Ana sayfa » Gezilecek Yerler » İstanbul Piknik Alanları 240+| En Güzel İstanbul Piknik Yerleri 2023

İstanbul Piknik Alanları 240+| En Güzel İstanbul Piknik Yerleri 2023

İstanbul piknik alanları bu şehrin gürültüsünden, trafiğinden, egzozlu havasından kendimizi soyutlayacağımız yerler. Doğayla baş başa kalmalık, stres atmalık, bol oksijenli piknik yerleri İstanbul gibi bir metropolü daha yaşanılır bir hâle getiriyor.

Tatile çıkmaya vaktiniz yoksa, İstanbul piknik yerleri sizin acil tatil ihtiyacınızı fazlasıyla giderecek! İster göl kenarı, ister ormanın tam ortası… Her türlü piknik yeri temin edilir! 😊

Bu koskoca şehirde, henüz keşfetmediğiniz pek çok bahçe, park, piknik ve mesire alanı olduğuna eminiz. İşte biz, onları huzurlarınıza getirmek için burada toplanmış bulunuyoruz. 😂

İstanbul piknik alanlarında mangal yasak mı? Diye de tereddüt yaşıyor olabilirsiniz. Haksız sayılmazsınız çünkü mangala izin verilmeyen piknik yerleri var. Ama genel olarak mangal için İstanbul piknik alanları serbest mi değil mi endişesine kapılmanıza gerek yok. Botanik bahçesi, millet bahçesi gibi isimlerle faaliyet gösteren yerler hariç, ekseriyetle mangal yakmaya müsaade ediliyor bu alanlarda.

Neyse, biz şehrin tam ortasında, fakat şehirden uzak olacağınız çok güzel yerler biliyoruz! Kimileri bir tabiat parkı, kimileri mükemmel deniz manzaralı.

Bazı İstanbul piknik alanları kendin pişir kendin ye konseptinde. Sıradaki şarkı biraz temiz hava, bir parça huzur arayanlar için gelsin: İstanbul piknik ve mangal yerleri!

Yazımızda Neler Var? (Başlıklara Tıklayıp Oraya Gidebilirsiniz)

Avrupa Yakası İstanbul Piknik Alanları

Burada Arnavutköy’ün Karaburun Sahili’nden Sarıyer’in Belgrad Ormanı’na kadar zengin bir çeşitlilik söz konusu. Sosyal tesisler, milli parklar, ormanlar, bahçeler say say bitmez… İşte Avrupa Yakası’nın bağrında İstanbul mesire yerleri:

Arnavutköy Piknik Alanları

İstanbul’un en havalı semtlerinden biri olan Arnavutköy, Bebek ile Kuruçeşme arasında konumlanıyor. Boğaz manzarası, sinagog ve kiliseleri, semtin silüetini taçlandıran ahşap köşkleriyle görülmeye değer yerlerin başında geliyor. Bunlar da Arnavutköy’ün nefes alma noktaları:

1. ADEN Boğazköy Tesisleri

istanbul piknik alanları

Bu komplike tesis, bünyesinde pek çok mesire ve sosyal aktivite alanını barındırıyor. Şehrin içinde, şehirden kaçacağınız bu yer; kendin pişir kendin ye konsepti, cafe, restoran, hayvanat bahçesi, paintball, çocuk ve macera parklarına sahip.

Yol tarifi için tıklayın!

2. Sazlıbosna Gölü

istanbul mesire yerleri

Buraya ulaşmak zor olsa da, çekilen çileye değiyor. Doğasıyla ön plana çıkan bu yer, hem piknik hem de karavan ve çadır kamp alanı olarak kullanılıyor. İstanbul merkezine 45 km uzaklıkta yer alan piknik alanı, olta balıkçılığı yapmaya da müsait. Yol tarifi için tıklayın!

3. Tayakadın Mesire Yeri

istanbul piknik yerleri

Eşsiz florası ve huzurlu atmosferiyle size çok iyi gelecek bir yer burası. Hava ne kadar sıcak olursa olsun, uzun çam ağaçlarının gölgesinde serin serin pikniğinizi yapabilirsiniz.

Bu mesire alanı özel bir işletmeye ait olduğundan hem girişte ücret alınıyor, hem de otoparkı ayrıca ücretli. Yanınızda bir şey getirmediyseniz, içerideki büfeden alışveriş yapabilirsiniz.

Mangal keyfinden sonra dilerseniz yürüyüşe çıkabilirsiniz. Çimenlik alanlar oldukça geniş, futbol-voleybol gibi oyunlarla eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Terkos Gölü’nün kıyısında bulunan bu piknik yeri, sık ağaçlarla kaplı. Burada sevimli sincaplarla karşılaşmanız mümkün.

Yol tarifi için tıklayın!

4. İmrahor Mesire Yeri

Ormanın içerisinde, harika bir göl manzarası eşliğinde piknik yapmak isterseniz burayı tercih edebilirsiniz. Fakat gölün etrafını tellerle çevirmişler. Bu yüzden göle yaklaşamıyorsunuz. Balık tutmanız veya suya girmeniz mümkün değil.

Mangal ve semaver serbest, huzur garanti!

Orman Bakanlığı tarafından işletilen bu mesire alanına giriş ücretli. Mescid ve tuvalet gibi olanaklar mevcut. Hobi bahçesi ve davet&nikâh salonu gibi sosyal alanlar da var.

Yol tarifi için tıklayın!

5. Şamlar Tabiat Parkı

istanbul piknik alanları

Belediye tarafından işletilen bu yer de İstanbul’da kaçılacak sakin bir köşe arayanlar için doğru adres.

Bir bölümü tabiat parkı olarak düzenlenen alanın diğer kısmı piknik için ayrılmış. Tabiat parkı alanında semaver, mangal gibi şeyler yasak.

Gözetleme kulesi, bisiklet parkuru, yürüyüş yolu, kır lokantası ve çocuk parkı gibi alanlar bulunuyor. Öte yandan park; andız, kızılçam, karaçam gibi bitkilere ev sahipliği yapıyor.

Mangal ziyafetinin ardından huzurlu bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Tabii ki bu sırada karşınıza çıkacak muhteşem gölü de fotoğraflamayı unutmayın!

Ayrıca burada foto safari ve olta balıkçılığı gibi aktiviteler de gerçekleştirebilir, izci kampını ziyaret edebilirsiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

6. Karaburun Sahili

Arnavutköy, tıpkı Şile gibi Karadeniz’e kıyısı olan bir ilçe. Burası da Arnavutköy’ün saklı cennetlerinden. Terkos Gölü’ne yakın bir balıkçı kasabası. Sahilin havası güneşli havalarda bile gayet serin, denizi ise genellikle dalgalı. Eğer İstanbul piknik alanları arasında seçiminiz buradan yana olursa, sahildeki feneri yakından görün. Hatta imkân bulursanız yamaç paraşütü de yapın.

Yol tarifi için tıklayın!

7. Arnavutköy Vadipark

istanbul mesire alanları

KİPTAŞ Konutları’na yakın bir yerde bulunan Arnavutköy Vadipark, 103.000 metrekarelik bir alanı kaplıyor. İçinde sosyal tesisler, fıskiyeli su oyunları, spor tesisleri var. Tekneyle gezintiye çıkma imkânına da sahipsiniz.

Bu eğlenceli etkinlikleri şöyle güzel bir mangal ile buluşturdunuz mu değmesinler keyfinize… Ayrıca Vadipar’’ın bir amfi tiyatrosu ve gençlik merkezi de var. İsterseniz dağ kızağı ile kayak yapabilirsiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

8. Kayabaşı Şamlar Milli Parkı

Burası, demin bahsettiğimiz Şamlar Tabiat Parkı’ndan farklı.  Fıstık çamlarıyla kaplı bu park, İstanbul’da piknik yapılacak yerler arayanların ilk duraklarından biri olmaya aday.

Şahin, tilki ve benzeri yabani hayvanlarla da karşılaşacağınız bu milli parkta doğaya olan hasretinizi giderip çok güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

9. Bolluca Belediyesi Piknik Alanı

istanbul piknik alanları

İlçe merkezine yaklaşık 4,6 km uzaklıkta bulunan bu piknik yeri de muazzam doğasıyla piknik için uygun bir destinasyon. Mis gibi havası, geniş piknik masaları, ağaçlık alanları ve sosyal imkânlarıyla tercih etmeye değer.

Yol tarifi için tıklayın!

10. Doğa Kır Lokantası

istanbul mesire alanları

Yeşilliklerin arasında, doğayla iç içe yemek yeyip dinlenebileceğiniz bir başka yer daha! Burası mangal yapmak amacıyla da ziyaret edebileceğiniz bir kır lokantası. Öyleyse şimdiden âfiyet olsun.

Yol tarifi için tıklayın!

11. Durusu Gölü

Çatalca ile Arnavutköy arasında konumlanan bu göl, Terkos Gölü olarak da biliniyor. İstanbul’un tatlı su ihtiyacını karşılayan göllerden biri ve doğası birçok canlı için yaşam alanı. Bunların başında yaban ördekleri ve yaban kazları geliyor.

Gölün çevresinde piknik yapabilir, mevsiminde gelirseniz kızılkanat ve sazan gibi balıklar da tutabilirsiniz.

Yakındaki Balaban Piknik Alanı’na uğrayabilir, harika manzarasını seyrederken hamak ve mangal keyfi yapabilirsiniz.

Ya da piknik için Durusu Club Hotel’i de tercih edebilirsiniz. Burada Yaban Hayatı Müzesi’ne uğrayabilir, isterseniz binicilik dersleri de alabilirsiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

Avcılar Piknik Alanları

Eskiden ‘Amindos Çiftliği’ olarak bilinen Avcılar, av mevsiminde zengin insanların uğrak yeriymiş. Atatürk Evi, Marmara Caddesi vb. ilçenin en çok turist çeken noktaları. Tabii ki buradaki  İstanbul piknik alanları mangal ve barbekü yerleri arayanları da hayal kırıklığına uğratmıyor.

12. Avcılar Sahili

istanbul piknik alanları

Sahilde keyifli bir yürüyüşe çıkabilir, ardından pikniğinizi yapabilirsiniz. Ya da tam tersi… Sonuçta kalorileri yakmak gerek. 😂

Sahildeki spor alanlarında da formunuzu koruma çalışmaları yapabilirsiniz. 😂  Çay bahçelerine oturup deniz havası eşliğinde ânın tadına varabilirsiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

13. Avcılar Sahil Parkı

avcılar'da gezilecek yerler

Bisiklet ve yürüyüş parkurlarının bulunduğu bu yerde mangal ve piknik alanları da mevcut. Denize sıfır bir konumda yer alan bu parkı da listenize yazın. İstanbul ücretsiz piknik alanları arasında tercih edebileceğiniz en güzel adreslerden biri.

Yol tarifi için tıklayın!

14. Paşaeli Piknik Alanı

Paşaeli Kent Parkı’nda yer alan piknik alanı deniz havası eşliğinde piknik yapma imkânı sunuyor. Yeşillikler arasındaki bu piknik yeri, Avcılar’ın cazibe merkezi olarak sıklıkla ziyaret ediliyor. Yani tabii ki inanılmaz güzel diye abartmak doğru olmaz. 😊

Neyse, burada ayrıca bir teras ve kafeterya da mevcut. Basketbol ve tenis sahası gibi olanaklar es geçilmemiş.

Yol tarifi için tıklayın!

15. Firüzköy Aile Piknik Alanı

İstanbul nerede piknik yapılır? Diye merak edenlere her ilçesinde birbirinden güzel alternatifler sunuyor. Burası Avcılar’daki son durağımız. Sessiz-sakin ortamıyla ailecek gidilebilecek bir piknik yeri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Yol tarifi için tıklayın!

Bağcılar Piknik Alanları

İstanbul piknik alanları Avrupa yakası içerisinde o kadar fazla ki, bu anlattıklarımız çeyreği etmez. İstanbul’un modern ilçelerinden biri olan Bağcılar da bundan nasibini almış durumda.

Kültür merkezleri, bilgi evleri ve müzelerini bir tarafa bırakalım; şu an bizi sosyal tesisleri ve parkları ilgilendiriyor:

16. Kestane Bahçesi

istanbul piknik alanları

11 bin metrekarelik bir alanı kaplayan Kestane Bahçesi; sosyal tesis, kamelyalar, yürüyüş ve koşu parkuru, spor ve çocuk oyun alanlarından oluşuyor. Şelalesi ve seyir terası da bulunan bahçede yüzlerce kestane ağacı ve farklı ağaç türleri mevcut.

Bol bol oksijen depolamak, eğlenip dinlenmek için biçilmiş kaftan anlayacağınız. Bahçenin nostaljik Kastamonu Evi’ni de ziyaret etmeyi unutmayın.

Not: Bağcılar, üzüm bağlarının, bahçelerin bol olduğu bir ilçe. Farklı mahallelerinde de nostalji bahçeleri var. Güneşli mahallesindeki Kayısı Bahçesi, Demirkapı mahallesinde bulunan Ceviz Bahçesi ve Bitlis evi de onlardan bazıları. Oralarda da piknik ve mangal yapabilirsiniz. Detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

17. Aliya İzzetbegoviç Parkı

istanbul mesire alanları

Güneşli semtinde bulunan park, Elma Bahçeleri diye de adlandırılıyor. Spor ve çocuk oyun alanlarına sahip bu park, geniş piknik aalanlarıyla da beğeni topluyor. Cafe-restoran hizmetinin sunulduğu parkta, envâiçeşit bitki ve ağaç türü yapıyor.

Aromatik bahçeleriyle farklı bir peyzaj ve görsellik oluşturulmuş. Parkın çim çayırında yürüyebilir, su sesleriyle zihninizi dinlendirebilirsiniz. Su oyunlarının da oynandığı park; yeyip-içip eğlenmek ve spor yapmak için her türlü imkâna sahip. Ayrıca parkın biyolojik havuzunu ve sebze bahçesini de görmelisiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

Not: Kahramanmaraş’ta da Aliya İzzetbegoviç Parkı bulunuyor. Onu buradan saygıyla yâd ediyoruz. 😂 Detaylı bilgi isterseniz, Kahramanmaraş gezilecek yerler yazımıza sağ tık yapıp yeni sekmede açabilirsiniz. (Ama ‘benim yeni sekmelerle işim olmaz, her zaman new window takılırım diyorsanız ne âlâ!) 😂 😂

18. Osmanlı Konağı ve Sosyal Tesisleri

istanbul piknik alanları

2011 yılından beri hizmet veren sosyal tesiste, Ertuğrul Gazi Parkı bulunuyor. Bu parkta piknik yapabilir veya sosyal tesisin restoranından faydalanabilirsiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

Bahçelievler Piknik Alanları

Burada da İstanbul piknik alanları mangal yapmaya uygun. Tam kafa dinlemelik, birbirinden güzel piknik yerlerinden bazıları şöyle:

19. Çatalmeşe Mesire Alanı

100 bin metrekarelik alana yayılan bu yer; kayın, gürgen ve meşe ağaçlarıyla kaplı. Spor, koşu, yürüyüş ve oyun alanlarının bulunduğu piknik yerinde kır kahvesi ve kır lokantası da mevcut.

Mangal sonrası trekking yolunda yürüyüşe çıkabilir, haftanın yorgunluğunu atabilirsiniz. Günü de kır kahvesinde sonlandırırsınız.

Yol tarifi için tıklayın!

20. Bahçelievler Piknik Alanı

istanbul piknik alanları

Burası da İstanbul piknik yerleri listenize yazmanız gereken geniş bir mesire alanı. Barbekü alanlarında ziyafet çekebilir, ardından yürüyüş parkurunda diyetinize ihanetin bedelini ödeyebilirsiniz. 😊

Bisiklet yolu da mevcut. Tabii ki çocuklara oyun alanı ihmâl edilmemiş. Yol tarifi için tıklayın!

21. Bahçelievler Milli Egemenlik Parkı

istanbul mesire alanları

Şirinevler semtindeki bu park, Siyavuşpaka Köşkü’ne de ev sahipliği yapıyor. Yeşillikler içinde, açık alanda pikniğinizi yapabilir, çay bahçesinde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Burada bazen konser ve farklı etkinlikler de düzenleniyor.

Özellikle sonbaharda buraya gelmenizi tavsiye ederiz. Serin bir rüzgar esintisi eşliğinde piknik yapmak daha güzel olur. Tabii sonbahar deyince Bolu ve Abant gelir akla… O konuyu başka bir yazıda ele almıştık.

Yol tarifi için tıklayın!

22. Bahçelievler Şehir Korusu

istanbul mesire yerleri

İstanbul ücretsiz piknik alanları içerisinde Yenibosna Şehir Korusu diye de biliniyor. İstanbul’da nerede mangal yapılır? Diye merak edenlere alternatif bir öneri.

Barbeküleri ve piknik masalarıyla son derece konforlu bir alan olduğunu söyleyebiliriz. Mescid ve çeşme gibi olanaklar da var.

Yol tarifi için tıklayın!

Bakırköy Piknik Alanları

İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Bakırköy, ülkemizin en eski hipodromuna da ev sahipliği yapıyor. Buradaki İstanbul piknik alanları Avrupa yakası bölgesinin en ünlü çekim noktalarından. Şöyle ki:

23. Florya Atatürk Ormanı

istanbul piknik alanları

Burası, Atatürk tarafından 1937 yılında yaptırılmış. Girişler ücretsiz. Fakat mangal ve semaver yasak, otoparkı yok. Engelli araçları hariç, diğer araçların girmesi yasak.

Basınköy ile Şenlikköy arasında uzanan orman; İstanbul’un en iyi dinlenme, spor ve eğlence yerlerinden biri. Ancak içeride bir cafe veya büfe mevcut değil.

Piknik masaları ve bisiklet parkuru mevcut. Ağaçların ortasında, sessiz-sakin bir yerde kendinize gelmek, tüm haftanın yorgunluğunu atmak isterseniz uygun bir tercih.

Yol tarifi için tıklayın!

24. Veliefendi Hipodromu Piknik Alanı

istanbul piknik alanları

Oyun parkları, Ponyeler, asırlık ağaçlar ve piknik alanlarıyla huzur bulmayı arzulayanlar için biçilmiş kaftan. Çimlerin üzerine uzanıp açık havada 5-10 dk tatlı bir uyku çekebilir, yanınızda getirdiğiniz yiyeceklerle piknik yapabilirsiniz. Hipodromdaki restoranlardan birinde de karnınızı doyurabilirsiniz.

