanmaktadır. Şimdi size İstanbul’un dört bir yanından Pierre Loti tepesine nasıl ulaşacağınızı ayrıntılı bir şekilde anlatacağız.

1-) Kadıköy’den Kadıköy-Kartal metrosuyla Ayrılık Çeşmesi istasyonunda inip Marmaray’a aktarma yapın. Marmaray ile Yenikapı durağında inerek otobüs duraklarının bulunduğu çıkıştan çıkın. Buradan 39, 39D, 39K numaralı hatlardan rast geldiğiniz birine binin ve Teleferik Pierre Loti durağında inin. O noktadan sonra Pierre Loti Tepesi İstanbul’a teleferik yardımıyla ulaşabilirsiniz.

2-) Üsküdar’dan Marmaray ile Yenikapı durağında inerek otobüs duraklarının yer aldığı çıkıştan çıkın. Bu noktadan 39, 39D, 39K numaralı hatlardan herhangi birine binin ve Teleferik Pierre Loti durağında inin. Buradan sonra Pierre Loti Tepesine çıkan teleferik yardımıyla ulaşabilirsiniz.

3-) Ümraniye’den Üsküdar-Ümraniye metrosuna binerek Üsküdar son durakta inin ve Marmaray’a aktarma yapın. Marmaray ile Yenikapı durağında indikten sonra otobüs duraklarının olduğu çıkıştan çıkın. Buradan 39, 39D, 39K numaralı hatlardan rast geldiğiniz birine binerek Teleferik Pierre Loti durağında inin. Ardından Pierre Loti Tepesine çıkan teleferikle tepeye ulaşabilirsiniz.

4-) Eğer Kartal, Maltepe, Pendik, Tuzla taraflarında yer alan ilçelerden geliyorsanız 500T ile Ayvansaray durağında indikten sonra Haliç’e inen yoldan aşağıya doğru yürüyüp karşınızdaki otobüs durağından 36CE, 48E, 99, 99Y numaralı otobüslerden birine binmek suretiyle Teleferik Pierre Loti durağında inin. Tam bu noktadan Pierre Loti tepesine çıkan teleferiğe ulaşabilirsiniz.

Avrupa yakasından gelenler için tavsiyeler

1-) Eğer Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler taraflarından geliyorsanız herhangi bir Metrobüs istasyonundan metrobüse binip Ayvansaray-Eyüp durağında inin. Sonra üst geçitten sol taraftan çıkarak Haliç’e inen yoldan aşağıya doğru yürüyüp karşınıza çıkan otobüs durağından 36CE, 48E, 99, 99Y numaralı otobüslerden birine binmek suretiyle Teleferik Pierre Loti durağında inin. O noktadan sonra Pierre Loti tepesine çıkan teleferiğe ulaşabilirsiniz.

2-) Bağcılar, Güngören bölgelerinden geliyorsanız Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Zeytinburnu istasyonunda inip metrobüse aktarma yapın. Metrobüs ile Ayvansaray-Eyüp durağında indikten sonra üst geçitten sol taraftan çıkarak Haliç’e inen yoldan aşağıya doğru yürüyün. Karşınıza çıkan otobüs durağından 36CE, 48E, 99, 99Y numaralı otobüslerden herhangi birine binerek Teleferik Pierre Loti durağında inin. İşte o duraktan sonra Pierre Loti tepesine çıkan teleferiğe ulaşabilirsiniz.

3-) Eğer Esenler, Bayrampaşa taraflarından geliyorsanız M1 Yenikapı-Havalimanı metrosuyla Merter istasyonunda indikten sonra metrobüse aktarma yapın. Metrobüs ile Ayvansaray-Eyüp durağında indikten sonra üst geçitin sol tarafından çıkarak Haliç’e inen yoldan aşağıya kadar doğru yürüyün. Karşınızdaki otobüs durağından 36CE, 48E, 99, 99Y numaralı otobüslerden rast geldiğiniz birine binerek Teleferik Pierre Loti durağında inin. Pierre Loti Tepesi İstanbul’a çıkan teleferiğe işte bu noktada ulaşabilirsiniz.

4-) Taksim’den 55ET, 55T numaralı otobüslerden birine binerek Feshane durağında inin. Bu duraktan sonra 36CE, 48E, 99, 99Y numaralı otobüslerden herhangi birine binerek Teleferik Pierre Loti durağında indiğini zaman Pierre Loti Tepesine çıkan teleferiğe ulaşabilirsiniz.

Pierre Loti Tepesine Nasıl Gidilir sorusu da bu sayede ayrıntılı bir şekilde cevap bulmuştur.

Pierre Loti Kimdir? Pierre Loti’nin Hikayesi Nedir?

Pierre Loti kimPierre Loti’nin asıl adı Louis Marie Julien Viaud’dur. 14 Ocak 1850’e doğan Loti 10 Haziran 1923 tarihinde hayata gözlerini yumdu. Fransız bir romancı olan Pierre Loti isminin yazara bazı kaynaklara göre öğrencilik yıllarında; bazı kaynaklara göre de 1867 yılında yaptığı Okyanusya seferi sırasında, Tahitili yerliler tarafından verildiği ileri sürülür. “Loti”  litaratürde egzotik iklimlerde yetişen egzotik bir çiçeğin adıdır.

1850 senesinde Fransa’nın Rochefort vilayetinde Protestan bir ailenin en küçüğü olarak doğdu. 17 yaşında Fransız Deniz Kuvvetleri’ne kaydoldu. Denizcilik eğitimini bitirdikten sonra 1881’de yüzbaşı ünvanını aldı ve ilerleyen yıllarda da terfi ederek albaylığa rütbesine kadar yükseldi. Orta Doğu ve Uzak Doğu’da görevler yaptı. Bir deniz subayı olarak romanlarında konu ettiği yabancı kültürünü pek çok yer gezerek tanıma fırsatını elde etti. Bu yolculuklarında edindiği deneyimlerini daha sonra kitaplarında anlattı.

Pierre Loti 1879’da ilk romanı olan ve o dönemin Osmanlı Türkiye’sinden bölümler sunan Aziyadé ‘nin (Aziyade) yayımlanmasının ardından 1878’de Mariage de Loti (Loti’nin Düğünü), 1886’da Pécheur d’Islande’la (İzlanda Balıkçısı)’nı yayınladı. Loti, kendini edebiyat çevresine kabul ettirmiş bir yazar olarak ün saldı. Daha sonraki yıllarda ise her yıl bir kitabı piyasaya sürüldü ve kitapları geniş kitlelere ulaştı. 1891 yılında Fransız Akademisi’ne seçilen Loti, 1910 yılında Légion d’Honneur nişanını aldı. Pierre Loti’nin yalın dili oldukça dikkat çekmiştir. Edebiyattaki bu izlenimciliği kişiliğini de derinden etkiledi. Derin bir umutsuzluğu dile getiren kitaplarında aşkın yanı sıra ölüm duygusu da geniş yer tutmaktadır. Bütün bu ümitsizlikle birlikte içinde yaşadığı topluma karşı şefkat ve acıma duygusunu kitaplarında yansıtmaya çalıştı.

Hayatında birçok defa İstanbul’a gelen Pierre Loti, İstanbul’a ilk kez 1876 yılında bir Fransız gemisiyle, görevli subay rütbesiyle gelmişt. Loti, Osmanlı yaşam biçiminden etkilendi ve pek çok eserinde bu etkiyi kitaplarında gösterdi. Aziyadé adlı romanına adını veren kadınla İstanbul’da tanıştı. Burada bulunduğu zamanlarda bugünkü adıyla Eyüpsultan ilçesinde yaşadı. İstanbul’a adeta hayranlık besleyen Pierre Loti, kendisini her zaman Türk dostu olarak nitelendirmiştir.

1913 yılında kaleme aldığı La Turquie Agonisante (Can Çekişen Türkiye) kitabıyla Batı politikalarını eleştirel bir dille yaklaşan Loti aynı yıl devlet konuğu olarak Türkiye’ye geldiği vakit, Tophane Rıhtımı’nda muazzam bir törenle karşılanarak Sultan Reşat tarafından sarayda ağırlandı.  Balkan Savaşları’nda, I. Dünya Savaşı’nda ve sonrasında Anadolu işgalinde Avrupa’ya karşı hep Türklerin çıkarlarını savundu. Millî Mücadele döneminde ise Anadolu’daki direnişe destek vermesi ve kendi ülkesi olan işgalci Fransa’yı ağır bir dille eleştirmesiyle dikkatleri üzerinde topladı. Loti, Türk halkının da sempatisini bu sayede kazandı. Dahası Türkiye Büyük Millet Meclisi 4 Ekim 1921 tarihinde asker ve yazar Pierre Loti’ye şükranlarını sunan bir mektup yolladı. Bunun yanı sıra Pierre Loti, 1920 yılında “İstanbul Şehri Fahri Hemşehrisi” olarak kabul edildi ve bununla da yetinilmedi Loti’nin adını taşıyan bir de cemiyet kuruldu. Daha sonraları İstanbul’da Divanyolu’nda bulunan bir caddeye “Pierre Loti Caddesi” ve Eyüp’te açılan bir kahvehaneye de “Pierre Loti kahvesi” ismi sevenleri tarafından verildi. Günümüzde bu kahvehanenin olduğu tepe de Pierre Loti Tepesi olarak bilinmektedir. Ayrıca bu tepeye çıkmak için inşa edilen Eyüp – Piyer Loti Teleferik Hattı’nın ismi de Loti ile anılmaktadır.