Palyaço gösterileri, konserler ve yarışların da gerçekleştirildiği bu parkta, ayrıca tropik papağanlarla karşılaşacaksınız. Buranın tiryakisi olacaksınız desek fazla mı iddialı gelir? 🙂

Yol tarifi için tıklayın!

25. Bakırköy Botanik Parkı

İncirli Caddesi’nin yakınında bulunan park, ağaç çeşitliliği ve tematik bahçeleriyle ilgi görüyor. Süs havuzları, dinlenme alanları, sosyal tesisler, havuz ve doğal göletlerin bulunduğu park, ekolojik yaşama tanık olma imkânı sunuyor.

Piknik alanları İstanbul şehrinin dört bir yanına yayılmış fakat özellikle burası, mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden. Çünkü burada, belki daha önce ismini bile duymadığınız bitkileri yakından görebilirsiniz.

Ülkemizin yükseklik bakımından en büyük oyun kuleleri de burada. Burası bitkiler hakkında insanları bilgilendirmek amacıyla yapılmış olmasına rağmen, dinlenme alanları piknik yapmak için kullanılabiliyor. Fakat hâliyle böyle bir yerde mangal yapmak yasak.

Park ile ilgili tüm merak ettikleriniz, Bakırköy Botanik Parkı yazımızda! Yol tarifi için tıklayın!

26. Yeşilköy Sahil Parkı

istanbul piknik alanları

Deniz kenarında bulunan park, güzel havaların tadını en iyi çıkarabileceğiniz yerlerden. Denize karşı yürüyebilir, isterseniz bisiklet kiralayarak dolaşabilirsiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

Başakşehir Piknik Alanları

Buradaki İstanbul piknik alanları sahil havası almak isteyenlerin, doğada huzura doymak isteyenlerin beklentilerine yanıt veriyor. Fakat burası piknik alanları bakımından zengin değil.

İstikamet Başakşehir, daha yolumuz uzun, buradan çıkıp daha Fatih’lere, Çatalca’lara falan gideceğiz…

27. Bahçeşehir Göleti

istanbul piknik alanları

İstanbul’un en büyük yapay göleti olarak biliniyor. Göl çevresinde piknik yapmanız mümkün. 300 dönümlük bir alan içinde bulunan gölet, etrafında oyun parklarına, golf kulübüne ve restoranlara da ev sahipliği yapıyor.

Yol tarifi için tıklayın!

28. Sular Vadisi

istanbul piknik alanları

Adının Sular Vadisi olduğuna bakmayın. 46 bin metrekare bir alanı kaplayan Sular Vadisi’nde piknik yapabilirsiniz.

Yürüyüş parkurları da var. Süs havuzları, camiler, cafeler, uzun bir dere, restoranlar ve marketler de mevcut.

Öyleyse İstanbul piknik yerleri listenizi oluştururken burayı da not edin. Yol tarifi için tıklayın!

29. Başakşehir Millet Bahçesi

istanbul piknik yerleri

200 bin metrekarelik alanı kaplayan Millet Bahçesi yürüyüş ve bisiklet yollarından tematik bahçeye kadar farklı bölümlere ayrılıyor.

Benzersiz bir görsel şölene tanıklık edebileceğiniz Millet Bahçesi, mis gibi çiçek kokuları eşliğinde piknik yapma imkânı sunuyor.

Yol tarifi için tıklayın!

30. Hoşdere Millet Bahçesi

istanbul mesire alanları

Burası da Başakşehir Millet Bahçesi’yle benzer özellikler taşıyor. Yapay göletlere, güneş paneline, basketbol sahası ve binlerce bitki türüne ev sahipliği yapan bahçe, keyifli bir piknik için tercih edilebilir. ‘Hoşdere Hayat Park’ diye de bilinen bu mekân, doğanın cömert davrandığı yerlerden.

Koku bahçeleri, meyve bahçeleri ve tematik bahçelerde karşılaşacağınız güzellikler piknik keyfinizi ikiye katlayacak. Üç tarafı sularla çevrili Hayatpark Camii de görmeniz gereken diğer bir yer.

Yol tarifi için tıklayın!

Not: Başakşehir’de aynı konseptle hizmet veren farklı yerler de var. Kayaşehir Millet Bahçesi ve Ayazma Millet Bahçesi onlardan bazıları.

31. Şelale Park Sosyal Tesisi

2016 yılından bu yana hizmet veren tesis, İstanbul’da hafta sonu piknik yapılacak yerler arayanlara göre. Bahçenin etrafındaki havuz ve gemi güvertesine benzeyen ahşap döşemeler de mekâna ayrı bir hava katıyor. Buraya gelmişken, -yanınızda piknik malzemelerinizi getirmediyseniz- sosyal tesisin Fajita ve Peynir Soslu Antrikotunu yemeden dönmeyin.

Yol tarifi için tıklayın!

Bu arada, Eskişehir’in de bir Şelale Parkı var, burayı okuyorsa kendisine selamlarımızı gönderiyoruz. Kuponall Sosyal Tesisleri’nde yer alan  Eskişehir gezilecek yerler mekânımıza da bir ara uğrayın, bir çayımızı için. 😂

32. 2.Etap Koru Parkı

Bisiklet yolu, basketbol sahası, çocuk oyun alanı bulunuyor. Oryantiring ve koşu parkurları,

fitness alanı, yürüyüş yolları, kaykay pisti de mevcut. Tüm bunlara ek olarak, voleybol ve futbol sahası, trafik eğitim parkuru, macera ve arkeoloji parkları var.

Bitmedi! Hey maşallah! Atletizm pisti, satranç alanı, bilim parkı, pergola, kameriyeler, çeşme, festival ve barbekü alanları da parkı oluşturan diğer bölümler.

Yol tarifi için tıklayın!

Bayrampaşa Piknik Alanları

Burası İstanbul’un kozmopolit ilçeleri arasında  bulunuyor. Daha çok AVM’leriyle öne çıkan bir yer ve İstanbul piknik yerleri bakımından fakir.

33. Adapark (Bayrampaşa Şehir Parkı)

Parkın bir tarafı lunapark, diğer tarafı gölet olarak düzenlenmiş. Çocuk oyunalanları, amfi tiyatro, hobi bahçeleri ve piknik alanları mevcut. Hayvanat bahçesini andıran küçük bir çiftliği de var.

Piknik keyfinizi üst perdeye taşıyacak pek çok aktivite sizi bekliyor anlayacağınız. Yol tarifi için tıklayın!

34. İsmetpaşa Parkı Sosyal Tesisleri

istanbul piknik alanları

Burada kendinizi tabiatın şefkatli kollarına bırakabilir, temiz havada piknik yapabilirsiniz. Kum üzerinde kahve içme deneyimi de yaşayabilirsiniz. Ayrıca süs havuzunun görüntüsü ve sesiyle rahatlayacak, kamelyalarda gölgenin keyfine varacaksınız.

Neticede eminiz ki tüm stresinizden arınmış olarak döneceksiniz. Yol tarifi için tıklayın!

Beşiktaş Piknik Alanları

Renkli semt yaşamı, sanat ve kültür etkinlikleri, alışveriş merkezleri ve gece hayatıyla ünlü Beşiktaş, İstanbul piknik yerleri açısından tam bir hazine!

35. Dünya Barış Parkı

istanbul mesire alanları

Bu ilçedeki listemize, Beşiktaş’ın en yeni ve en az bilinen parklarından biriyle başlayalım dedik. Yenilenerek geçtiğimiz yıl hizmete açılan park, Ihlamur Kasrı’nın karşısında bulunuyor.

Yeni düzenlemeyle çardaklar eklendi, aydınlatmalar iyileştirildi, çocuk alanları ve köpek gezdirme alanları yapıldı. Sıcak bir atmosfere sahip olan park, Beşiktaş’ta keşfedilmeye değer bir rota. Yol tarifi için tıklayın!

36. Sanatçılar Parkı

Çölün ortasında bir vaha gibi, İstanbul’un ortasında yemyeşil bir yer Sanatçılar Parkı. Burada huzura kavuşmak için çok bir şeye ihtiyacınız yok. Bir kitap, bir kulaklık olsa yeter. Bir de piknik çantanız.

Siz hayallere dalın, kuş cıvıltıları arka plan müziğiniz olsun, muhteşem manzara da fotoğraflarınıza harika bir fon. Etiler’in Akatlar istikametinde kalan bu park; sessiz-sakin ortamı, yeşilliklerle süslü doğası ile İstanbul’un saklı cevherlerinden.

Yaz akşamlarında gitar çalıp şarkı söyleyenlere denk gelebilirsiniz. Dilerseniz burada, belediyenin cafesinden de uygun fiyatlara yeyip içebilirsiniz.

Ayrıca parkın devamındaki Alman Deresi Yürüyüş Yolu’nda spor yapabilirsiniz. Burada yoga çadırı, basketbol sahası ve 1500 metrelik tartan pist mevcut.

Etiler metro durağına yürüyüş mesafesindeki parkta bazen festival ve konserler de gerçekleştiriliyor. . Yol tarifi için tıklayın!

37. Kuruçeşme Parkı

istanbul piknik alanları

Uçuşan martıların ve deniz dalgalarının seslerini dinleyerek piknik yapabileceğiniz bir başka yer de burası. Alın size bedavadan terapi, ücretsiz meditasyon hizmeti! 😂

Kalabalık olmasın, sıkıcı da olmasın, kendimle baş başa kalayım fakat bana kuşlar eşlik etsin diyorsanız burası tam sizlik! Serin örtünüzü çimenlerin üzerine, evden getirdiğiniz atıştırmalıklarla donatın bir güzel, sonra kendinizi bu keyifli atmosfere bırakın gitsin…

Lüks yat ve teknelerin demir attığı bu yer, Bebek Parkı’na gelmeden yol üzerinde sizi karşılayacak. Parkın karşısında otopark mevcut. Yol tarifi için tıklayın!

38. Bebek Parkı

Yürüyüş yolları, çocuk parkı, dinlenme alanları gibi yerlerden oluşan Bebek Parkı’nda keyifli bir piknik yapabilirsiniz. Boğaz yürüyüşlerinin uğrak yerlerinden biri olan park, Hümayun-ü Âbâd Camii’nin yanında bulunuyor. Yol tarifi için tıklayın!

39. Yıldız Parkı ve Korusu

istanbul piknik alanları

Boğaz’ın yanı başında, İstanbul’un göbeğinde bulunan Yıldız Korusu, İstanbul’da piknik yapılacak yerler arayanları muhteşem doğasıyla çağırıyor.

Yeşilin binbir tonuna ev sahipliği yapan park, Yıldız semtinde bulunuyor. Çeşit çeşit ağaçlarla, bitkilerle ve çiçeklerle bezenmiş olan Yıldız Parkı, bilhassa papağan ve sincaplarıyla meşhur.

Tarihi Yıldız Köşkü de bu parkta yer alıyor. Parktaki asma köprüleri, göletleri, şelaleleri, havuzları görebilir, asırlık ağaçların gölgesinde Boğaz’a karşı pikniğinizi yapabilirsiniz. Mangal yakmak yasak.

Bu arada sincapların ağaçlar arasında mekik dokuduğuna da şahit olabilirsiniz. Hazırlıklı gidin, bu sevimli dostlarımıza fıstık atmayı unutmayın!

Ayrıca Çadır Köşk, Malta Köşkü gibi tarihi yerleri de ziyaret etmelisiniz. Bu köşkler restoran olarak işletiliyor. Buraya çok yakın olan Yıldız Sarayı’nı da görebilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

40. Abbasağa Parkı

istanbul piknik alanları

Yeni Mahalle mevkiinde bulunan park, sosyal aktivite alanlarıyla piknikçilere keyifli dakikalar yaşatıyor. Hayvanları gezdirmek için özel tasarlanmış alanlar da mevcut. Parkın üst tarafındaki heykelleri de görmeyi unutmayın. Bu heykeller Uğur Mumcu, Abdi İpekçi gibi ünlü isimlere ait. Yol tarifi için tıklayın!

41. Şairler Parkı

istanbul mesire alanları

Birçok edebiyatçının heykelini barındıran park, Akaretler yokuşunun bitiminde yer alıyor. Tarihi bakımdan olduğu kadar, doğal güzellikler açısından da önemli bir yer olan Şairler Parkı, piknik için ideal bir rota. Yol tarifi için tıklayın!

42. Ulus Parkı

istanbul mesire yerleri

Muhteşem manzarasından gözlerinizi alamayacağınız bu parkı da piknik lokasyonu olarak tercih edebilirsiniz. Etiler sınırlarında bulunan parkta kahvaltı yapılabilecek işletmeler de mevcut. Tabii kendi malzemelerinizi getirip piknik yapabilirsiniz.

Boğaz’a tepeden bakma imkânı sunan Ulus Parkı, yemyeşil ağaçların ortasındaki konumuyla İstanbullular için cazibe merkezi. Yol tarifi için tıklayın!

43. Dilek Sabancı Parkı

Beşiktaş Belediyesi ve Sabancı Vakfı’nın ortak çalışmaları sonucunda 2002 itibariyle açılan park, Levent sınırlarında bulunuyor. Kabartmalı park haritası, engelli aracı şarj üniteleri, engelli asansörü gibi imkânların düşünüldüğü, tam anlamıyla engelli dostu bir yer.

Ağaçların arasındaki alanlarda piknik yapabilir, basketbol sahasında eğlenebilir, yürüyüş yollarında dolaşabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

Beylikdüzü Piknik Alanları

Osmanlı döneminden kalan cami, çeşme ve diğer tarihi yapılar ilçenin dört bir yanına yayılmış durumda. Plajlar, sahiller ve İstanbul piknik alanları da burayı süsleyen diğer detaylardan.

44. Recep Yazıcıoğlu Koruluğu

Piknik ve yürüyüş için tercih edilen koruluk, son derece sakin bir yer. Oturma masalarının yan yana değil mesafeli bir şekilde dizildiği bu koru, harika manzarasıyla gözlere şenlik. Yol tarifi için tıklayın!

45. Beylikdüzü Yaşam Vadisi

Çeşit çeşit ağaçlara ev sahipliği yapan bu park huzur evi, buz pisti, öğretmen evi gibi pek çok bölüme ayrılıyor. Burada bisiklete binebilir, piknik yapabilir, akülü trenle vadiyi gezebilirsiniz.

Çim teraslarda dinlenip sahne etkinliklerini izleyebilir, masa oyunları oynayabilir veya sergilere katılabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

46. Yakuplu Koruluğu

istanbul piknik alanları

Yakuplu Kent Ormanı diye de bilinen bu yer, eşsiz bir doğa manzarasına sahip. İstanbul piknik alanları arasında biraz geri plana atılmış olması üzücü. Pek bilinmeyen bir yer olması dolayısıyla genelde hep sessiz-sakin.

Doğada oksijen dolu, heyecanlı bir macera yaşamak istiyorsanız burayı ziyaret etmelisiniz. İBB tarafından İstanbul’a kazandırılan orman, 5,5 hektarlık bir alanı kaplıyor.

Piknik, dinlenme ve aktivite merkezi olan bu enfes yeri acilen keşfetmelisiniz. Hazır birçok kişi buranın varlığından bihaber iken, fırsatı değerlendirmek gerek.

Mangal yakmanın yasak olduğunu belirtelim. Çim etkinlik alanlarında vakit geçirebilir, yanınızda getirdiğiniz yiyeceklerin tadını çıkarabilirsiniz. Beltur Kafeterya’ya da uğrayabilirsiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

47. Gürpınar Sahili

istanbul mesire alanları

Piknik, mangal ve deniz keyfi için burayı da tercih edebilirsiniz. Doğayla baş başa olmanın tadına varacağınız bu sahilde sizi doyumsuz bir manzara bekliyor. Yol tarifi için tıklayın!

48. Tepecik Çamlık Piknik Alanı

Denizin yanı başında, ağaçlar arasında bulunan bu piknik alanı, kendini doğaya bırakmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Bol oksijenli havasıyla size çok iyi gelecek bu piknik alanında, şu son 2 yıldır evde kaldığınız günlerin acısını çıkarabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

49. Kavaklı Sahil Parkı

Kavaklı mevkiinde bulunan park; oyun, piknik ve spor alanlarıyla en iyi günübirlik tatil adreslerinden. Yürüyüş ve koşu parkurlarının da bulunduğu park, doğanın nabzını tutacağınız harika bir yer. Yol tarifi için tıklayın!

50. Piri Reis Parkı

istanbul piknik alanları

Burası da piknik ve spor tutkunlarına hitap ediyor. Sahilde bulunan park, temiz havası ve muhteşem manzarasıyla sizde yorgunluktan eser bırakmayacak. Yol tarifi için tıklayın!

Beyoğlu Piknik Alanları

İstanbul’un en zarif, en egzotik ilçelerinden biri olan Beyoğlu, bağrında piknik alanlarına da yer açıyor. Şimdi Taksim’i, İstiklal Caddesi’ni, Cihangir’i falan bir kenara bırakalım. İşte Beyoğlu’nun keşfedilmeye değer birbirinden huzurlu adresleri:

51. Fındıklı Parkı

istanbul mesire alanları

Cihangir- Somuncu Sokağı’nda yer alan park, şehir manzarasını deniz havasıyla buluşturuyor. Piknik ve yürüyüş için en uygun destinasyonlardan biri olan Fındıklı Parkı, yolu Beyoğlu’na düşenleri mükemmel doğasıyla ağırlıyor. Yol tarifi için tıklayın!

52. Hasköy Parkı

istanbul mesire yerleri

28.500 metrekarelik bir alanı kaplayan park, piknik ve özellikle akşam yürüyüşleri için gayet ideal. Parkta tırmanma halatı, yürüyüş-bisiklet-koşu yolları, oyun alanları mevcut.

Bankların üzerinde piknik yapabilir, cafe olarak hizmet sunan teknelerin balık ekmek, çay-kahve servisinden faydalanabilirsiniz. Mangal da yakabilirsiniz ancak bunun için özel bir yer yok, nereyi boş bulursanız artık.

Yol tarifi için tıklayın!

Büyükçekmece Piknik Alanları

Uzun süre geçiş yolu olarak kullanılan bu ilçe tarihi bakımdan büyük önem taşıyor. Mimar Sinan Sahil Yolu ve Albatros Sahili burada ziyaret etmeniz gereken ilk gezi noktalarından. Büyükçekmece’deki İstanbul piknik alanları mevzusuna gelecek olursak:

53. Kültür Park

Nargeleci ve gözlemecilerle dolu bu park, göl manzarasına karşı piknik yapma imkânı tanıyor. Parktaki yöre evlerini ve amfi tiyatroyu da görebilirsiniz.