Ancak tüm bunlara rağmen Pierre Loti, Türk aydınlarının ikiye bölünmesinin önüne geçemedi. Kimi aydınlar onun gerçekten bir Türk dostu olduğunu savunurken, kimileri de onun aslında Osmanlı’nın zayıf ve geri kalmış hâlini acıyarak sevdiğini savunuyorlardı. Hatta Loti’ye Fransız casusu diyen bile vardı.

Hatta ünlü şairimiz Nazım Hikmet Loti’yi ağır bir şekilde eleştirerek, onu “Çürük Fransız kumaşlarını yüzde beş yüz ihtikârla şarka satan” bir burjuva olarak nitelendiriyordu. Bir diğer taraftan yazar Abdülhak Şinasi Hisar, İstanbul ve Pierre Loti adlı kitabında Loti’ ye övgüler düzüyor ve Loti’nin yazılarının bazı Türklerin yazdıklarından daha millî bir his ve zevk taşıdığını ileri sürüyordu. Loti’nin Türkiye ile ilgili bütün eserlerinin Türkçeye çevrilmesini talep ediyordu.

İşte Pierre Loti Tepesi Hikayesi

Milli gezginlerimiz arasında gösterilen Evliya Çelebi, Seyahatname adlı eserinde adı “İdris Köşkü Mesiresi” olarak geçen bölgede çok eskilerden kalma birçok tarihi yapı bulunduğunu yazar. İki kitabesinden yola çıkarak 1813 yılına tarihlenen ahşap Kaşgari Tekkesi, önünde üzeri Farsça yazılarla bezeli beyaz bir mezar taşı olan Çolak Hasan Tekkesi, içinde 1589’da yaşamını yitiren İskender Dede adında bir Mevlevi kabrinin de bulunduğu Sıbyan Mektebi bu yapılardan birkaçıdır. Tepeye gidenlerin sıklıkla uğradığı yerlerden ve İskender Dede kabrinin önündeki 3 kuyudan biri olan “Niyet Kuyusu” seyyahımız Evliya Çelebi tarafından “içine bakınca gönülden geçenlerin görüldüğü yer” olarak nitelendiriliyor. Tepedeki tesiste göreceğiniz bir diğer tarihi unsur da “sarnıç”tır. Bu yapının Bizans döneminden kaldığı ancak Osmanlı döneminde de kullanıldığı bilinmektedir.

Peki “İdris Köşkü Mesiresi” nasıl Pierre Loti tepesi adı aldı. Şimdi biraz bundan bahsedelim;

Pierre Loti tepesi İstanbul’a adını veren Fransız asker, başta kendi ülkesi olmak üzere işgal kuvvetlerine karşı aldığı tavır ve Türk dostluğuyla Milli Mücadele döneminde takdir kazanmış biri olduğu genel kabuldür. Şimdi sizlere Pierre Loti tepesinin hikâyesinden bahsedeceğiz. Bizler Loti’nin hikâyesini İstanbul ile özdeşleşen büyük aşkı Aziyade’den tanıyoruz; namı diğer Hatice’den.

1876’da subay olarak İstanbul’a gelen Pierre Loti, Selanik’te önce Osmanlı’ya, sonra da Aziyade adını verdiği Hatice adında  Çerkez bir güzele aşık oldu. Hatice o dönem bir ağanın üçüncü eşidir fakat aralarında oluşan aşk bu ilişkiden ikisini de alıkoymaz. Hatice’nin İstanbul’a geleceğini öğrenen Loti, sevdiği kadından önce İstanbul’a yola çıkar ve onu beklemeye başlar.

Pierre Loti, aşık olduğu kadını beklediği İstanbul’u adım adım dolaşır. Her adımda Aziyadesine ve İstanbul’a yeniden aşık olur.  İstanbul’un muhteşem güzelliğinde tutkulu bir aşk yaşamaya başlayan bu çift, bugün Pierre Loti diye anılan Rabia Hatun Kahvesi’nde bir araya gelirler. Haliç manzarası karşısında gizli kapaklı görüşen ikilinin aşkı, Fransız askerin ülkesinden acil olarak çağrılmasıyla beklenmedik bir anda sona erer

Ne Aziyade, ne de Pierre Loti aşklarını unutabilir. Fransız asker bu hasrete dayanamayıp tekrar İstanbul’a gelir. Ancak döndüğünde hiç beklemediği bir şey duymuştur; biricik aşkı Hatice, yıllarca ondan haber beklemiş ve Loti’nin ona geri döndüğünü göremeden genç yaşında hayatını kaybetmiştir.

Fransız yazar ve asker Pierre Loti, kaybettiği sevdiği kadının dillere destan aşkını kaleme almaya başlar. Onun için düşündüğü her bir satırı kağıda döker. Aziyade yani Hatice’nin ölümsüz bir aşk besleyen Fransız asker, Hatice’nin mezar taşının bir kopyasını Fransa’daki evine gönderir.

İşte Aziyade ve İstanbul’a olan sevdasıyla bilinen Pierre Loti’nin sık sık gittiği kahve, işte bu hikâyesiyle ‘’Pierre Loti Tepesi’’ olarak isimlendirilir.

1913’te Can Çekişen Türkiye kitabıyla Batı politikalarını eleştirip Türk halkına arka çıkan Loti, o yıl Türkiye’ye geldiğinde Tophane Rıhtımı’nda büyük bir törenle karşılanır. Kendi ülkesi Fransa’nın işgalciliğini eleştiren Pierre Loti, Türk aşkı Hatice için de ilk romanını bugün adına ‘Pierre Loti Tepesi’ dediğimiz yerde yazmıştı. Bu hüzünlü aşk hikâyesinin kahramanı Aziyade’nin naaşı ise Eski Topkapı Mezarlığı’nda bulunmaktadır.

Pierre Loti Tepesi Turistik Tesisleri

Pierre Loti tepesi turistik mekanlarıyla da büyük dikkat çekiyor. Haliç’in ve tarihi yarımadanın en güzel göründüğü, muazzam manzarası ile yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken bölgeyi, her yıl binlerce kişi ziyaret etmekte. Bu başlığımızda sizleri Pierre Loti Tepesindeki turistik mekanlarla tanıştırmak istiyoruz. İstanbul manzarasına karşı ince belli bardakla çayınızı veya kahvenizi içerken tarihi havayı koklayacağınız Pierre Loti Tepesi Turistik Tesisleri’nin müdavimleri günden güne artış gösteriyor. İstanbul’un manevi kalbi Eyüpsultan’da bulunan Pierre Loti Tepesinde sizleri eşsiz manzarası ve tarihi dokusuyla Pierre Loti Tepesi Turistik Tesisleri karşılamakta. Muhteşem Haliç manzarasına hakim konumuyla yerli ve yabancı misafirleri ağırlayan bu tesislerde, hem konaklama, hem Osmanlı mutfağının eşsiz yemeklerini ve içeceklerini tatma hem de keyifli saatler geçirme imkanı bulabilirsiniz. Pierre Loti Tepesi Turistik Tesisleri’nden içeri adımınızı attığınızda sizi tarihi Türk konakları mimarisiyle dikkat çeken konaklama tesisleri karşılamaktadır. Yedi ayrı konaktan oluşan ve toplam olarak 67 odayla misafirlerini ağırlayan tesis, yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olmuş durumda. Eyüpsultan, Cibali, Balat, Hasköy, Fener, Ayvansaray ve son olarak Sütlüce.. İstanbul’un tarihi semtlerinin isimlerini alan konaklar gelen misafirlere zamanda nostaljik bir yolculuk yapma imkânı da sunar.