Çeşitli festivalleri de bünyesinde barındıran park, Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’yle meşhur.

54. Büyükçekmece Gölü

Şahane manzarasına doyum olmayan gölün çevresinde piknik yapabilirsiniz. İstanbul’un en sakin yerlerinden biri olan Büyükçekmece Gölü, ayrıca size çok fotojenik kareler de sunacak. Yol tarifi için tıklayın!

Çatalca Piknik Alanları

Şehir merkezine yakın bu ilçe, İstanbul piknik yerleri arayanların ilk duraklarından. Trekking alanları, koyları ve mesire alanlarıyla burası doğaseverler için bulunmaz nimet!

55. Gümüşpınar Piknik Alanı

Gümüşpınar suyu ve nefis manda yoğurduyla ünlü bir bölge burası. Ayrıca tarihi su kemerleri ve surlar da bölgenin önemini artırıyor.

Piknik alanında büyük masalar, futbol-voleybol sahaları, kafeterya, çay ocağı bulunuyor. Otopark sorununun olmadığını da rahatlıkla söyleyebiliriz. Yol tarifi için tıklayın!

56. Karamandere Piknik Alanı

istanbul ne yenir

Binkılıç Deresi bu piknik alanının ortasından geçiyor. Ailenizle vakit geçirmek, arkadaşlarınızla takılmak, sevgilinizle romantizm yaşamak… Çok amaçlı hizmet için burayı tercih edebilirsiniz. 😂

Berrak derenin manzarasında yorgunluğunuzu unutup huzura odaklanabilir, papatya ve ağaçların arasında piknik yapmanın hazzını tadabilirsiniz. Mangal yakılması serbest. Hamakta kestirmeyi unutmayın! Yol tarifi için tıklayın!

57. Piknik Sefası

istanbul piknik alanları

Adı kendi kendini tarif ediyor zaten, bizim fazla konuşmamıza gerek yok. Çatalca’nın en büyük sosyal tesislerinden biri olan Piknik Sefası, hengâmeden, kargaşadan uzaklaşıp kafa dinlemek, huzura ermek için doğru yer.

Gökçeali Köyü’nde, arka caddede yer alan bu tesis, araç trafiğinden uzakta sessiz bir gün geçirebilmenize imkân tanıyor. Çocuklar ise aktivite ve oyun alanlarında eğlencenin tadını çıkarabiliyor. Kendi getirdiğiniz yiyeceklerle piknik yapmanız mümkün olduğu gibi, tesisin yeme-içme olanaklarından da yararlanabilirsiniz. Alkol servisi yok. Yol tarifi için tıklayın!

58. Malatra Koyu

istanbul piknik yerleri

Mavi ve yeşillik içinde tatil yapmak istiyorsanız, İstanbul piknik yerleri arayışınıza burada nokta koyabilirsiniz. Dalga sesiyle huzura doyacağınız, doğada yeniden doğacağınız bu alan, kamp yapmaya da elverişli. Yol tarifi için tıklayın!

59. Kabakça Köyü Piknik Alanı

istanbul mesire alanları

Doğaseverlerin bir başka uğrak yeri olan Kabakça Köyü; küçük, sevimli ve yemyeşil bir piknik alanı. Sık ormanlarla örtülü bu bölgede bolca huzur depolayabilirsiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

60. Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı

istanbul mesire yerleri

Burası Çatalca merkezine uzak bir yer fakat huzurlu atmosferiyle bunu dezavantaj olmaktan çıkarıyor. İnceğiz ve Subaşı köylerinden daha az kalabalık olan bu köyde, sakinliğin tadına varabilirsiniz.

Masalar birbirine çok yakın konumlandırılmamış, zaten oldukça geniş bir alan. Sürekli yanan, büyük bir mangal var, bu ücretsiz.

Küçük mangal kullanmak isterseniz ücreti karşılığında alabilirsiniz. Salıncakları, hamakları, çeşmesi, voleybol sahası ve büfesi mevcut.

Yalnız burada genellikle çok sinek olduğu söyleniyor. Her ihtimâle karşı yanınızda sinek kovucu getirmenizi tavsiye ederiz.

Yol tarifi için tıklayın!

61. Şıramandere Piknik Alanı

Büyük bir alanı kaplayan bu yer, 2500 kişi oturma kapasitesine sahip. 8 kişilik masaların kullanıldığı bu piknik yerinde, bazen masanızı başkalarıyla paylaşmak durumunda kalabiliyorsunuz.

Voleybol sahası, oyun alanı ve ücretli at binme yeri mevcut. Çeşme, büfe ve mangal imkânları da var. Büfeden yanmaz mangal alabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

62. İnceğiz Mesire Alanı

5 bin yıllık bir geçmişe sahip olan İnceğiz Mağarası (Kemal Sunal Mağaraları) bu bölgede bulunuyor. Mağara, Çatalca’daki en eski yerleşim yeri olması dolayısıyla ayrı bir önem taşıyor.

Mağarada haç kabartması ve şapeller mevcut. Yeşile hasret kaldık diyenler, özlemini burada gideriyor. Bazı Yeşilçam filmlerinin burada çekildiği biliniyor.

Mesire alanına giriş ücretli. 4 kilometrelik bu mesire alanının farklı noktalarına piknik masaları yerleştirilmiş. İstanbul piknik ve mangal alanları yelpazesinde önemli bir yer tutan bu bölge, ziyaretçilerini hem doğaya hem tarihe doyuruyor.

Yol tarifi için tıklayın!

63. Mareşal Fevzi Çakmak Mesire Yeri

Atatürk’ün silah arkadaşlarından Mareşal Fevzi Çakmak’ın ismini taşıyan bölge, çam ağaçlarıyla ve temiz havasıyla piknik için en uygun yerlerden biri. Mesire yerinin girişinde bulunan yükseltiye çıkıp Çatalca Tren İstasyonu’nu izleyebilir, Trakya’nın geniş topraklarına bir bakış fırlatabilirsiniz. 🙂

Havaların iyiden iyiye ısınmaya başladığı dönemlerde, açık havuzuyla iyi bir serinleme noktası olan bir yer burası. Sakin ve yemyeşil bir ortam arayan piknikçilerin uğrak yeri olan bu mesire alanında spor yapabilir, güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Tabii ki birbirinden güzel manzara fotoğrafları da cepte.

Yol tarifi için tıklayın!

64. Flamingo Köyü

istanbul piknik alanları

Her adımınızda, doğanın farklı bir güzelliğini keşfedeceğiniz bu köy, Gökçeali mevkiinde bulunuyor. Ayrıca Flamingo kuşları da buraya farklı bir hava katıyor. Yol tarifi için tıklayın!

65. Yalıköy

istanbul piknik yerleri

Rumlar tarafından bir balıkçı köyü olarak kullanılmış bu bölge, eskiden Podima adıyla biliniyormuş. Balık tutma, dalış ve kamp gibi aktiviteler için tercih edebileceğiniz bu yer, piknik yapmak isteyenlerin doğru adresi. Ormanları, mesire yerleri ve gölleriyle tam bir doğa cenneti. Köydeki suda hiç klor bulunmadığı ifade ediliyor. Bu doğal sudan da mutlaka içmelisiniz.

Plajında denize girebilir, sonra yeşilliklerin ortasına örtünüzü serip bir güzel piknik yapabilirsiniz. Dilerseniz mangal da yakabilirsiniz. Köydeki mağara ve tarihi kaleleri de görmelisiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

66. Ormanlı Köyü

istanbul mesire alanları

Uzun süre ayrılmak istemeyeceğiniz bir başka yer de burası. ATV, safari ve yamaç paraşütü gibi etkinliklerin de gerçekleştirildiği Ormanlı Köyü, piknik için eşsiz bir tercih. Kamp alanları ve plajı da burayı İstanbullular için cazip bir çekim noktası hâline getiriyor.

Dalga sesleri eşliğinde piknik yapabilir, güneşin batışına burada tanık olarak keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

67. Subaşı Köyü (Anıt Ağaçlar)

Doğası ve tarihi dokusuyla hayranlık uyandıran Subaşı Köyü, her nefesinizde huzuru soluyacağınız bir yer. Buraya gelmişken Subaşı Tabiat Anıtı, Subaşı Camii, Han Camii gibi tarihi yapıları görmeyi unutmayın.

  1. Kaplan Giray Han’ın mezarı da burada bulunuyor. Bakmayın sıradan bir yermiş izlenimi verdiğine, içinde doğanın kıymetli cevherlerini gizliyor.

Çatalca Subaşı Tabiat Anıtı (Anıt Çınarlar) burada bulunuyor. Havuzlar bölgesinde yer alan çınar ağaçlarının, 900-1000 yaşlarında olduğu belirtiliyor. Boyları 15 metreye ulaşan bu ağaçlar, heybetli görünümleriyle kendine hayran bırakıyor.

Doğanın bereketini ve gücünü simgeleyen anıt ağaçlar, etrafındaki mesire alanlarını daha da güzelleştiriyor.

Piknik ve kamp alanlarının bulunduğu köy, doğaya kaçmak isteyenlerin keşfetmesi gereken gizli kalmış bir yer. Dostlarla hoş sohbet, mangal keyfi ve manzara seyri için bulunmaz bir fırsat.

Ahşap evleri ve tarihi yapılarıyla size nostaljik duygular yaşatacak olan bu köy, 1000 yıllık heybetli ağaçlarıyla sizi selamlayacak.

Yol tarifi için tıklayın!

68. Çilingöz

istanbul mesire yerleri

Enfes doğasıyla burası da piknikçiler için keşfedilmesi gereken bir yer. Karadeniz kıyısında uzanan geniş bir kumsal… Kayalıkların arasında bir dere. Bu dereyi sarıp sarmalayan masmavi bir deniz… Doğanın bu sanat tablosunu tamamlayan, yemyeşil bir bitki örtüsü ve sazlıklar…

Velhâsılı, Çilingöz Tabiat Parkı’nda denizin sonsuzluğunu seyrederek piknik yapın. Çilingöz plajında ise kendinizi Karadeniz’in sularına bırakın!

Kamp kurup geceyi burada geçirmeniz mümkün. Dalga seslerini dinleyerek uyumak süper olmaz mı? (Kamp alanlarında giyinme kabinleri, duş, cafe, çadır kiralama gibi imkânlar var.)

Aynı zamanda deniz mağaralarını gezebilir, sörf ve dalış yapabilirsiniz. Su sporları, gölde balık tutma, ormanda bisiklet gibi pek çok aktiviteyi de burada gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle Karadeniz’in ve Çilingöz Deresi’nin bereketli sularında, şansınızın muhakkak yaver gideceğinden şüphe etmeyin. Akşam yemeğinde kendi tuttuğunuz balıkları yemek gibisi var mı?

Bir de çadır kurup koyu muhabbetlere daldınız mı değmesinler keyfinize.

Yol tarifi için tıklayın!

69. Kestanelik Köyü

Her yeri ağaçlarla kaplı bu köy, size İstanbul’da olduğunuzu unutturmaya hazır. Mangal serbest, huzur bedava! 🙂

Burada piknik yapmadan önce organik ürünlerden satın almayı düşünebilirsiniz. Köy ekmeği ve manda yoğurdu mesela… Yol tarifi için tıklayın!

70. Gökçeali Köyü

İstanbul piknik yerleri rehberimiz Çatalca’nın güzelliklerini saymaya devam ediyor. Burası köy kahvaltısı mekânlarıyla ve piknik alanlarıyla tam kafa dinlemelik bir yer. Sıla’nın dediği gibi sesleniyoruz:

‘Hadi kalk gidelim hemen şu anda,

Kafa nereye biz oraya…’

Yol tarifi için tıklayın!

71. Nakkaş Köyü

Piknik benden sorulur diyen bu yer, tandırda et lezzetiyle ünlü. Bu huzurlu köyde açık havanın tadını çıkarabilir, dilerseniz Oba Et Izgara veya Dışbudak Restaurant gibi yerlerde ızgara keyfi yapabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

72. Uzundere Piknik Alanı

istanbul piknik alanları

Biz size dememiş miydik İstanbul piknik alanları saymakla bitmez diye? Daha bunun Anadolu yakası var… Subaşı Köyü’nde bulunan bu piknik alanı, Çatalca gezilerinize renk katmalı. Özellikle kahvaltıyı doğal köy ürünleriyle burada yapmalısınız. Yol tarifi için tıklayın!

73. Duru Park Piknik&Restoran

Bu restoranın olduğu bölge Osmanlı zamanında dinlenme yeri ve at biniciliği gibi amaçlarla kullanılıyormuş. Piknik için ver elini Çatalca diyenler, buraya da bir uğramalı. Hayvan müzesini ve içindeki tarihi kiliseyi de ziyaret edebilirsiniz.

Yiyeceklerinizi kendiniz getirip semaver, masa ve mangal kiralayabilirsiniz. Ayrıca burada çiğ et satışı yapılıyor. Geniş bir alanı olduğu için curcuna yaşanmıyor. Çatalca’ya da yakın bir konumda yer alıyor.

Tesisin yanından akan dere, buraya ayrı bir görsellik kazandırıyor. Çocuklara özel oyun alanları, at binme yerleri, bebek odası, engelli dostu tuvaletleri, ücretsiz otoparkı mevcut.

Doğa size buradan da göz kırparken, İstanbul’da piknik yapılacak yerler listenize burayı da sıkıştırıverin.

Yol tarifi için tıklayın!

74. İhsaniye Piknik Alanı

istanbul piknik alanları

İstanbul piknik alanları ararken yüksek fiyatlardan ve kalabalıktan kaçanlar, burayı tercih ederek huzurla, bütçe dostu bir piknik yapabilir. Muhtarlık tarafından işletilen bu mesire alanında fazla hizmet çeşitliliği yok. İhtiyaçlarınızı yanınızda getirmelisiniz.

Bu yerin size vaad ettiği tek şey, temiz bir doğa. Sosyal aktivite imkânları, tuvalet-çeşme-büfe gibi temel ihtiyaç noktaları bakımından fakir. Yol tarifi için tıklayın!

Esenler Piknik Alanları

Burası doğal güzellikler yönünden fazla seçenek sunmuyor. Elimizdekiler şunlar:

75. Esenler Bölge Parkı

istanbul piknik yerleri

50 dönümlük bir alanı kaplayan park Gümrük Sokak’ta yer alıyor. Yürüyüş yolları, oyun sahaları, fıskiyeli havuz, lunapark, kafeterya ve piknik alanları mevcut. Yol tarifi için tıklayın!

Esenyurt Piknik Alanları

Şehir merkezinden biraz uzakta kalan bir ilçe burası. Yani diğer ilçeler zaten İstanbul piknik yapılacak yerler konusunda almış başını gitmiş. Ben burayı neden tercih edeyim ki o kadar seçenek varken diye düşünebilirsiniz.

Ama yolunuz buraya düşerse, mutlaka şans vermeniz gereken yerler var:

76. Esenyurt Şehitler Parkı

Bir adı da Şehitler ve Gaziler Parkı. Yürüyüş parkurları, oturma alanları ve asırlık ağaçlarıyla piknik için mütevazi bir yer. Yol tarifi için tıklayın!

Eyüpsultan Piknik Alanları

Eyyüb El Ensârî hazretlerinin türbesi, tarihi çeşmeler, camiler, türbeler… Manevi havasıyla gelenleri sarıp sarmalayan bu ilçe, bunu doğal atmosferiyle birleştiriyor. Buraya gelmişken Eyüp Sultan Camii ve İsfanbul Vialand gibi en önemli yerleri es geçmeyin.

77. Göktürk Göleti Tabiat Parkı

istanbul mesire yerleri

Bu doğa harikası, kendinizi başka bir diyardaymış gibi hissettirecek size. Merkezi bir noktada olmasına rağmen, kalabalıktan uzak bir yer burası. Sadece piknik değil, kamp için de tercih edebilirsiniz.

Gölet, ormanlardan gelen suların depolanması için oluşturulmuş. Etkinlik alanları, büfe ve çocuk alanları gibi, pikniklere keyif katacak her imkân düşünülmüş.

Funda, Kocayemiş, Defne, Böğürtlen, Orman Sarmaşığı, Sahil Çamı gibi onlarca türde ağaç ve bitkiye ev sahipliği yapıyor. Ayrıca çeşitli hayvan türlerini de barındırıyor.

İstanbul piknik yerleri içinde çok meşhur olması boşuna değil anlayacağınız. Martıların cıvıltısı, yeşil ile mavinin dansı eşliğinde harika bir piknik sizi bekliyor. Burada balık avlamak, yüzmek yasak.

Görsel zenginliği ve el değmemiş doğasıyla burası yürüyüş, fotoğraf çekme gibi aktiviteler için de ideal. Gelmişken, Göktürk Göleti’nin muazzam manzarasına karşı, közde pişmiş kahvenizi yudumlamadan ayrılmayın.

Yol tarifi için tıklayın!

78. Haliç Parkı

Ziyaretçilerini nezih bir ortamda ağırlayan Haliç Parkı, ailecek piknik için tercih edilesi bir yer. Çam ağaçlarından yayılan mis kokunun her tarafı sardığı bu park, kuş sesleriyle ruhunuzu okşayacak.

Hayat enerjiniz düştüyse, yenilenmeye ihtiyacınız varsa toparlanmanın yolu buradan geçiyor. Çocuk oyun alanları bulunuyor. Fakat zaten böyle güzel bir yerde bir top, bir ip veya hamak bile yeter çocukların eğlenmesine.

Gözünüzün alabildiğine yemyeşil bir doğada keyif yapmak istiyorsanız, İstanbul piknik alanları içerisinde buranın farkını mutlaka deneyimleyin. Yol tarifi için tıklayın!

79. Kemerburgaz Kent Ormanı

istanbul mesire alanları

İşte size, ‘burası İstanbul mu ya?’ diye sorduracak bir yer! Tam 5 milyon 526 bin metrekarelik alanıyla devâsâ bir büyüklüğe sahip olan bu orman, Göktürk ile Kemerburgaz arasında bulunuyor.

İçinde satış birimi, bisiklet parkurları, adrenalin parkı, seyir kulesi, ahırlar, organik ürün pazarları yer alıyor.

İstanbul’da piknik yapılabilecek yerler listelerinin en iyilerinden biri olan Kemerburgaz Kent Ormanı’nda kışın buz pateni yapabilir, go kart, motor ve bisiklet kiralayabilirsiniz.

Avlanmaya, göle girmeye, ateş yakmaya ve mangal yapmaya izin verilmiyor. Merak ettiğiniz her şey için Kemerburgaz Kent Ormanı yazımızı ziyaret edebilirsiniz. Yol tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Fatih Piknik Alanları

Her yanı buram buram tarih kokan bu ilçe, doğal güzellikleriyle de mest ediyor. Buraya gelmişken Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı gibi yapıları ziyaret etmeyi unutmayın.

80. Gülhane Parkı

istanbul piknik alanları

Boğaz manzarasının tadına en iyi varacağınız yerlerden biri Gülhane Parkı. Hani Nâzım Hikmet’in, ona ithafen Ceviz Ağacı şiirini yazdığı…

Piknik için harika bir tercih olan gülhane parkının çevresinde birçok müze ve anıt bulunuyor. Ayrıntılı bilgi için Gülhane Parkı yazımıza göz atabilirsiniz. Yol tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Gaziosmanpaşa Piknik Alanları

Burası da yine İstanbul piknik alanları hususunda biraz fakir kalıyor. Küçük ve kalabalık bir ilçe olan Gaziosmanpaşa, Viaport Venezia AVM ile ünlü. Yeşil alanları ise şöyle:

81. Recep Tayyip Erdoğan Parkı

istanbul piknik yerleri

Geniş bir alanı kaplayan park; çocuk oyun alanlarından süs havuzlarına pek çok şey barındırıyor. Piknik için buraya uğrarsanız, değişik bitkilerle de karşılaşabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

82. Gaziosmanpaşa Mesire Alanı

istanbul mesire alanları

Kültürel ve sosyal etkinliklere de ev sahipliği yapan bu mesire alanı; seyir kulesi, basket sahası ve yürüyüş parkurları da barındırıyor. Alibey Barajı da buraya yakın.

Mavi ile yeşilin uyumuna tanık olmak, huzurla pikniğinizi yapmak için buranın yolunu tutabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

83. Sedat Balkanlı Parkı

istanbul gezilecek yerler

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan bu park, doğayla iç içe bir ortama sahip. Oyun alanları ve süs havuzunun da yer aldığı park, piknik yapmak isteyenlerin hizmetinde! Yol tarifi için tıklayın!

Güngören Piknik Alanları

Piknik alanları İstanbul gibi koca bir şehrin her tarafını süslüyor. Fakat bu ilçe gezilecek yerler arayışlarına pek yanıt vermiyor. Fakat piknik amacıyla şuraya uğrayabilirsiniz:

84. Aziz Paşa Mesire Yeri

istanbul piknik alanları

Sevdiklerinizle hoş vakit geçirebileceğiniz bu alan, Kemerburgaz yakınlarında bulunuyor. Mangal yakmanıza izin var. Masalar, diğer masadakilere rahatsızlık vermeyecek şekilde birbirlerinden uzak yerleştirilmiş.

Rahatça piknik yapabileceğiniz bu alanda, hafta sonları bile yer bulma sıkıntısı yaşamazsınız. Bölgede çeşitli yiyecek ihtiyaçlarınızı temin edebileceğiniz bir kafeterya mevcut. Yol tarifi için tıklayın!

Kağıthane Piknik Alanları

Levent, Okmeydanı ve Çağlayan arasında bulunan ilçe, doğal yer açısından pek gelişmiş değil. Şunlarla idare edebilirsiniz:

85. Nurtepe Sosyal Tesisleri

istanbul piknik alanları

Burayı sadece İstanbul’da piknik yapılacak yerler bakımından düşünmeyin. Düğün, nişan ve toplantı gibi etkinliklerin de gerçekleştiriliyor. Geniş bir alana inşa edilen sosyal tesis, manzara eşliğinde piknik yapma fırsatı sunuyor. Kır kahvesini ziyaret edip bir şeyler içmeden dönmeyin. Yol tarifi için tıklayın!

86. Hasbahçe Mesire Alanı

istanbul piknik yerleri

Kağıthane Belediyesi ile yan yana bulunan bu alan, sessiz-sakin bir ortama sahip. Parkın ortasında çok güzel bir havuz yer alıyor.

Osmanlı döneminin bahçe dekorasyonunda vazgeçilmez bir öneme sahip olan laleler, Hasbahçe Mesire Alanı’nı da süslüyor.

Çeşitli gül türlerini de görebileceğiniz bu mesire alanında pikniğin yanı sıra sportif faaliyetler de gerçekleştiriliyor. Belediye tarafından sunulan elektrikli ızgaralar ve güzel kafeteryası da sunulan diğer olanaklardan. Yol tarifi için tıklayın!

Küçükçekmece Piknik Alanları

Piknik yerleri İstanbul Küçükçekmece için söz konusu olduğunda akla gelen ilk yer Küçükçekmece Gölü. İşte detaylar:

87. Küçükçekmece Gölü

istanbul piknik alanları

İlçenin popüler turistik noktası olan bu gölün çevresinde koşu ve yürüyüş parkurları, piknik alanları bulunuyor. Mangal yapmak serbest. Gelirken yanınıza güzel bir kitap ve fotoğraf makinenizi almayı unutmayın! 🙂

Yol tarifi için tıklayın!

88. Halkalı Çamlık Piknik Alanı

Çeşmeler, kamelyalar, ağaçlık alanlar… Kısaca piknik için gereken tüm donanımlar mevcut. Size doğada yüksek FPS verecek bir sistem toplamışlar.

(En güzel İstanbul piknik alanları diye bir başladık… O kadar yer anlattık. Sanki kötü espri yapmayalı uzun zaman oldu dedik, biraz soğuk espri iyi gelir. Daha fazla soğuk espri isteyen var mı?

Varsa Ankara’da ne yenir? Veya Bursa’da ne yenir? Yazılarımıza bakabilir dostlar. 😂)

Yol tarifi için tıklayın!

Sarıyer Piknik Alanları

İstanbul en güzel piknik yerleri mevzubahis olunca, burası farkını ortaya koyuyor. ‘Belgrad Ormanı bende kardeşim, sen ne konuşuyorsun’ diyor sanki diğer ilçelere… 🙂

Rumeli Feneri ve Rumeli Hisarı da burada. Binlerce bitkinin yer aldığı Atatürk Arboretumu da Sarıyer’in ziyaret edilesi yerlerinden. Fakat burası bir botanik bahçe ve piknik yapmaya izin verilmiyor. İçindeki parkları ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.

89. Yeşiltepe Piknik Alanı

Ayazağa Yeşiltepe durağına çok yakın bir yer burası. İstanbul ormanlık yerler denildiği zaman kimsenin pek hatırlamadığı bir yer, onun için sakin mi sakin… Ormanda geyiklere, tavşanlara ve mantarlara rastlayabilirsiniz. Piknik yaparken çeşmelerden doğal kaynak suyu almayı unutmayın.

Mangal kiralama olanağınız mevcut. Büyükdere Caddesi’nden devam edip, Ayazağa yoluna doğru ilerleyerek gidebilirsiniz. Daha net yol tarifi için tıklayın!

90. Bahçeköy Fidanlığı

Çeşit çeşit ağacı ve tertemiz havasıyla doğanın tam ortası olan bu yer, misafirlerine –deyim yerindeyse- göz banyosu yaptırıyor. Çünkü burası, yeşilin 50 tonuna ev sahipliği yapıyor. Hâliyle, İstanbul piknik yerleri içerisinde en fazla ziyaretçi ağırlayan mekânlardan.

Kartopu, ortanca, şimşir, taflan, mazı, göknar gibi onlarca ağaç türü burada yetiştiriliyor. Gelmişken eviniz, balkonunuz için fidanlar da alabilirsiniz. Tam bir botanik cennet olan Bahçeköy Fidanlığı, âdeta bir açık hava müzesinden farksız.

91. Belgrad Ormanı

istanbul piknik alanları

5400 hektarlık çok büyük bir alanı kaplayan Belgrad Ormanı, tam anlamıyla bitki cenneti. Bu güzelliklere bir de küçük göletler eklenince, âşık olmamak mümkün değil.

Burada piknik, doğa yürüyüşü yapabilir, parkurlarında koşabilirsiniz. Muhteşem fotoğraflar çekebilir, tarihi su kemerlerini görebilirsiniz. Burada bulunan üçgen evi, geyik üretim çiftliğini ve barajları da ziyaret etmelisiniz.

At binme imkânınız daa var. Mescid, doğal kaynak su alabileceğiniz çeşmeler, WC gibi olanaklar mevcut. En kısa zamanda, bu muhteşem doğanın misafirlerinden biri olmalısınız.

Belgrad Ormanı İstanbul mangal yapılacak yerler arasında. Fakat yerde ateş yakmaya izin yok. Kutunuz veya ocağınız toprak zeminden yüksekte olmalı. Bölgedeki işletmelerden mangal ocağı kiralayabiliyorsunuz.

Yol tarifi için tıklayın!

Tercih edebileceğiniz mesire alanları ise şöyle:

92. Irmak Mesire Alanı

istanbul piknik yerleri

Doğadan inciler devam ediyor. Hafta sonu pikniklerinin değişmez adreslerinden biri olan bu mesire alanı, çeşitli sosyal aktiviteler gerçekleştirmenize de imkân tanıyor.

Ortasından bir dere geçiyor, ormanın derinliklerinde kalıyor. Bahçeköy girişinden sol tarafa saparak devam edip, 4 km sonra buraya varabilirsiniz.

93. Kömürcü Bendi

istanbul mesire alanları

Geçmişi 1620 yılına dayanan bu mesire alanı, yüzyıllara meydan okuyan ağaçların altında piknik yapabileceğiniz bir yer. Topuz Dereciği üzerine yapılan tarihi bendin olduğu yerde konumlanan bu mesire alanı, geyik üretim merkezine yakın. Yemyeşil doğasıyla gönlünüzü fethetmeyi başaracağından emin olabilirsiniz.

94. Mehmet Akif Ersoy Mesire Yeri

istanbul mesire yerleri

Çayır Başı Caddesi üzerinde bulunan bu mesire yeri, piknik için uğrayabileceğiniz en güzel alanlardan. Toprak futbol sahası da mevcut olup, kalabalık grupların ilk tercihleri arasında.

Ormanlık alanlarında fink atabilir, kulaklığınızı takıp şöyle biraz hamakta siesta yapabilirsiniz. Barışarock alanı diye de bilinen bu yerde güzel havanın tadına varabilir, piknikten sonra Maslak-Sarıyer-Levent taraflarını dolaşabilirsiniz.

95. Falih Rıfkı Atay Mesire Yeri

200 dönümlük bir alanı kaplayan bu mesire yerinde su kaynakları, futbol sahası, piknik masaları gibi imkânlar düşünülmüş. Bahçeköy Girişi’nden sonraki Neşet Suyu da buraya yakın.

96. Bentler Tabiat Parkı

İstanbul nerede piknik yapılır? Diye kara kara düşünmeyeceğiniz bir yer  gördüğünüz gibi. Piknik yeri istemediğiniz kadar çok!

Burada yer alan bentler, Osmanlı’da su ihtiyacını karşılamak amacıyla inşa edilmiş. Koşu ve bisiklet parkurlarının da bulunduğu Bentler Mesire Alanı’nda büfe ve çocuk oyun parkları mevcut. Piknik için gelirseniz; Topuzlu Bend, Sultan Mahmut Bendi ve Valide Sultan Bendi’ni görmeyi unutmayın.

97. Neşet Suyu Mesire Alanı

Burası adını, Osmanlı devletinin önemli isimleri arasındaki Müderris Neşet Bey’den alıyor. Tertemiz suyundan içip serinleyebileceğiniz bu mesire alanında, gönlünüzce piknik yapıp eğlenebilirsiniz.

98. Fatih Çeşmesi Mesire Yeri

istanbul piknik alanları

Burada bir cafe ve restoran hizmet veriyor. Fatih Sultan Mehmet Çeşmesi de bu alanda yer alıyor. Zaten bölgenin adı bu çeşmeden geliyor. Sırf bu çeşmenin suyu için burayı ziyaret edenler çok.

Sincap ve kuşların son derece yoğun olduğu bu mesire alanı, Kemerburgaz yolu üzerinde konumlanıyor. 250 dönümlük bir alanı kaplayan bu mesire yeri, 2011 itibariyle tabiat parkı ilan edilmiş.

Patikaları, orman yolları, büfesi, oyun alanları ve kır lokantasıyla en iyi İstanbul piknik yerleri listesine adını yazdıran nezih mekânlardan.

99. Ayvad Bendi Mesire Yeri

istanbul piknik yerleri

Belgrad Ormanı’nın göz kamaştıran manzarası, en güzel buradan izleniyor. Ayvad Deresi’ne kurulu bir havzada bulunan mesire alanı; fotoğraf çekmek, piknik yapıp dinlenmek isteyenler için gayet uygun.

100. Kurtkemeri Mesire Alanı

istanbul piknik alanları

Canlı florası, piknik alanları ve bol su kaynaklarıyla tercih sebebi olan bu mesire alanı, Belgrad Ormanı’nın gözde yerlerinden. Kemerburgaz istikametinden devam eden yolu takip ederek buraya ulaşmanız mümkün.

101. Kirazlıbent Mesire Alanı

istanbul mesire alanları

Burası piknik alanlarının biraz daha yukarısında bulunuyor. II. Mahmut tarafından 1800’lü yıllarda yaptırılan bent, buraya oldukça yakın. Bu tarihi eseri de mutlaka görmelisiniz.

Toprak yolunda uzun uzun yürüyebilir, yorulunca gürgen ve meşe ağaçlarının gölgesinde dinlenebilirsiniz. Tabii ki birbirinden güzel doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Irmak Mesire Yerinin karşısında yer alan bu piknik alanı, Belgrad Ormanı’nın en keşfedilesi gezi noktalarından.

102. Binbaşı Çeşmesi Mesire Alanı

istanbul mesire yerleri

Burası da oturma alanlarına, yürüyüş parkurlarına ve çocuk oyun parklarına ev sahipliği yapıyor. Bahçeköy-Kemerburgaz yolu’nda konumlanan bu mesire alanının ilginç bir efsanesi var. Rivâyete göre Osmanlı’nın son dönemlerinde gerçekleşen bir savaşta, bazı askerler buraya sığınıyor.

Fakat bir müddet sonra susamaya başlıyorlar. Ama savaş kızışmış, oldukları yerden adım atamıyorlar…

Bölük komutanı olan binbaşı, bütün gece bir kuyu kazıyor ve oradan askerler için su çıkarıyor. Bu olayın ardından bölge, Binbaşı adını alıyor.

103. Emirgan Korusu

Belgrad Ormanı’ndan çıktık, yola devam… Lale Festivali ile meşhur olan Emirgan Korusu, 48 dönümlük bir alana kurulu. Boğaz’ın dillere destan güzelliğine en görkemli hâliyle şahit olacağınız bu yer, aynı zamanda bir tarihi eser.

Koruda Beyaz Köşk, Sarı Köşk, Pembe Köşk gibi bölümler mevcut. Seyir terasları, oyun alanları ve yürüyüş yolları oldukça fazla. Piknik yapabilirsiniz ancak mangala izin verilmiyor.

Reşit Paşa yönünden giriş yaparak korunun piknik masalarıyla dolu ormanlık kısmına ulaşabilirsiniz. Yahut ağaçların arasında bir yere oturup, Boğaz’ı oradan izleyebilirsiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

104. Kilyos (Kumköy)

Plaj bakımından zengin olan bu bölge, piknik ve deniz keyfi yapmak isteyenlerin odak noktası. Güneşlenin, yüzün, sörf yapın, Kilyos Kalesi’ni görün, kır lokantalarına ve hediyelik eşya mağazalarına da uğrayın.

Kilyos plajları genellikle dalgalı bir denize sahip. O yüzden deniz sörfü için gayet uygun. Temiz ve büyük bir sahil şeridi bulunan bölge, gizli kalmış koyları ve kumsalları ile size benzersiz bir deneyim vaad ediyor.

Piknik bakımından da sizi tatmin edecek imkânlarla dolu bu yer, hem tarihi hem doğal dokusuyla müdavimi olacağınız bir tatil beldesi.

Yol tarifi için tıklayın!

105. Garipçe Köyü

Şehir içerisinde köy hayatının yaşandığı Garipçe Köyü, Rumeli Feneri ve Rumeli Kavağı’na yakın bir noktada bulunuyor. Nüfusu 1000 kişiden az, tam sessizlik-sakinlik arayanlara göre.

Köy kahvaltısı ve balık restoranlarıyla meşhur. Piknik dışında bu alternatifleri değerlendirmek isteyebilirsiniz. Boğaz’a hâkim manzarasıyla, antik kaleleriyle ve temiz havasıyla piknikçiler için cazip bir alternatif.

Papaz Burnu, Hamsi Limanı, Garipçe Burnu, Ağlayan Kayalar, Büyükliman Burnu gibi yerleriyle eşsiz fotoğraflar sunuyor. Kısaca Garipçe Köyü’nde adım başı farklı bir güzellikle karşılaşacaksınız. Ayrıca köy halkının ev yapımı reçelleri, lezzetli turşuları ve mısır ekmeği kesinlikle tadılmalı.

106. Hacıosman Korusu

Burası Attatürk Kent Ormanı diye de biliniyor. Hacıosman Mahallesi’nde bulunan koru, kendinizi doğanın güzellikleri arasında kaybedeceğiniz bir yer. İnsan bazen yalnız kalıp kendini dinleme ihtiyacı duyuyor. İşte bu koru, bunu yapabileceğiniz en güzel yerlerden. Yol tarifi için tıklayın!

107. Tarabya Koyu

istanbul piknik alanları

Şehre farklı bir perspektiften bakacağınız bu yer, İstanbul’un en güzel koyları arasında. Şehrin en hareketli, en nezih bölgelerinden biri burası. Etrafı cafeler, balık loktantaları ve tavernalarla çevrili. Burada piknik yapmak gibisi yok yani.

108. Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı

istanbul piknik alanları

İstanbul piknik alanları rehberimiz, şimdiye kadar size ne de çok şey anlattı. Fakat daha fazlası var! Bu park da orman havası almak isteyenlerin ilk adreslerinden.