Aziyade Restaurant ve Tarihi Kahve’nin Müdavimleri gün geçtikçe artış gösteriyor. Pierre Loti Turistik Tesisleri’nde yer alan Aziyade Restaurant, Haliç’in eşsiz güzelliğinin yanında, Türk-Osmanlı mutfağının özlenen lezzetlerini de konuklarıyla buluşturmakta. Haliç akşamlarının güzelliği, yemeğinizi eşsiz bir ziyafete çevirirken, kahvenizi Tarihi Kahve’de içme ayrıcalığını yaşayabiliyorsunuz.

Pierre Loti Turistik Tesisleri’nde Osmanlı hamam geleneği de sürüyor. Türk Hamamı’nda kese ve köpük masajıyla yorgunluğunuzdan kurtulabilirsiniz. 7’den 70’e herkese keyifli anlar yaşatan tüm bölümlerin yer aldığı tesiste, çocuklar için de muhteşem bir oyun parkı bulunmaktadır. Günde ortalama dört bin kişinin ağırlandığı tesiste, dört kafe aktif olarak müşterilerine hizmet veriyor.

Pierre Loti Tepesi Teleferik

İstanbul Eyüp ile Pierre Loti arasında hizmet veren teleferik, bu iki noktadan ulaşımı kolaylaştırırken yerli ve yabancı turistlere Haliç’in eşsiz manzarasında nostaljik bir deneyim sunmaktadır.

Elektriğin bulunmasının ardından yaygınlaşmaya başlayan teleferik, iki istasyon arasına gerilen halatlar marifetiyle hareket eden bir ulaşım aracıdır. Dünyanın pek çok yerinde hem nostaljik, hem de günlük ulaşım ihtiyaçları açısından kullanılmaya devam başlanan teleferiklerden ikisi İstanbul’da bulunmaktadır.

Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı, yolcularına şehir manzarasını seyretme imkânının yanında alternatif birer ulaşım güzergâhı da sunmakta. Ziyaretçiler sırf bu deneyimi yaşamak için bile Pierre Loti Tepesi Teleferik hattını kullanmaktadırlar.

Saatte 18 adet teleferiğin sefer yaptığı ulaşım aracıyla 3 dakikadan kısa bir sürede Eyüp’ten Pierre Loti Tepesi’ne ulaşım imkânı bulunmaktadır. Dönüş zamanı gelince teleferiğe binmek istemeyebilir, yolun yokuş aşağı olması sebebiyle yürüyüş yaparak da inebilirsiniz. Yürüyüş yolunun da ayrıca keyifli olduğunu ve insanların çoğunun büyük bir zevkle bu yolu kullandığını belirtmeden geçmeyelim.

Haliç’in tepesinde yer alan ve Eyüp-Pierre Loti arasında yerli-yabancı turistlere hizmet veren TF2 Eyüp-Pierre Loti teleferik hattı, İstanbul’un en önemli turistik noktalarından birinde faaliyet göstermektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul genelinde yapılan Kentsel Tasarım Projeleri kapsamında teleferik hattı 30 Kasım 2005’te Haliç’in yenilenmesi amacıyla inşa edilmiştir. Bölgenin tarihi ve turistik öneme sahip olan yapısını destekleyen bu teleferik hattı, İstanbul’un en önemli seyir teraslarından biri olan Piyer Loti tepesine ulaşımı oldukça kolaylaştırıyor.

Peki teleferiğe yılda ortalama kaç kişi biniyor? Teleferiğe binenler oranı yaz aylarında yılda ortalama 160 bini bulurken, kış aylarında ise bu rakam yüz bin civarındadır.

Toplamda iki istasyona sahip olan 0,42 km uzunluğundaki Eyüp-Pierre Loti Teleferik Hattı’nın sefer zamanı iki buçuk – üç dakika sürmektedir. Her biri 8 yolcu kapasiteli 4 vagona sahip olan teleferik hattında İstanbulkart ile seyahat edilmektedir.

Her gün yaklaşık olarak 200 sefer düzenleyen Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattı günde ortalama 4 bin yolcu taşımaktadır. Daha çok yabancı turistler tarafından kullanılan TF2 Hattı, yaz aylarında 08.00 – 23.00, kış aylarında ise 08.00 – 22.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

2005 yılından beri yerli ve yabancı turistlere hizmet veren teleferik hattının Pierre Loti yönündeki seyir terasında ayrıca seyir dürbünü de bulunmaktadır. Pierre Loti tepesine ulaştığınız anda dürbünler ile “Altın Boynuz”, yani Haliç’e yakından bir bakış gerçekleştirebilirsiniz. Teleferikten indikten sonra bu fırsatı hemen deneyimleyin deriz.