112 hektarlık bir alana kurulu olan park, zengin bir floraya sahip. Doğu Çınarı, Çakal Eriği, Anadolu Kestanesi, Japon Defnesi burada görebileceğiniz bitkilerden birkaçı burası. Öyleyse manzara seyri, fotoğraf  çekimi ve piknik için istikamet FSM Tabiat Parkı! Yol tarifi için tıklayın!

109. Duatepe Parkı

istanbul piknik yerleri

Rumeli Hisarı ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün manzarasını bu koca parkta izleyebilirsiniz. Yüzlerce çiçek ve bitkiyle karşılaşacağınız park, kadrajınıza mükemmel güzellikler sığdıracak bir yer. Yol tarifi için tıklayın!

110. Marmaracık Koyu

istanbul mesire alanları

Dinginliği, manzarası, verdiği huzur ile İstanbul piknik yerleri listenizin baş taraflarında olmayı hak ediyor. Mavi ile yeşilin muhteşem bir uyum sergilediği Marmaracık Koyu, 2011 yılından beri tabiat parkı olarak korunuyor.

Şehrin el değmemiş koyları arasında bulunan Marmaracık Koyu, piknik ve kamp tutkunlarının favorisi durumunda. Mangal keyfinin ardından Sarıyer’in serin sularına atlayabilir, dalgasız ve temiz denizinde yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Yelken tesisleri, kır kahvesi, plaj, lokanta, mini golf sahası ve ahşap evleriyle her şey dört dörtlük! Önceden rezervasyon yaptırırsanız kır evlerinde de kalabilirsiniz. Buraya ulaşım sadece özel araçlarla sağlanabiliyor. İETT seferi bulunmuyor. Yol tarifi için tıklayın!

111. Atatürk Kent Ormanı

İstanbul ormanlık yerler içerisinde başı çeken Atatürk Kent Ormanı, geçtiğimiz yıldan beri hizmet veriyor. 2020 yılının Mayıs ayında faaliyete geçirilen orman, evde kalmaktan bunalanlara âdeta ilaç gibi geldi.

Koşu, yürüyüş ve piknik için ideal olan bu ormanda toplam 12 km uzunluğa sahip 3 yürüyüş parkuru var.

Göletler de ormanın güzelliğine güzellik katıyor. İçinde açık otopark, oyun ve spor alanları, engelli asansörü, kentsel tarım alanı, seyir alanı vb. mevcut.

Hacıosman’da bulunan bu orman, Darüşaffaka ile Hacıosman metro duraklarının arasında kalıyor. İstanbul’un kaosundan izole olmak isteyenlere birebir. Kendinizi araba sesleriyle dolu sokaklardan, doğanın ortasına atmayı düşünüyorsanız İstanbul’da piknik yapılabilecek yerler listenize burayı yazın.

 

Yol tarifi için tıklayın!

112. Türkmenbaşı Tabiat Parkı

1998 yılından beri tabiat parkı statüsünde olan Türkmenbaşı, 5,60 hektarlık bir alana yayılıyor. Fıstık çamlarıyla kaplı bu yer, patika yollarıyla keyifli bir doğa yürüyüşü yapma imkânı sunuyor. Piknik amacıyla tercih etmeniz de pekâlâ mümkün.

Türkiye ile Türkmenistan’ın ortak kültür bağını simgeleyen bu yer, 2006 yılında hayatını kaybeden Türkmenistan devlet başkanı Saparmurat Türkmenbaşı anısına yapılmış.

Kartpostallık görüntülere sahne olan park, yeşilin tonları ile gözlerinizi doyururken, temiz havasıyla iştahınızı açacak. İstanbul piknik yeri sıfatının hakkını fazlasıyla veren bu park, sizi de misafir etmeli.

Yol tarifi için tıklayın!

113. Park Orman (Fatih Çocuk Ormanı Tabiat Parkı)

İstanbul piknik alanları arasında merkezi konumuyla öne çıkan bu yer, Japon ve Osmanlı tematik bahçelerine ev sahipliği yapıyor.

Orman, Maslak-Sarıyer yönündeki Acıbadem Hastanesi’nin karşısında bulunuyor. Hem piknik, hem de konser alanı. Metroyla kolayca ulaşabilirsiniz. 14.000 kişi kapasiteli açık alanıyla hizmet veriyor. Tabii konserleri her gittiğinizde izleme fırsatınız olmuyor. Şansınıza, denk gelirseniz.

Doğayla iç içe bu yerde eğlenceli bir piknik deneyimi yaşayabilirsiniz. Hatta çıkarın ayakkabıları biraz yalınayak gezin, ayağınız çimlere değsin, negatif enerji menerji kalmaz. 🙂

Çocuklar da buradaki oyun gruplarında keyifli vakit geçirebilir; sosyal etkinliklere, dans ve müzik aktivitelerine katılabilirler.

Canlı müzik de bulunan parkta, havuza girip serinleme imkânınız mevcut. Bol oksijeniyle, doğanın renkleriyle, kuş cıvıltılarıyla sizi başka bir dünyadaymışsınız gibi hissettirecek.

Yol tarifi için tıklayın!

Silivri Piknik Alanları

Şehir merkezine uzak bir konumda yer alan Silivri, popüler yazlık beldelerden biri. Tekirdağ sınırında bulunduğundan, sadece İstanbulluların değil Tekirdağ’da yaşayanların da hafta sonu kaçış noktalarından. İlçenin piknik yapılabilecek doğal yerleri şöyle:

114. Alipaşa Piknik Alanı

Silivri yolundan giderken sağ tarafta kalan bu piknik alanı, bir çocuk parkı ve büfesiyle hizmet veriyor. Çamlık Et Lokantası da buraya yakın. Dilerseniz orada kendin pişir kendin ye usulüyle mangal yapabilirsiniz.

115. Silivri Sahili

Sahildeki parklarda keyifli vakit geçirebilir, dilerseniz cafe ve restoranlarından birine uğrayabilirsiniz. Piri Mehmet Paşa Mahallesi’nde yer alan Silivri Sahili, temiz havasıyla sizi kendinize getirip yeni haftaya güzel bir başlangıç yapmanızı sağlayacak. Yol tarifi için tıklayın!

116. Sinekli Gölü

istanbul piknik alanları

Bu bölge de kamp, balık tutma ve piknik alanı olarak kullanılıyor. Manzarasını izlemeye doyamayacağınız bu göl, Instagram postlarınızın arasında güzel bir detay olarak kalmalı! Yol tarifi için tıklayın!

117. Masal Köy

istanbul piknik alanları

Bir yere bir isim bu kadar mı yakışır… Adı gibi şirin mi şirin bir mekân olan Masal Köy’de kahvaltı ve piknik yapabilir, hayvanat bahçesini ziyaret edebilirsiniz. Piknik masaları ve hamakların bulunduğu bu yerde, bungalov restoranlar mevcut. Yol tarifi için tıklayın!

118. Silivri Kavaklı Piknik Alanı

Doğanın kalp atışlarını, her adım atışınızda hissedeceğiniz bir yer burası. Selimpaşa Merkez Mahallesi’ndeki bu piknik yerinde yürüyüş parkurları ve çocuklar için oyun alanları da var. Yol tarifi için tıklayın!

119. Danamandıra Tabiat Parkı

istanbul mesire alanları

Silivri’nin Danamandıra Köyü’nde bulunan bu park, sessizlik ve eğlenceyi bir araya getiriyor. İstanbul-Kırklareli yolundan ilerleyerek Danamandıra sapağından devam edip buraya ulaşabilirsiniz.

Çatalca-Gümüşpınar yolu üzerinden de ulaşım sağlayabilirsiniz. Tabiatın hünerlerini büyük bir ustalıkla sergilediği bu park, temiz doğası, sazlık ve gölet manzarasıyla sizi kendine meftun edecek. Etrafı seyir terasından da izleyebilir, harika fotoğraf karelerine imza atabilirsiniz.

Her ağaç kenarında piknik masaları ve çeşmeler bulunuyor. Pikniğin yanı sıra kamp da yapabilirsiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

Sultangazi Piknik Alanları

Burası Sultan Orhan tarafından fethedildiği için böyle adlandırılmış. Doğal yerler arayanlara pek hitap etmese de, birkaç piknik alanı mevcut:

120. Mimar Sinan Kent Ormanı

istanbul mesire yerleri

Pirinççi mevkiinde bulunan orman, Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı’na çok yakın. İstanbul ormanlık yerler arayanlar için harika bir gezi noktası. Bu iki orman asma köprü yardımıyla birbirine bağlanmış. Yani birinden diğerine ulaşmak çok kolay.

Kent ormanında piknik yerleri, oyun alanları, köprü, şadırvan, çeşme, tenis-basketbol-futbol sahaları, seyir kulesi, at çiftliği ve tüneller bulunuyor.

2012 yılında açılan orman, baraj gölü çevresinde kurulu. Ormanı tren ekspresiyle veya atla dolaşma imkânınız da var.

Baraj gölünün doyumsuz manzarasını izlerken mangalınızı yakabilir, keyifle piknik yapıp çayınızı kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Ayrıca tırmanma parkurları ve metrelerce uzunluğa sahip borulu kaydırak ile biraz çocukluğunuza geri dönebilirsiniz. 😊

Yol tarifi için tıklayın!

121. Hacı Bektâş-ı Veli Parkı

istanbul piknik alanları

Alibey havzasında, 2010 yılından beri hizmet veren orman, piknik yapmak isteyenleri tertemiz havasıyla ağırlıyor. Ormanda piknik masaları, fitness âletleri, çeşmeler, macera parkurları, oturma grupları yer alıyor. Yol tarifi için tıklayın!

Şişli Piknik Alanları

İstanbul piknik alanları yazımızda ilk bölümün sonuna doğru yaklaşıyoruz. Vakit kaybetmeden  sizi Şişli’nin doğal güzellikleriyle tanıştıralım:

122. Maçka Parkı

Burası Cihangir, Gümüşsuyu, Beşiktaş ve Nişantaşı sakinlerinin buluşma noktası. Harbiye Kongre Vadisi’nde bulunan park, ziyaretçilerine tertemiz hava, harika bir manzara sunuyor. Parkta piknik alanlarının yanı sıra spor âletleri, süs havuzları, lokanta ve çay bahçesi de mevcut. Detaylı bilgiye Maçka Parkı yazımızdan ulaşabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

Zeytinburnu Piknik Alanları

İlçenin en önemli yerlerinden biri Panorama 1453 Tarih Müzesi.

Geçiyoruz İstanbul piknik alanları sahnesinde, Zeytinburnu’nun nasıl bir performans sergilediğine:

123. Topkapı Kültür Park

zeytinburnu'da gezilecek yerler

Önce otogar olarak kullanılan bu yer; şimdi çeşitli dükkânlara, piknik ve çocuk oyun alanlarına ev sahipliği yapıyor. Süs havuzları ve göletleri de görülmeye değer.

Yeşilliklerin ortasında piknik yapmak isteyenler için ideal bir yer. Buradaki Panorama Müzesi 1453, Türk kültür evleri, restoranlar, cafeler ve camileri de ziyaret edebilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

124. İBB Soğanlı Bitkiler Parkı

Yedikule mevkiinde konumlanan park, her mevsim ayrı güzellikte. Buraya geldiğiniz zaman, renk renk lale ve sümbüller gözlerinizi kamaştıracak. Burada piknik yapabilir, banklardan birine oturup denizin mavisini seyre dalarak huzur bulabilirsiniz.

Ayrıca parktaki Barış Parkı Anıt Heykeli’ni ve Soğanlı Bitkiler heykeli’ni de görmelisiniz. Yol tarifi için tıklayın!

Anadolu Yakası İstanbul Piknik Alanları

Burası tıpkı Avrupa yakası gibi  İstanbul mesire yerleri bakımından epey geniş bir yelpazeye sahip. Beykoz’un Mihrabat Korusu da burada, efendime söyleyeyim Kartal’ın Aydos Ormanı da… 😊

Öyleyse bekleme yapmayalım, İstanbul’dan inciler devam ediyor:

Adalar Piknik Alanları

Prens Adaları olarak bilinen adaların sadece 5 tanesinde yerleşim söz konusu. Bunlar; Heybeliada, Burgazada, Büyükada, Kınalıada ve Sedef Adası. Eskiden sürgün yeri olarak kullanılan Adalar, şimdi tatilcilerin ilk duraklarından biri.

İstanbul’daki piknik alanları bu bölgede fazla yoğun değil fakat yine de doğaya olan özleminizi dindirmeye yeter. Birçok meyhaneye, kiliseye, plaja ve tarihi köşklere ev sahipliği yapan Adalar, görkemli İstanbul manzarasıyla büyülüyor.

Konu adalardan açılmışken, Balıkesir-Marmara ilçesinde bulunan Avşa Adası da İstanbul’a çok yakın, aklınızda bulunsun. Ayrıca Giresun Adası ve Samos Adası yazılarımıza da bakmak isteyebilirsiniz.

125. Büyükada Piknik Alanları

Adaların en büyük olanı isminden de belli olduğu üzere Büyükada. Reşat Nuri Güntekin’in Evi, Aya Yorgi Kilisesi gibi tarihi yapıları barındıran ada, piknik yerleri açısından da boş değil.

İşte onlardan birkaçı:

126. Dilburnu Mesire Alanı

istanbul piknik alanları

Deniz, orman ve piknik keyfini buluşturan bu yer, Büyükada’da mangal yapmaya izin verilen nadir piknik alanlarından biri. Mangal keyfi sonrası bisiklet sürerek kalorilerinizi şutlayabilirsiniz. 🙂

Deniz nâzır bu alanda restoran, çocuk oyun alanı, piknik masaları, plaj ve yürüyüş parkuru gibi imkânlar mevcut.  Marmara Denizi bu aralar musilaj tehdidiyle karşı karşıya olduğu için dikkatli davranmanızda fayda var.

Yol tarifi için tıklayın!

127. Halik Koyu Plajı Çevresi

istanbul piknik yerleri

Burası adadaki en uzun plaj. Plajın etrafında kamp ve piknik yapmaya uygun alanlar bulunuyor. Yeme-içme ihtiyaçları için bir tesis de var. Deniz havası almak isteyenlerin uğrak noktası olan bu koy çevresindeki mesire alanlarıyla, ada âşıklarının vazgeçilmez rotalarından. Yol tarifi için tıklayın!

128. Büyükada Tabiat Parkı

istanbul mesire alanları

4,5 hektarlık bir alanı kaplayan park, ‘devlet ormanı’ statüsüne alınmış. Mavi ile yeşilin göz alıcı tonlarını birleştiren park, ağaçların gölgesinde huzurla piknik yapabileceğiniz yerlerden.

Parktaki çeşit çeşit hayvanlar da size eşlik edecek, onları izlemek size büyük keyif verecek. Parkta yüzme imkânınız da var. Adalar Müzesi buraya çok yakın, mutlaka ziyaret edin.

129. Sedef Adası Piknik Alanları

Yemyeşil güzellikleri ve masmavi deniziyle göz kamaştıran Sedef Adası, büyük bölümü özel mülkiyette bir yer. Adanın tüm gezilecek yerlerini Sedef Adası yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Adanın gezilecek bir yeri yok denebilir. O yüzden İstanbul piknik yapılabilecek yerler arayışına yanıt vermiyor. Size düşen tertemiz havanın keyfini çıkarmak, bol bol yürüyüş yapmak.

Günbatımında şahane fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Pek çok bitki türüyle karşılaşabileceğiniz bu adada, uygun bir yerlere kıvrılıp piknik yapma fırsatı yakalayabilirsiniz belki.

Yol tarifi için tıklayın!

130. Heybeliada Piknik Alanları

Prens Adaları’nın ikinci en büyük adası burası. Aynı zamanda en yeşil bölgesi. Dört tepeden oluşan bu ada, her köşesinde ayrı bir manzara barındırıyor.

Yol tarifi için tıklayın!

Tercih edebileceğiniz piknik alanlarından bazıları şöyle:

131. Değirmenburnu Mesire Alanı

istanbul mesire yerleri

Adanın Su Sporları Kulübü ile yan yana bu mesire yeri. Giriş ve plaj ücretli. Ada havasında piknik için en uygun yerlerden biri. Sosyal tesisleri, mangal yakma imkânı ve geniş piknik alanlarıyla Heybeliada’nın kalbi.

Deniz ve piknik keyfini aynı anda yaşama fırsatı sunan Değirmenburnu, Heybeliada İskelesi’ne yaklaşık 400 metre yürüyüş mesafesinde. Semaverinizi, mangalınızı, hamağınızı buradan temin edebilirsiniz. Piknikten sonra kendinizi Değirmenburnu Plajı’nda denize atıp günübirlik tatil keyfinizi zirveye taşıyın. Ayrıca Bölgedeki tarihi değirmene çıkarak İstanbul’u başka bir açıdan izleyin. Âşıklar Yolu’nda yürüyüş yapın. Mümkünse akşama kadar kalın. Çayınızı demleyip güneşi burada batırın.

132. Çam Limanı Piknik Alanı

istanbul piknik alanları

Temiz havada doyumsuz deniz keyfi için burayı tercih edebilirsiniz. Piknik yapmadan önce Çam Limanı Koyu’nda kendinizi mavi sulara bırakabilirsiniz.

133. Kınalıada Piknik Alanları

Diğerlerinden daha küçük bir yer olmasına rağmen eğlence ve piknik açısından güzel imkânlara sahip. Plajları, manastırları ve kiliseleriyle bir gününüzü bile alabilir.

Detaylı bilgi için Kınalıada gezilecek yerler yazımızı inceleyebilirsiniz.

Piknik yapılacak ağaçlık yerleri var fakat Büyükada gibi geniş olmadığından, özel bir liste yapamıyoruz. Hristo Tepesi, Teşvikiye Tepesi ve Çınar Tepesi olmak üzere üç tepeden meydana gelen ada, kendinizi dinlemek istediğinizde kaçış noktanız olabilir. Çünkü ada gerçekten çok küçük, kendine has bir sessizliği, huzuru var.

Yol tarifi için tıklayın!

134. Burgazada Piknik Alanları

Ünlü ve tarihi yapılarıyla İstanbul’un en güzel tatil yerlerinden biri burası. Sait Faik Müzesi, Bayrak Tepe, Marta Koyu onlardan bazıları. Burayı İstanbul’da piknik yapılacak yerler listeme neden ekleyeyim derseniz, size öyle afili bir cevabımız yok.

Burası mangal yapmanın zor olduğu bir yer. İstanbul mesire alanları içinde Adalar’ın en şanslı yeri Büyükada ve Heybeliada.

Yine de Burgazada’nın belli noktalarında piknik yapabilir, bisiklet kiralayıp adayı turlayabilirsiniz. Piknik yapacak düzgün bir yer bulamazsanız sahildeki restoranlardan birini tercih edebilirsiniz. Martı ve dalga sesleri eşliğinde güzel bir balık ziyafeti çekebilirsiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

135. Madam Martha Koyu

istanbul piknik yerleri

Hayatın sakinleştiği, zamanın yavaşladığı, İstanbul’un uzaklarda kaldığı bir yer burası. Burada piknik yapıp denize girebilir, kamp atabilir, yazın tadını çıkarabilirsiniz. Özellikle günbatımını burada izlemeden dönmemelisiniz.

Ataşehir Piknik Alanları

İstanbul piknik alanları listesi yaparken hiç zorlanmayacağımız bir yer burası da. Karmaşık bir bölge, inşaatın hiç durmadığı bir yer. Fakat bunları kamufle edecek harika doğal güzelliklere sahip.

Birbirinden özel anılara imza atacağınız bu ilçenin en popüler mesire yerleri şöyle:

136. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

istanbul mesire alanları

Ataşehir’deki binaların arasında, nefes alma mekânı burası. Egzoz dumanlarından, gökdelenlerden gına geldi diyorsanız, buranın havası sizi kendinize getirecek.

8 bölümden oluşan bahçe, 50 binden fazla bitkiyi bünyesinde barındırıyor. Balkonda çilek yetiştiriciliği, kış çayları, bitki ressamlığı gibi keyifli atölyeleri var. Çiçek üretim tesislerini gezebilir, bitkilerin dünyasını yakından keşfedebilirsiniz.

Bahçenin bir bölümü piknik için ayrılmış. Mesire Adası’nda piknik yapma imkânınız var, Keşif Bahçesi de burada. Minik bir göletin çevresine dizilmiş masalarda yayıla yayıla piknik yapabilirsiniz.

Bahçenin diğer bölümlerinde piknik yapmaya izin yok. Mangal yasak, giriş için ücret alınmıyor.

Yol tarifi için tıklayın!

137. Kayışdağı Ormanı

istanbul piknik alanları

Ataşehir ile Maltepe arasında yer alan bu orman, İstanbul’da sevgiliyle gidilecek yerler arayanların en romantik duraklarından. Mis gibi havası ve doğal güzellikleriyle buraya âşık olacaksınız. Piknik, doğa yürüyüşü, manzara seyri gibi aktiviteler gerçekleştireceğiniz bu yerde harika fotoğraflar çekip Instagram ve Facebook’u sallayın!

Mavi ile yeşili bir araya getiren Beykoz, İstanbul’un akciğeri durumunda. Nasıl olmasın ki? Parklarla, korularla dolu bir yer burası.

Bu arada hazır Beykoz’a gelmişken Yoros Kalesi ve Anadolu Feneri gibi tarihi yerlere de uğramayı unutmayın.

Neyse… En güzel Boğaz ilçelerinden biri olan Beykoz, İstanbul’da piknik yerleri arayanların imdadına bakın nasıl yetişiyor?

138. Göztepe Mesire Alanı

Kadıköy’de de bir Göztepe Parkı var, orası farklı. Karıştırmayalım. İşlerinizin arasında bir nebze soluklanıp, yoğun tempoya kısa bir reklam arası vermek isterseniz, Beykoz’daki bu piknik yerini rotanıza ekleyebilirsiniz. 😊

Sahil çamlarıyla kaplı bu parkta saksağan ve kaplumbağalara denk gelmeniz olası. Mangal yakmanız serbest. Orman, gölet ve yeşillik manzarası eşliğinde, İstanbul’un yorucu hayatına biraz ara vermek güzel olacak.

Yol tarifi için tıklayın!

139. Öğümce Köyü

istanbul piknik yerleri

Burası İstanbul piknik yerleri denilince pek akla gelmez. Sessiz-sakin oluşunu fazla popüler olmamasına borçlu, bu da kafa dinlemek isteyenler için büyük avantaj.

Ağaçlar arasında yeşilin ve nehrin muhteşem birlikteliğine şahit olmak, göz alıcı doğal güzelliklerle büyülenmek istiyorsanız aradığınız yer burası. Çeşitli endemik bitki türlerine de rastlayacağınız bu bölgede her ânı keyif dolu bir piknik sizi bekliyor. Mangal da yapabilirsiniz tabii ki.

Gelmişken Cam Ocağı Vakfı’na da uğrayabilir, Cam Üfleme Atölyeleri’ne katılabilir ve hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Köyde at çiftliklerine giderek at binme ve binicilik dersleri alma fırsatına da sahipsiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

140. Mihrabat Korusu

istanbul piknik yerleri

Boğaz manzarasını en şirin hâliyle izleyeceğiniz, kendinizi doğanın kollarına bırakacağınız bir yer olan Mihrabat Korusu, Beykoz’un nadide incilerinden. Hani ‘kuş gibi hafifledim’ deriz ya, işte burada öyle olacağınız kesin.

Boğazın tatlı serinliği teninizi okşarken, çiçek kokuları da sizi mest edecek.

200 dönümlük bir arazi üzerine kurulan Mihrabat Korusu İstanbul’da mangal yapılacak yerler arasında da başı çekiyor. Giriş ücretsiz.

Selviler, çınar ağaçları, erguvanlar ve fıstık çamlarıyla kaplı bu koru, Boğaz’a hâkim manzarasıyla rağbet görüyor. Romanlara, filmlere, şarkılara konu olan Mihrabat Korusu, 200 dönümlük bir alana yayılıyor.

Organizasyon ve davet alanları, cafe ve restoranı ile özel bir sosyal tesis durumunda.

Daha detaylı bilgiye Mihrabat Korusu yazımızdan ulaşabilir, yol tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.

141. Karlıtepe Mesire Alanı

istanbul piknik alanları

2019 yılından beri hizmet veren bu mesire alanı yüksek bir tepede konumlanıyor. Onun için Boğaz manzarası harika. Üç köprüyü de görüyor. Burası ‘Yeni Çamlıca Tepesi’ diye de biliniyor.

Beykozluların favori piknik güzergâhlarından biri olan Karlıtepe Mesire Alanı, Beykoz Belediyesi tarafından hayata geçirildi. Geniş bir çamlık alana yayılan bu mesire yerinde spor ve dinlenme alanları, kır lokantası, büfeler, bisiklet ve yürüyüş yolları var.

Kameriyeler, yağmur üniteleri, amfi tiyatrolar, engelli çocuklar için park, çeşme, mescid, seyir terası, futbol sahaları da mevcut.

İstanbul piknik yerleri içerisinden seçim yaparken, bir gün de buraya şans verin.

Piknik sırasında mangal yakabilirsiniz. Doğalgaz ile çalışan mangal üniteleri var, fiyatlandırma kg başına yapılıyor. Gümüşsuyu Mahallesi’nde yer alan Karlıtepe Mesire Alanı’na 444 66 61 numarasından ulaşabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

142. Göknarlık Mesire Yeri

Adından da belli olduğu üzere, bu mesire yerinin bitki örtüsünü göknar ağaçları oluşturuyor. Tokatköy beldesindeki bu doğa harikası, huzuru tüm zerrelerinizde hissedeceğiniz bir yer.

Yalnız burada çeşme, WC gibi olanaklar ve yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler yok. Ona göre hazırlığınızı yapın.

Nadir yetişen göknar ağaçlarıyla kaplı bu mesire yeri, 46,5 hektar büyüklüğünde bir alanı kaplıyor. İstanbul’da piknik yapılacak sakin yerler bulmak mı istiyorsunuz?

O zaman yol tarifi için tıklayın!

143. Elmasburnu Mesire Alanı

istanbul mesire alanları

Yazın İstanbul’dan uzaklaşamayanlar genellikle hep Şile ve Ağva kıyılarına, bir de Beykoz’un Riva taraflarına yöneliyor. Bu tabiat parkı hem piknik yapıp, hem denize girebileceğiniz muhteşem bir yer.

Yaz sıcakları iyice başımıza vurduğunda, huzur dolu sessizliğiyle ve upuzun sahiliyle ‘ben buradayım!’ diyor Büyükada-Dilburnu. Doğanın yeşilini Karadeniz’in mavisiyle buluşturan bu yerde güneşin, kumsalın tadını çıkarmaya doyamayacaksınız.

Öğlen mangalınızı yakar, akşam da belki kamp kurabilirsiniz.

Özetle tek bir güne, yaz mevsiminin bütün güzelliklerini rahatça sığdırabilirsiniz. Elmasburnu; dinginliği, sessizliği ile size İstanbul’da olduğunuzu unutturacak. Ayrıca burada zıpkınla balık avlayabilirsiniz. Tepelerden başlayıp denizin derinliklerine doğru inen kayalıklarda balık avlamanın tadına bayılacaksınız.

Resmi adresine buradan ulaşabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

144. Şelale Park

İstanbul’da nerede piknik yapılır? Sorunuza cevap olacak bir diğer kaçamak noktasına geldik. Yeşilin binbir tonuna şahit olacağınız bu piknik yeri, Cumhuriyet Köyü mevkiinde bulunuyor.

Doğada kahvaltı ve mangal imkânı sunan bu yerde kuş cıvıltılarını dinlerken kendinizi unutulmaz bir lezzet şöleniyle ödüllendirebilirsiniz.

Mangal için yanında et getirmeyenler, buradan porsiyon olarak et satın alabilir. Aynı zamanda salata ve içecek servisi de var.

Yol tarifi için tıklayın!

145. Görkem Aile Piknik Yeri

Beykoz’un Paşamandıra mevkiinde bulunan bu nezih ortam, hafta sonu mangal sefası için doğru tercih. Mekânda alkol yok. Dilerseniz biraz erken gelip kahvaltınızı da burada yapabilirsiniz.

Nehir kenarında, oldukça geniş bir bahçe alana kurulan bu mekânın çocuklara özel oyun yeri de mevcut. Mangal ateşi, yakılı olarak hazır sunuluyor. Size de etlerinizi pişirip bir güzel yemek kalıyor! Yemeğin ardından mekânın bisikletleriyle birkaç tur atmayı ihmâl etmeyin.

Yol tarifi için tıklayın!

146. Polonezköy

istanbul mesire alanları

Köyün adı, Polonyalılara ev sahipliği yapmasından geliyor. Polonezköy Kültür Evi, Zofia Rizi Anı Evi burada ziyaret edebileceğiniz tarihi yerlerden bazıları.

Ama asıl mesele buranın meşhur piknik yerleri:

147. Polonezköy Tabiat Parkı

istanbul piknik alanları

İstanbul’da piknik yapılacak yerler Polonezköy’den sorulur! Beykoz’un gözde tatil yerlerinden biri olan Polonezköy, şöhretini bu parka borçlu. Şahane doğası gözlerinize, temiz havası ciğerlerinize bayram ettirecek bu tabiat parkında zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

İstanbul’un ilk doğa parkı olan Polonezköy Tabiat Parkı’nda hiç görmediğiniz bitki ve hayvanlara rastlamanız mümkün.

Piknik ve manzara seyri gibi aktivitelerin yanı sıra, çadır kampı için de burayı tercih edebilirsiniz.

Daha kapsamlı bilgiyi Polonezköy Tabiat Parkı yazımızda bulabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

Tabiat parkı tamam. Polonezköy’ün başka neresinde piknik yapabileceğinizden de bahsedecek olursak, alternatifiniz çok:

148. Stella Polonezköy (Josefin Yeri)

polonezköy tabiat parkı

Yarım asırdan fazla bir süredir hizmet veren bu işletme, İstanbul mangal yerleri içinde hayli popüler. Burada 2 kişilik serpme köy kahvaltısı 95 TL. Mangal için ayrı ücret ödüyorsunuz tabii ki.

149. Leonardo Polonezköy

polonezköy piknik alanları

Türk, Alman, Fransız ve Slav mutfağından enfes lezzetler burada damakları şenlendiriyor. Çocuklara özel oyun alanlarının bulunduğu işletme, havuza karşı piknik keyfi yapmak isteyenlere hitap ediyor. Serpme kahvaltısı 85, açık büfe kahvaltısı 135 TL.

150. Cumhuriyet Park Piknik Alanı

Konforu lezzetle birleştiren bir başka mekân… Çardaklar ücretli fakat malzemelerinizi buradan alırsanız ekstra çardak ücreti talep edilmiyor.

151. Piknik Park

polonezköy tabiat parkı nerede

Burada da yürüyüş yolu, havuzlar ve konaklayabileceğiniz evler var. Ayrıca güzel bir hayvanat bahçesi mevcut.

152. Polonezpark Piknik Alanı

Polonezköy’ün çıkışında bulunan bu piknik alanında çocuk parkları, serpme kahvaltı, hamak, semaver gibi tüm imkânlar düşünülmüş.

153. Polonez Garden

Tavuk pirzola, mangal sucuk, yaprak kanat, dana antrikot gibi birbirinden nefis alternatifler pişirilip sofranıza servis ediliyor. Tabii dilerseniz mangalla beraber alıp kendiniz de pişirebilirsiniz.

Hamak 25, NargileHookah 80 TL’den fiyatlandırılıyor. Otopark, masa, mangal ücreti ayrı.

Tesise alkollü içecek getirmek yasak. 1 kg üzerinde et alırsanız mangal ücretsiz. Eti onlardan aldığınız takdirde servis için ilâve ücret ödemezsiniz.

Rezervasyon için 0552 666 77 88 numarasını arayabilir, web sitesine www.polonezgarden.com adresinden ulaşabilirsiniz.

154. Polonezköy Zoo Doğal Yaşam Parkı

istanbul piknik alanları

75.Yıl Caddesi’nin yakınında bulunan park, çeşit çeşit hayvan türlerini bünyesinde barındırıyor. Bu renkli ortamda piknik yapmanın tadı bir başka olur muhakkak. Çocukların da buraya bayılacağı şüphesiz. Atla gezintiye çıkabilirler, yarış arabaları ve bahçe satrancıyla eğlenebilirler mesela.

Hayvanların kafes içinde olduğunu düşünmeyin. Bilakis, siz pikniğinizi yaparken yanınıza gelip size eşlik edebilirler. Masanızda otururken sürpriz bir ördek, kaz veya leylek misafir olabilir sofranıza. Ne sevimli değil mi?

Gölün içinde yüzen zarif kuğuları da unutmamak gerek. Rengârenk doğasıyla cıvıl cıvıl bir yer olan bu Doğal Yaşam Parkı’nda daha önce hiç görmediğiniz canlılarla karşılaşabilirsiniz.

Bu doğal atmosferde biraz daha vakit geçireyim derseniz, parkta kamp kurabilir veya pansiyon ya da otel seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

155. Obora Et Mangal

istanbul piknik yerleri

İstanbul piknik alanları kendin pişir kendin ye tarzında da hizmet veriyor demiştik ya hani… İşte burası öyle bir yer. Sucuk, tavuk ve et ürünlerinden oluşan leziz menüsü, sınırsız çay ve kahve ikramıyla eminiz tam size göre!

Kahvaltıyı burada yaparsanız Polonezköy balından tatmayı unutmayın. Mekânın en beğenilen spesiyalleri ise ev köftesi ve dana külbastı,. Alkol servisi var.

Konaklamak için pansiyon seçenekleri de mevcut. Restoranla iletişime geçmek için 0216 432 30 47 numarasını kullanabilirsiniz.

156. Dereli Vadi Restoran

istanbul mesire alanları

Eğer İstanbul’da mangal yapılacak yerler arayışındaysanız, burası da sizin için iyi bir seçenek. Sünnet, nişan ve kır düğünü gibi organizasyonlar için de tercih edilen restoran, piknik ve mangal keyfini doyasıya yaşayabileceğiniz bir yer.

Fiyatlarla ilgili ayrıntılı bilgiye www.derelivadi.net adresinden ulaşabilirsiniz.

Kendi web sitelerinde bildirdiklerine göre etler Balıkesir yöresinden geliyormuş. Balıkesir demişken, kısa bir altyazı geçelim: Balıkesir gezilecek yerler ve Balıkesir plajları yazılarımız da sizi bekler. Unutmadan, Balıkesir’de ne yenir? Sorusunu da cevaplandırmıştık. Kafiyeli şiirlerimiz, kötü ama komik esprilerimiz eşliğinde… 😂

157. Güzel Vadi Restoran

Burası da İstanbul’da mangal yapılabilecek yerler bulmak isteyenlere göre bir yer. Riva Deresi yakınında, Bozhane mevkiinde bulunan bu mekânda ara sıcaklar, mezeler ve et-mangal çeşitleriyle kendinize nefis bir gün hediye edebilirsiniz.

Piknik malzemelerini yanınızda getirmenize gerek yok, buradan da temin etme imkânına sahipsiniz. İletişim için 0537 594 7063 numarasını kullanabilirsiniz. Ayrıca Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.

158. Mesa Country

Doğanın kalbi burada atıyor desek abartmış olmayız. Organik serpme köy kahvaltısından et-mangal servisine, her şey dört dörtlük.

İstanbul kendin pişir kendin ye piknik alanları içerisinde ön plana çıkan bu yer, panorama manzara seyriyle de ruhunuzu dinlendirecek.

Mekânın internet sitesini mesacountry.com.tr adresinden ziyaret edebilirsiniz. Doğum günü, mezuniyet, iş yemeği ve kır düğünü gibi etkinlikleri de kabul eden mekânın kapıları size sonuna kadar açık!

159. Değirmen Park Piknik Alanı

istanbul piknik alanları

Temiz havasıyla iştahınızı açacak bu yerde piknik ve mangalın kralını yaparsınız! 😊

13 dönümlük organizasyon alanı bulunan Değirmen Park Restoran, kır düğünlerine de ev sahipliği yapıyor. Kendinizi doğanın kucağına atıp sadece huzura, manzaraya odaklanmak isterseniz burayı gezi rotanıza dâhil edebilirsiniz. Geniş bilgiye degirmenpark.com adresinden ulaşabilirsiniz.

160. Beykoz Beyaz Bahçe

istanbul ne yenir

İstanbul piknik alanları Anadolu yakasında çok! Yalnız daha Beykoz’dan çıkabilmiş değiliz. Varın gerisini siz düşünün…

Şahane kır restoranlarından biri olan Beyaz Bahçe, Cumhuriyet Köyü’nde yer alıyor. Mangal yapma alanları mevcut. Sizi İstanbul’un kalabalığından, keşmekeşinden uzaklaştıracak Beyaz Bahçe, butik otel hizmeti de sunuyor.