Pierre Loti Tepesi Kahvaltı

Pierre Loti tepesi bugün İstanbul’un en güzel noktalarından bir tanesidir. Yerli ve yabancı turistler, İstanbul’u gezmek için şehre geldiğinde, ilk ziyaret edeceği noktalardan biri de Pierre Loti tepesidir. Pek yüksek bir tepe üzerine kurulmuş olan bu yerde kahvaltı mekânları da son derece önemli yer tutmaktadır. Özellikle İstanbul Avrupa yakasında oturuyorsanız tatilin keyfini çıkararak keyif yapacağınız, bir taraftan manzaraya karşı çayınızı yudumlarken diğer taraftan kahvaltınızı yaparak keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

1-Turquhouse Butik Otel

pierre loti tepesi kahvaltı mekânları arasında ilk tavsiye edilecek yerler arasında Turquhouse Butik Otel yer almaktadır. Aynı zamanda ismi gibi konaklama hizmeti veren otelde kahvaltınızı da büyük bir keyifle yapabilirsiniz. Eğer otelde konaklıyorsanız ücretsiz kahvaltı yapma hakkınız da bulunmaktadır.

2-Aziyade Restaurant

pierre loti tepesi kahvaltı mekânları arasında tercih edebileceğiniz uygun restoranlardan bir tanesi de Aziyade’dir. Bu restoranda aradığınız Osmanlı lezzetlerini kolayca bulabilirsiniz. Size zengin kahvaltı seçeneği de sunmaktadır. Mekândan rezervasyon yaptırmak, kısa bir süre içerisinde Aziyade’yi ziyaret edecekseniz eğer son derece avantajlı olabilmektedir. Özellikle hafta sonları Pierre Loti, son derece kalabalık olur ve çoğu zaman oturacak yer bulunamaz. Dört bir yanı camlarla çevrili mekânda güzel bir mimari ile orman hissi yaratılmıştır. Kahvaltısını yapmak isteyenler için açık büfe hizmeti verildiği ve servis türünün de self-servis olduğunun altını çizmemiz gerekmektedir.

3- Tarihi Kahve

pierre loti tepesi kahvaltı mekânları arasında tercih edebileceğiniz bir diğer nokta da Tarihi kahve’dir. Aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte keyifli anlar çıkarabileceğiniz bu kafe-restoran; çok çeşitli kahveleri bulabileceğiniz; güzel fotoğraflar çekip manzarayı seyredebileceğiniz alanlar arasında yerler almaktadır.

Kahvaltının yanında servis edilen semaver çayı ile hoş muhabbetler yapabilirsiniz.

4- Kafe Yeşil

Kafe Yeşil pierre loti tepesi kahvaltı mekânları arasında başı çekmektedir. Hatta ve hatta Pierre Loti’de çekilen birçok fotoğrafın Kafe Yeşil’de çekildiğini söyleyebiliriz. Pierre Loti Tepesi Fotoğrafları en çok burada çekilir. Çünkü burası manzarası ile ön plana çıkan; İstanbul’un en güzel noktaları arasında yer almaktadır. Kahvaltı yapmak, çay ya da kahve yudumlamak isterseniz; siz de bu restoranı tercih edebilirsiniz. Kahvaltısı diğer mekânlara nazaran daha aperatiftir.

Pierre Loti Tepesi Otel

Size en uygun Pierre loti tepesi otel imkânları için mutlaka mutlaka otelleri iyice inceleyin. Eğer balayı tatili yapmak istiyorsanız Pierre Loti tepesinde bulunan lüks otellere göz atabilirsiniz. Burada balayınızı keyifle geçirebilirsiniz. Pierre Loti’de doğa ile iç içe huzurlu bir tatil yapmayı arzu ediyorsanız otel rezervasyonu yaparken mutlaka ekonomik olan otellere de göz atın. Notlarınızı alırken bu otelleri de eklemeyi unutmayın. Daha sonra aldığınız otelleri karşılaştırarak sizler için en uygun olanını seçmeyi deneyin. Pierre Loti tepesi otel seçerken göz önünde bulundurmanız gereken hususlardan bahsedeceğiz.

Online ortam üzerinde yer alan kullanıcı yorumlarını mutlak suretle okuyun ve değerlendirmenize alın.