Yol tarifi için tıklayın!

161. Kaymakdonduran Mesire Alanı

istanbul mesire alanları

İlçe merkezine yakın bu mesire yeri, Akbaba Köyü’ne giden yol üzerinde, geniş bir ormanlık alanda bulunuyor. Mangal yakmaya izin verilen mesire yerinde çeşme, WC, çocuk oyun alanı gibi olanaklar var.

Her tarafı ağaçlarla çevrili Kaymakdonduran Mesire Alanı’nda gözünüz gönlünüz açılacak, ruhunuz huzur bulacak… Gürül gürül akan suyundan da içmeyi ihmâl etmeyin.

Mangal yapmanız serbest. Her an kekliklerle, sincaplarla karşılaşmanız ve bolca kestane toplamanız da mümkün. Boğaz yürüyüşü-manzara seyri-piknik kombinasyonunu burada îtinâyla uygulayabilirsiniz. 🙂

Yol tarifi için tıklayın!

162. Poyrazköy Piknik Alanı

istanbul piknik alanları

Burası Beykoz’dan geçince, 14 km uzunluğundaki bir orman yolunun sonunda yer alıyor. Sevimli plajı ve mükemmel doğasıyla ünlü Poyrazköy, İstanbul piknik yapılabilecek yerler açısından güzel alternatiflere sahip. Sadece birkaç saatte, huzur dolu bir tatil yapmak için burayı tercih edebilirsiniz.

Boğaz’ın Karadeniz’le birleştiği noktada bulunan Poyrazköy, yatlar ve tekneler için de korunaklı bir sığınak.  Piknik yapmak yerine, sahildeki balık restoranlarından birine uğrayıp taze balıkların tadına da bakabilirsiniz.

Tabii ki buranın havasında piknik yapmanın vereceği zevk tartışılmaz. Bölgenin en popüler piknik alanları Dere Boyu ve Kule Dibi.

Pikniğinizi yaptıktan sonra yürüyüşe çıkıp Poyrazköy evlerini, balıkçı tekneleri ve barınaklarını da görmenizi öneriyoruz. Ayrıca 600 yıllık tarihe sahip Poyrazköy Kalesi’ni de görebilirsiniz. Yine, Anadolu Yakası’nın Karadeniz’e açılan kapısı olan Poyrazköy Limanı’na uğrayıp, Boğaz manzarasını bir de buradan seyredin. Deniz-kum-güneş üçlüsünün tadını çıkarmak isterseniz bölgedeki plajlar emrinize âmâde.

Yol tarifi için tıklayın!

163. Çubuklu Korusu

istanbul piknik yerleri

İstanbul piknik yapılacak yerler arasında burası ‘Hidiv Kasrı Korusu’ diye de geçiyor. Çünkü Hidiv Kasrı bu korunun içerisinde. Beltur tarafından işletilen koru, buharla çalışan ilk asansörü bünyesinde barındırıyor.

Detaylı bilgiye Hidiv Kasrı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Burayı sırf fotoğraf çektirmek için tercih edenler de çok. Korudaki yapay şelale de gezinize renk katacak. Keyifli bir piknik için, bir hafta sonunuzu da buraya ayırın.

Yol tarifi ise burada!

164. Beykoz Korusu

istanbul piknik alanları

Paşabahçe’den başlayarak Riva’ya kadar uzanan Beykoz Korusu, ayrıca Abraham Paşa Korusu olarak biliniyor. İstanbul’un hengâmesinden uzakta, unutulmaz bir gün geçireceğiniz bu koruda mutluluğun formülü çok açık: Bir sen, bir doğa, bir de manzara… 😂

150 dönümlük alanı kaplayan Beykoz Korusu, İBB tarafından işletiliyor. Yeşilin binbir tonu burada âhenkle dans ediyor. Korudaki havuzlar, kuş evleri, köşkler ve büyük mağaralar da buraya ayrı bir hava katıyor.

Öyleyse piknik sepetini koluna takan, soluğu burada almalı. Tabii piknik yapmak için gelmediyseniz cafe ve restoranlarından da yararlanabilir, serpme ya da açık büfe kahvaltıyla kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

165. Fatih Korusu

Kavacık beldesinde yer alan bu koru, Otağtepe diye de adlandırılıyor. Boğaz manzarasını tüm ihtişamıyla gözler önüne seren korunun doğal güzellikleri insanı tek kelimeyle mest ediyor. Ayrıntılı bilgi almak isterseniz  Fatih Korusu yazımıza uğrayabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

 

Çekmeköy Piknik Alanları

Memba sularıyla ünlü olan Çekmeköy, gezilecek yerler açısından öteki ilçelere göre geri planda. Yine de piknik yapmak isteyenleri boş çevirmiyor:

166. Avcıkoru Tabiat Parkı

istanbul mesire alanları

Yaklaşık 649 hektarlık bir alana kurulu olan park, Alemdağ-Şile yolu üzerinde yer alıyor. Parkın bir de yapay göleti mevcut.

Çocuk oyun alanları, büfe, piknik masaları, kır kahvesi, kır evleri, çeşmesi ve orman köşküyle mütevazi bir yer. Özel bir işletme tarafından faaliyete geçirilen macera parkı da var.

Burada piknik ve mangal yapabilir, yürüyüş yollarında gezinebilir, çocuklarınızla oyun alanlarında keyifli vakit geçirebilirsiniz. Parktaki Anadolu kestanesi ve muşmula ağaçları da size farklı bir doğa şöleni sunuyor. Kızıl sincapların da bulunduğu park, tam anlamıyla bir oksijen deposu.

Yol tarifi için tıklayın!

167. Taşdelen Ormanı

istanbul mesire alanları

Özel bir şirket tarafından işletilen bu yere girişler ücretli. İzci kampı ve paintball alanı mevcut. Sosyal tesiste vakit geçirebilir veya yanınızda getirdiğiniz malzemelerle piknik yapabilirsiniz.

38 bin metrekarelik bir alanı kaplayan orman, İstanbul mesire alanları içinde doğal suyuyla öne çıkıyor.

Tarihi Taşdelen suyunu duymuşsunuzdur. Bu su Taşdelen Ormanı’ndan çıkıyor. Suyun birçok hastalığa şifâlı olduğu, özellikle böbrek taşına iyi geldiği belirtiliyor. Burayı tedavi için tercih edenler de çok. Atatürk’ün de rahatsızlandığında Taşdelen suyunu kullandığı belirtiliyor.

O kadar övdük, gelmişken buz gibi Taşdelen suyunu mutlaka tatmalısınız. Yol tarifi için tıklayın!

168. Alemdağ Ormanı

istanbul piknik alanları

Burası İstanbul’un yükseklik bakımından ikinci sırada gelen en büyük tepesi. Çamlı ve Kayışdağı tepelerinin ardında 442 metre boyunca yükselen orman, harikulâde manzarasıyla sizi sizden alacak!

İstanbul ormanlık alanlar arasında en iyilerden biri olan bu yerde; dağ koşusu, piknik, bisiklet ve yürüyüş gibi aktiviteler gerçekleştirilebiliyor. Buraya Taşdelen Mesire Alanı’ndan giriş yapabiliyorsunuz.

Fava Kamp Alanı da bu ormanda yer alıyor. Çamaşır yıkama imkânı, elektrik ve WC gibi olanaklar mevcut. Karavan da kiralayabiliyorsunuz.

Yol tarifi için tıklayın!

169. Reşadiye Mesire Alanı

Ormanın içerisinde huzura doyabileceğiniz bir piknik alanı daha. Grup etkinlikleri sırasında düşük bir ücret alınıyor, fakat bireysel piknikler ücretsiz. Çam ormanları ile çevrili bu alanda mangal mevcut değil. Yol tarifi için tıklayın!

170. Çekmeköy Doğa Park

istanbul piknik yerleri

Burada Mangal yapmak yasak. Yiyeceklerinizi dışarıdan getirebilir, masalarda veya yeşilliklerin üzerinde yiyebilirsiniz. Önerimiz kahvaltı için buraya gelmeniz. Yeme-içme ihtiyacınızı işletmeden de karşılayabilirsiniz fakat herkes fiyatlrın pahalı olduğundan yakınıyor. Yol tarifi için tıklayın!

171. Çınar Mesire Alanı

Şehrin gürültülü sesine kulaklarınızı tıkayıp, doğayla teke tek kapışacağınız bir yer de burası. 😂  Bolca oksijen alarak uzun uzun yürüyebilir, çimlerin üzerinde sere-serpe keyifli bir piknik yapabilirsiniz. 🙂

Ağaçların altında spor yapmak isteyenler için spor alanları mevcut. Piknik yerine giriş ücretsiz. Semaver, çardak ve mangal ücretli. Yol tarifi için tıklayın!

 

Kartal Piknik Alanları

Doğayla epey haşır-neşir olacağınız bu ilçe de İstanbul piknik yerleri açısından hayli bonkör. İşte onlardan bazıları:

172. Dragos Tepesi

istanbul mesire alanları

Marmara Denizi’nin nefis manzarası eşliğinde piknik yapabileceğiniz bu alan, size gözlerinizi alamayacağınız berrak bir manzara sunuyor. Burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen bir sosyal tesis de mevcut. Yol tarifi için tıklayın!

173. Aydos Ormanı

istanbul piknik alanları

Dört mevsim aynı güzellikte olan bu orman, misafirlerini çam ağaçlarının gölgesinde dinlendiriyor. Manzarasıyla insana nefes aldıran Aydos Ormanı, İstanbul piknik alanları içinde en çok ziyaretçi akınına uğrayan yerlerden. Bu nedenle hafta içi gelmek daha isabetli bir tercih. Burası görünüş itibariyle  Trabzon gezilecek yerler arasında bulunan Uzungöl’e benzetiliyor.

Ormanda bulunan Aydos Göleti ve İstanbul’un en yüksek tepesi olan Aydos Tepesi de buraya farklı bir güzellik katıyor. Piknik ve mangal için isabetli bir tercih olan Aydos Ormanı’nda, ayrıca özel işletmeler hizmet veriyor. Mangalınızı getirmezseniz buradan temin edebilirsiniz.

Dilerseniz piknikten sonra deniz bisikletiyle etrafı keşfe çıkabilirsiniz. Göldeki ördeklerle beraber yol almak eminiz çok keyif verir.

Macera parkında da vakit geçirebilir, gondola binerek içinizdeki çocuğu mutlu edebilirsiniz. Fena mı? 😊

Daha fazlasına Aydos Ormanı yazımızdan ulaşabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

174. Yeşilvadi Kır Evi

istanbul piknik alanları

Köy havasını soluyarak piknik yapabileceğiniz bu yer, size; ‘İstanbul piknik alanları ararken, kendimi kaybedip nerelere geldim ben? Bu güzellik gerçek olamaz!’ diye düşündürecek. (Abart abart! Demeyin. Bizde mübâlağa olmaz. Tamam edebî sanatları severiz teşbih, kinaye falan ama bu başka bir şey, objektif bilgilerden şaşmayız.) 😂

Tahta masaları, yemyeşil çimenleri, kapalı çardakları ve mangal imkânıyla burası bir piknikten beklediğiniz her şeyi sunuyor size. Açık ve kapalı aktivite alanları, geniş ve ücretsiz bir otoparkı da var. Yol tarifi için tıklayın!

175. Saklı Dere Piknik Alanı

Yakacık mevkiinde bulunan bu piknik alanı, hayatınızın ‘doğaya dönüş’ filmini çekebileceğiniz harika bir yer. 😂 Fon müziği olarak kuşların senfonisi yeter.

Sosyal tesisinde alkol servisi yok. İsterseniz lokantadan yararlanabilirsiniz, isterseniz kendin pişir kendin ye usulüyle, elinizin lezzetini konuşturabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

176. Cennet Bahçesi Hasan’ın Yeri Et & Mangal

Yeşillikler içerisine kurulu bu mekânda mangala doyamayacaksınız! Doğanın görsel şölenini enfes mangal ziyafetiyle bir araya getiren mekân, otantik havasıyla size değişik hissiyatlar verecek. Nargile ve semaver gibi olanaklar da var.

Ayrıca burası şirket toplantıları, bayi organizasyonları ve düğünlere de ev sahipliği yapıyor. Yol tarifi içintıklayın!

Kadıköy Piknik Alanları

İstanbul’un en popüler, en hareketli ilçelerinden biri, birçok piknik yerinin de ev sahibi. İşte temponun hiç düşmediği bu ilçenin tam merkezinde, gürültüden uzak huzur dolu İstanbul piknik yerleri:

177. Caddebostan Sahili

istanbul piknik yerleri

Hem şehirden kopmak istemeyen, hem deniz görmek isteyenlere göre bir yer bu sahil. Özellikle akşam vakti buranın tadı bir başka oluyor. Sahilde uzun uzun yürüyebilir, piknik ve spor yapabilirsiniz.

Kendinize güzel bir köşe buldunuz mu hemen kuruluverir, Adalar’ın muazzam manzarasını seyre dalarsınız. Sahil şeridinin etrafını çevreleyen tarihi konaklar ve Rüzgar sörfçüleri de manzarayı farklı bir boyuta taşıyor.

Yeşili ve denizi aynı karede buluşturan Caddebostan Sahili, yaz mevsiminde ise denize girmek isteyenlerle dolup taşıyor.

Yazın kamp sandalyesini alıp yola düşenler, kapağı buraya atıp güneşin, temiz havanın keyfini çıkarıyor. Manzarasıyla plajları aratmayan Caddebostan Sahili’nde çimlere oturup dinlenebilir, kitabınızı okuyup huzurlu dakikalar yaşayabilirsiniz.

Mangal yapmanın yasak olduğunu belirtelim. Öte yandan basketbol, kaykay,voleybol, koşu ve bisiklet gibi aktiviteler de gerçekleştirebilirsiniz.

Yüzmeseniz bile denize ayaklarınızı sokup serinleyebilir, belki kumdan kaleler de yaparsınız. 😊

Yol tarifi için tıklayın!

178. Moda Sahili

Denizkenarında piknik için rotanızı buraya da çevirebilirsiniz. Burası Anadolu Yakası’nın en minimal piknik alanlarından biri. Fakat mangal yakmak yasak.

Şehrin göbeğinde bulunan Moda Sahili’nde çimenlere yayılıp keyifli vakit geçirebilirsiniz. Kayalıklara oturup denizi izler, güneşi burada batırırsınız. Ayrıca tarihi 1917 yılına dayanan emektar Moda İskelesi’ni görebilirsiniz. Piknikten sonra da Ayı Pub ve Zeplin ile eğlencenin dozunu artırabilirsiniz. Belki şirin cafelerinden birine uğrar, ya da sokaklarında birkaç tur atarsınız. Barış Manço Müze Evi’ni de ziyaret etmelisiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

179. Özgürlük Parkı

istanbul piknik alanları

İstanbul’un piknik alanları için çıktık yola, şehir hayatıyla tutsak kalan ruhlarımızı burada özgür bırakmanın tam sırası! Bazen edebiyat parçalamak –daha doğrusu parçalamaya çalışmak- iyi hissettirir. 😊

Önceden çok yapardık biz bunu. Misal; Denizli gezilecek yerler ve Aydın’da ne yenir? Gibi yazılarımız buna örnek.

Neyse ya, piknik amaçlı  gezilecek yerler falan diyorduk. Özgürlük Parkı’nda şehir hayatının stresine meydan okuyabilirsiniz. Öyleyse içinizdeki doğa tutkununu özgür bırakın!

Burada pikniğin yanı sıra bazen konserler ve açık hava sineması gibi aktivitelere de katılmanız mümkün. Masmavi süs havuzlarıyla, yemyeşil çimen ve ağaçlarıyla burası Kadıköy’ün akciğeri. Futbol ve basketbol sahaları, amfi tiyatro,                koşu ve yürüyüş parkurları, tenis kordu ve buz pateni de mevcut.

Yol tarifi için tıklayın!

180. Göztepe 60. Yıl Parkı

istanbul piknik alanları

İçerisinde gül ve lale bahçelerini bulunduran park, özel tasarım akvaryumlara da ev sahipliği yapıyor. Çocuklar için düzenlenmiş tematik oyun alanları da mevcut. Piknik konusunda alternatif tercihlerinizden biri olabilir. Yol tarifi için tıklayın!

181. Fenerbahçe Romantika Park

istanbul piknik yerleri

Açık ve kapalı alanlarıyla hizmet veren park, Prens Adaları’nı gören manzarasıyla büyülüyor. Sessiz-sakin atmosferi ve doğal güzellikleriyle piknik yapmaya doyamayacağınız bir yer. Pırıl pırıl denizi seyrederken, buraya geldiğiniz için kendinizi çok şanslı hissedeceksiniz.

Hem ismiyle müsemmâ derler ya, sevgiliyle gidilecek yerler arayanlara da uyar bizce. Romantika romantika takılırsınız. 😂

Faruk Ilgaz Tesisleri ve Kalamış Marina da buraya yakın. Dilerseniz uğrayabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

182. Yoğurtçu Parkı

istanbul piknik alanları

Burası İstanbul’da piknik yapılacak sakin yerler arayanlara göre değil, eğlenceli bir mekân isteyenler için. Çok büyük bir park ve asırlık ağaçlarla kaplı. Şükrü Saraçoğlu Stadı’na da oldukça yakın. Maçlardan önce ve sonra coşkulu bir kutlama alanına dönüşen park, girişinde Alex De Souza’ne ev sahipliği yapıyor.

Park adını içerisindeki Yoğurtçu Çeşmesi’nden alıyor. 18. Yüzyıla tarihlenen bu çeşme, parka estetik bir dokunuş katıyor.

Kadıköy’ü dolaşırken sıcaktan bunaldığınızda buraya gelip soluklanabilirsiniz. Burayı sırf piknik amacıyla da tercih edebilirsiniz.

Parkın ortasındaki Yunus Emre heykelini de görmelisiniz. Yol tarifi için tıklayın!

183. Kalamış Parkı

istanbul piknik yerleri

Şarkılara konu olan bu park, piknik ve spor yapmak için doğru bir adres. ‘Bir tatlı huzur almaya geldim Kalamış’tan’ diyerek siz de yollara düşün, o tatlı huzuru bulacağınızdan şüpheniz olmasın.

Kalamış Marina’nın devamında bulunan park; voleybol ve basketbol sahaları, koşu yolu, açık kaykay parkı gibi alanlara sahip. Öte yandan burada masa tenisi sahası, gökyüzü hamakları ve komünite alanı da bulunuyor.