Pierre loti tepesi otellerde daha önceden kalmış olan kişilerin otellere ait resmi internet sitelerine bıraktıkları yorumlara göz atıp okumanız size büyük bir avantaj sağlayacaktır. Otelin odalarına ait görsellere ve dış mekâna ait fotoğraflara da aynı internet siteleri üzerinden gözlem yapabilirsiniz. Otel içerisinde sunulmakta olan hizmetler ve imkânlar ile ilgili olarak kullanıcı yorumlarını okuyarak büyük oranda fikir sahibi olabilirsiniz. Yine aynı şekilde Pierre loti tepesi otel karşılaştırması yapmak için de aynı internet sitelerini kullanabilirsiniz. Böylelikle karşılaştırma sonrasında bütçenize ve istediklerinize en uygun olan oteli seçebilirsiniz.

Otelin Yer Aldığı Konumu Araştırın

Konaklama ihtiyacınızı karşılamayı düşündüğünüz otelin Pierre Loti bölgesinin tam olarak neresinde olduğunu iyice araştırın. Pierre Loti bölgesinin son derece büyük bir yer olduğu için seçeceğiniz yere özen gösterin. Pierre Loti tepesine kaç dakika sürüyor? Yürüme mesafesiyle ne kadar tutuyor? Otel Eyüpsultan ilçesinin tam olarak neresinde? Pierre Loti tepesine gitmek için herhangi bir ulaşım aracı kullanmam gerekecek mi gibi soruların önceden sorulması gerekiyor. Aksi takdirde otelde kaldığınız süre sizin için hem yorucu hem de keyifsiz bir etkinliğe dönüşebilir!

Odalardaki İmkanlar ile İhtiyaçlarınızı Karşılaştırın

Her otel odasının içerisinde bulunan imkanlar birbirinden farklıdır. Fakat temel ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz tüm imkanlar standart bir otel tarafından dahi sizlere sunulmaktadır. Standart olanakların dışına çıkmak istiyorsanız kalacağınız odadaki hizmetlere önceden göz atın. Örnek vermek gerekirse; Wi-Fi bağlantısı son yıllarda çoğu kişinin ilk aradığı özellikler arasında yer almaktadır. Güçlü bir Wi-Fi herkesin en önemli tercihi olacaktır. Ayrıca otel odasının hijyen koşullarına uygun olup olmadığını da mutlak suretle araştırmanız gerekmektedir.

Ailenizle Birlikte Konaklayacaksınız Mutlaka Çocuklarınız için Sunulan İmkanlara da Göz Atın

Kendi kriterlerinize uygun bir otel bulduysanız ve çocuklarınız ile otele gidecekseniz, çocuklarınızın da rahatını ve konforunu düşünmeniz büyük önem arz etmektedir. Çocuklarınızın huzurunu kaçırabilecek  bir nedenden ötürü rahatsızlık yaşamak istemiyorsanız eğer, otel seçimlerinizde çocuklara sunulan imkanlara önceden dikkat edin. Çocuk havuzu, kulüpler, etkinlikler çocuklar için ideal imkanlar oluşturmaktadır.

Pierre Loti Teleferik Ücreti 2022

Pierre Loti Teleferik hattının kullanımı için müşterilerine özel bir ücreti bulunmuyor. Metrolarda ve belediye otobüslerinde kullanılan İstanbul Kart ile teleferiğe binme imkanına sahipsiniz.

Peki Pierre Loti teleferik ücreti 2022 fiyatını nedir onu da hemen açıklayalım;

Tam biniş ücreti: 5,48

Öğrenci biniş ücreti: 2,66

Bu fiyatlar İstanbul Kart sahipleri için geçerli.

Tek geçişlik kart alacak olursanız ücretler:

Bir Geçişlik Kart: 11 ₺

İki Geçişlik Kart: 18 ₺

Üç Geçişlik Kart: 23 ₺

Beş Geçişlik Kart: 35 ₺

Arama motorlarında en çok arama yapılan konulardan biri de Pierre Loti Tepesi giriş ücreti 2022 konusudur. Pierre Loti tepesine girişte herhangi bir ücret alınmamaktadır. Teleferikle giderseniz teleferik ücreti veya herhangi bir mekâna oturduğunuzda yediğiniz ve içtiğinizin ücretini ödersiniz.

İstanbul’un diğer güzelliklerini görmek için İstanbul gezilecek yerler yazımızı da incelemelisiniz.

Yorum yapın