Yol tarifi için tıklayın!

Maltepe Piknik Alanları

Marmara Denizi’nin kıyısında yer alan bu ilçe İstanbul piknik yerleri hususunda eksik kalmıyor. alışveriş merkezleri ve piknik alanlarıyla ziyaretçi çekiyor. Dolu dolu bir gün geçirme garantili piknik yerlerinden bazıları şöyle:

184. Maltepe Sahil Parkı

istanbul mesire yerleri

Yürüyüş, bisiklet ve spor gibi aktiviteler gerçekleştirebileceğiniz sahil parkında, çimlere oturup piknik yapabilirsiniz. Lale ağaçlarının altında sevgiliyle yürümek veya onunla buradaki gül bahçesinde dolaşmak çok özel bir hatıra olur mesela… Ayrıca çocuklar için golf sahası ve akülü araba gibi imkânlar var.

Yol tarifi için tıklayın!

185. Yeşil Cennet Piknik Alanı

istanbul piknik alanları

Huzurlu atmosferi ve doğal ortamı burada da bulabilirsiniz. Green Paradise tarafından işletilen bu yerde oyun alanları ve kır kahvaltısı gibi olanaklar da sunuluyor. Yol tarifi içintıklayın!

186. Başıbüyük (Çamlık) Piknik ve Mesire Alanı

istanbul piknik alanları

Burada piknik yaparken gezen tavuk ve ördeklerle karşılaşmanız mümkün. Çam ağaçlarıyla bezenmiş bu alan, temiz havasıyla –deyim yerindeyse- size ‘yaşadığınızı’ hissettirecek.

Herhangi bir işletme bulunmuyor fakat sessiz-sakin bir yer arayanlar için doğru tercih. Girişler ücretsiz. Mangal yapılabiliyor.

Yol tarifi için tıklayın!

Köklü bir tarihe sahip olmasına rağmen gezilecek yerleri sanki biraz yetersiz. Burada en güzel İstanbul piknik alanları konusundaki seçeneklerimiz şunlarla sınırlı:

187. Kurnaköy

istanbul piknik yapılacak yerler

Yürüyüş yolları ve piknik alanlarıyla hafta sonlarınıza renk katacak bir yer. Çadır kurup kamp yapma imkânınız da var.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na araçla 5 dk mesafede bulunan Kurnaköy, Ömerli Barajı’nın yanıbaşında konumlanıyor. Yol tarifi için tıklayın!

188. Pendik Sahili

istanbul piknik yerleri

Yemyeşil alanları ve deniz manzarasıyla tercih edilen Pendik sahili, piknik için de alternatif bir adres. Deniz manzaralı restoran ve cafelerden birine de oturabilirsiniz. Fakat ben piknikçiyim diyorsanız açık alanda keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

189. Gözdağı Korusu

istanbul mesire alanları

Renk renk çiçekler ve çam kokusunun mükemmel birlikteliği, buraya hayran kalmanızı sağlayacak. Adalar manzarasıyla gözlere şenlik bu koruda piknik yapma imkânınız var.

Çardakları, seyir terası, restoranı, gezi ve piknik alanları, restoran ve cafesi mevcut. Tam bir aile yeri. Yol tarifi için tıklayın!

Sancaktepe Piknik Alanları

19 mahalleden oluşan ilçe, eskiden yazlık sarayların yoğunlukta olduğu bir yermiş. Doğa severlere hitap eden gezi noktaları ise şunlar:

190. Sancaktepe Orman Parkı

istanbul piknik yerleri

Eyüpsultan ve Fatih mahalleleri arasında bulunan park, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Spor, çocuk, oturma ve piknik alanlarının bulunduğu parkın bir de kır kahvesi var. Mangal yapma olanağı mevcut. Yol tarifi içintıklayın!

191. Fenerbahçe Can Bartu Kamp Tesisleri

istanbul piknik yapılacak yerler

80 bin metrekarelik alanı kaplayan tesis Yakacık Caddesi üzerinde bulunuyor. Kış bahçesi, spor salonu, çim saha, yüzme havuzu gibi bölümlerden oluşuyor.

Tesisin yanındaki ormanlık alanda piknik yapabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

Sultanbeyli Piknik Alanları

İstanbul ile Avrupa arasındaki ulaşım yolunun buradan geçmesi nedeniyle Sultanbeyli tarih boyunca önemli bir ilçe olmuş. Üç tarafı ormanlarla çevrili olmasına rağmen, , piknik yerleri İstanbul ilçeleri arasında buraya pek uğramamış. Neyse, İstanbulensis adlı çiçek burada yetişiyor. Oradan biraz kurtarıyor gibi. Piknik amacıyla şurayı tercih edebilirsiniz:

192. Gölet Parkı

istanbul piknik alanları

Ramazanoğlu Sokak’ta yer alan park, yaklaşık 200 dönümlük bir alana kkurulu. Seyir için güzel bir teras mevcut. Spor alanları ve tenis kortları da bulunan parkta süs havuzu, çay bahçesi, piknik alanları, sosyal tesis ve bir tiyatro mevcut.

Parkta sunulan lazerli gösterileri de mutlaka izlemelisiniz. Işık ve suyun kusursuz uyumunu gözlerinizi kırpmadan seyredeceksiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

Şile Piknik Alanları

İstanbul’un en popüler tatil destinasyonlarından biri olan Şile en çok plajlarıyla  ünlü. Belki Antalya plajları  bize çok uzak. Alaçatı ve Muğla plajları şu an bizi aşıyor…

Olsun! İstanbul’da da böyle bir plaj hazinesi var sonuçta. Deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkardıktan sonra piknik yapmak için tercih edebileceğiniz yerlerden birkaçını listeleyelim:

193. Sazakçeşme Piknik Alanı

Şile yolu üzerinde bulunan bu yer; dinlenme, yürüyüş ve piknik yapma için güzel bir rota durumunda. Çam ağaçlarının altında, içinizi açacak bir manzara eşliğinde hoşça vakit geçirebilirsiniz. Çocuklara özel oyun alanı da unutulmamış.

Çanakkale’de Sazak – Tanay Tabiat Parkı adında bir yer var. Kulakları çınlasın. 😂

194. Esenceli Köyü

istanbul mesire alanları

Piknik amacıyla rotanızı buraya da çevirebilirsiniz. Köy, İstanbul merkezine takriben 1 saat uzaklıkta, Ömerli Barajı kıyısında bulunuyor.

Kamp için de tercih edebileceğiniz bu alan, çok az bir nüfusa sahip. O yüzden sanki bölge yalnızca size tahsis edilmiş, herkesi dışarı çıkarıp köyü sizin için kapatmışlar gibi hissedebilirsiniz. 😊

Baraj manzarasını izleyerek piknik yapabilir, sadece doğanın sesini, bir de kendi iç sesinizi dinleyebilirsiniz. (Yok kardeşim ben kalabalık takılmayı severim, bizimkilerin çenesi durmaz zaten diyorsanız o da iyi. Yalnızlık zor şey.) 😂

Bizde böyle, araya soğuk espriler sıkıştırmazsak olmaz, Kuponall ruhuna ters. Bunlar yine iyi, siz Yalova’da ne yenir? Ve Kütahya’da ne yenir? Yazılarımıza bir bakın hele… espri nasıl olurmuş görürsünüz. 😂

Yol tarifi için tıklayın!

195. Akçakese Köyü

istanbul mesire yerleri

İstanbul piknik yerleri içerisinde burayı bilen çok az. Siz de Kuponall farkıyla artık o ‘az ve şanslı’ topluluk arasında yer alıyorsunuz.

Temiz denizi ve kumsalıyla favoriniz olacak bu köyde konaklamalı veya günübirlik vakit geçirebilirsiniz.

Yemyeşil bitki örtüsü ve mis havasıyla bomba gibi bir tatil için doğru seçim! Turkuaz rengi deniziyle olağanüstü güzellikte bir manzara sunan Akçakese; kampçılar için duş, çeşme ve restoran gibi imkânlar bulunduruyor.

Bölgede restoran ve cafeler de mevcut. İstanbul’da piknik yapılacak yerler mi diyorsunuz? Tam üzerine bastınız kısaca. Yol tarifi için tıklayın!

196. Ağva Nehri

istanbul piknik yapılacak yerler

Burada yemyeşil ormanların, masmavi nehirlerin oluşturduğu manzarayla ruhunuza detoks uygulayabilirsiniz. 🙂

Göksu ve Yeşilçay nehirlerini gezer, Halı Koyu’na uğrayabilirsiniz. Âşıklar Yolu’nda yürür, plajlarında denize girebilirsiniz.

Piknik, kano ile gezinti, trekking ve balık avı burada yapabileceğiniz aktivitelerden sadece birkaçı. Özetle burada, tüm yılın acısını rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

197. Kilimli Koyu

Burası da Ağva bölgesinde yer alıyor. Büyüleyici manzarasıyla hayranlık uyandıran bu koy, piknik ve kamp için de ideal bir rota.

Sahilde oturmayı değil de, sahilin iki yanındaki tepelerden birini tercih etmenizi öneririz. Böylece manzarayı daha iyi seyretme imkânı bulabilirsiniz.

198. Ulupelit Köyü

Kalabalıktan uzakta, sevimli bir tatil köyü burası. Köyün evleri bile başlı başına görülmeye değer.

Ormanda piknik yapabilir, trekking alanlarında yürüyüşe çıkabilirsiniz. Doğa is coming! 😂

Yol tarifi için tıklayın!

199. Kavala Parkı

istanbul gezi rehberi

Deniz fenerinin altında konumlanan Kavala Parkı; piknik, yürüyüş ve oyun alanlarına ev sahipliği yapıyor. Peyzaj alanları ve seyir terasları da parkın güzelliğini pekiştiriyor. Yol tarifi için tıklayın!

200. Hacıllı Köyü ve Şelâlesi

istanbul piknik alanları

İstanbul piknik alanları için yalnızca Şile bile, başlı başına kkâfi gelir. Burası da, yine bâkir kalmayı başarmış ender yerlerden biri. Ağva’da bulunan bu köy, kısaca doğanın tam merkezi.

Manzarası, piknik ve kamp alanlarıyla sizden tam not alacak. Tertemiz doğasıyla size kesinlikle çok iyi gelecek. Rengârenk fotoğraflar çekmeyi, kaya tırmanışı yapmayı ve bisiklet sürmeyi de tercih edebilirsiniz. Görüntüsü ve sesiyle huzur veren şelale de pikniğinize ayrı bir keyif takviyesi olacak. Yol tarifi için tıklayın!

201. Serintepe Piknik Alanı

60 dönümlük bir alanı kaplayan bu yer dinlenme ve piknik alanları, kahvaltı salonu ve otoparktan oluşuyor. Şile Plajı’nı tepeden gören bu piknik alanı, parti ve düğünlere de ev sahipliği yapıyor. Mangal yakmak serbest. Deniz manzarası da tamam. Bir siz eksiksiniz…

202. Darlık Barajı

Şile Yolu üzerinde bulunan barajın çevresi, buranın en iyi piknik ve kamp alanlarından. Havasını içinize her çektiğinizde, âdeta yenilendiğinizi hissedeceksiniz.

İçme suyu ihtiyacının karşılanmasında kullanılan baraj, güzel manzarasıyla hafızanızda yer edinecek. Piknik dışında off-road, olta balıkçılığı ve ATV gibi etkinlikler de yapılabiliyor.

Yol tarifi için tıklayın!

203. Saklıgöl

istanbul piknik alanları

Adı gibi İstanbul’un saklı cennetlerinden biri burası. Kartpostallık bir manzaraya tanık olacağınız Saklıgöl; Şile’de kahvaltı, piknik ve mangalın en iyi adresi.

Malzemelerinizi yanınızda getirseniz bile, gölün çevresinde satılan ev gözlemelerinden mutlaka alın. Yol tarifi için tıklayın!

Tuzla Piknik Alanları

Balık restoranları ve marinasıyla ünlü ilçe, İstanbul piknik alanları listesine şunlarla giriş yapıyor:

204. Hacet Deresi Mesire Yeri

istanbul piknik yerleri

Hacet Deresi’nin bulunduğu arazide yer alan bu bölge, İstanbul piknik yerleri içinde adından pek söz ettirmiyor. Kalabalık olmadığından dolayı İstanbul’da piknik yapılacak sakin yerler arayanların imdadına yetişiyor.

Merkeze uzak bir konumda bulunan mesire yeri, piknik ve oyun alanlarıyla oldukça konforlu. Tüm gününüzü burada dinlenmeye ayırabilir, dere manzarası eşliğinde piknik yapabilirsiniz. Dilerseniz kır lokantasından da yiyebilirsiniz.

Yol tarifi için tıklayın!

205. Tuzla Sahili

istanbul piknik yapılacak yerler

Marmara Denizi’nin kıyısındaki birçok restoran ve cafede manzaranın tadını çıkarmanız mümkün. Fakat gönlünüz piknik yapmaktan yana ise, Tuzla Sahili bunun için gayet uygun. Burada spor ve bisiklet gibi aktiviteler de gerçekleştirebilir; Yalova tepelerine panoramik bir açıdan bakabilirsiniz.

Kıyıya demirlenmiş tekneler de burada farklı bir ambiyans oluşturuyor. Size malzemelerinizi alıp Tuzla Sahili’nin yolunu tutmak kalıyor. Yol tarifi için tıklayın!

206. Tuzla Manastır Koyu

istanbul mesire alanları

Mercan Koyu diye de bilinen bu yer, doğal güzellikleriyle büyülüyor. Özellikle günbatımı manzarası tek kelimeyle harika…

Denizi ve yeşillikleri seyrederken piknik yapmak isterseniz, İstanbul mesire yerleri listenize burayı ekleyin. Ayrıca limanın karşısındaki Mercan Antik Dalgakıran’ıda görün. Yol tarifi için tıklayın!

207. Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı

istanbul piknik yapılacak yerler

Aydınlı Mahallesi’ndeki bu parkta piknik alanlarının yanı sıra lunapark, restoran, gözlem evi,planetaryum, havuzlar da mevcut.

Sauna ve jakuzi gibi olanaklar da söz konusu. Holografik Hayvanat Bahçesi de burada uğramanız gereken bir başka yer. Yol tarifi için tıklayın!

Ümraniye Piknik Alanları

Anadolu Yakası’nın merkezî ilçeleri arasında bulunan Ümraniye, çarşıları ve alışveriş merkezleri ile meşhur. İstanbul piknik yapılacak yerler nereler? Diye merak ediyorsanız, sizin için Ümraniye’de de bazı alternatifler var:

208. Trabzon Park

Ihlamurkuyu’da yer alan park, doğa yürüyüşü ve piknik için tercih edilebilir. Burası ‘Çırçır’ olarak da biliniyor. Parkın restoranında bir semaver çayı içmeden ve pidesini yemeden ayrılmayın. Öyle şahane bir manzarası olmasa da, Ümraniye’nin en güzel alanlarından biri olduğu muhakkak. Yol tarifi için tıklayın!

209. Tantavi Sosyal Tesisleri

Çocuk oyun ve etkinlik alanları, seyir terası ve gibi bölümlere ayrılan bu sosyal tesis, piknik yapmak isteyenleri de misafir ediyor. Yol tarifi için tıklayın!

210. Ümraniye Millet Bahçesi

istanbul piknik alanları

Piknik alanları İstanbul Ümraniye için düşünüldüğünde, burası da öne çıkan bir başka mekân oluyor. konuşlu piknik alanında, doğalgaz ile çalışan mangallar kullanılıyor. Böylelikle dumanların çevreye rahatsızlık vermesi önleniyor, yangın riski ortadan kaldırılıyor. Yol tarifi için tıklayın!

211. Neydi Devegeçidi C tipi piknik alanı

Temiz havası ve yürüyüş alanlarıyla ilgi odağı hâline gelen bu yer, tavşanlarıyla da ünlü. Belki gezerken size de birkaç tanesi denk gelir… Yol tarifi için tıklayın!

212. Hacegan Hatıra Ormanı

Oturma grupları, çeşme ve geniş masalarıyla piknik için ideal bir yer. Çocuk parkurunun da bulunduğu Hacegan Hatıra Ormanı ailecek gidilebilecek İstanbul piknik yerleri arasında bulunuyor. Yol tarifi için tıklayın!

213. Hekimbaşı Kent Ormanı Piknik Alanı

Sedir ve söğüt ağaçlarıyla kaplı orman, piknik ve kamp yapmak isteyenlerin vazgeçilmez adreslerinden. Kanuni Sultan Süleyman Ormanı diye de biliniyor. Burada tilki ve karabatak gibi hayvanlarla da karşılaşmanız an meselesi. Yol tarifi için tıklayın!

214. Dudullu Tepesi

istanbul piknik yerleri

Burası da şehir hayatından bir nebze uzaklaşıp kendinizi dinleyeceğiniz bir yer. Göletin yakınında hizmet veren bir işletme var. Ziya Sofrası adındaki bu işletmede kahvaltı yapabilir veya yemek yiyebilirsiniz. Fakat piknik yapmayı da tercih edebilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

215. Sütçü İmam Parkı

istanbul piknik yerleri

Pamukkale Travertenleri’ne benzeyen şelaleleriyleilgi çekiyor bu park. 4100 metrekarelik bir alanı kaplayan parkta yürüyüş ve piknik yapabilir, cafesinde vakit geçirebilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

Üsküdar Piknik Alanları

Anadolu Yakası’nın incisi olan Üsküdar, ,İstanbul piknik alanları ve tarihi yerler bakımından hayli zengin. Malum, Kız Kulesi ve  Çamlıca Kulesi gibi birbirinden güzel yerler burada. İşte piknik alternatifleriniz:

216. Validebağ Korusu

istanbul mesire alanları

1999 yılından beri Doğal SİT Alanı statüsünde olan koru, asırlık anıt ağaçlarına ev sahipliği yapıyor. Hababam Sınıfı’na set olmuş Adile Sultan Kasrı bu koruda. Bu kasır hakkındaki tüm bilgilere Adile Sultan Kasrı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Abdülaziz Av Köşkü de yine bu koruda yer alıyor. Korunun yeşillik alanlarında piknik yapabilir, görkemli tarihi yapıları yakından görebilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

217. Salih Solman Piknik Alanı

istanbul piknik yapılacak yerler

Kısıklı Mahallesi’ndeki bu piknik alanı, sakin bir ortamda piknik yapmak isteyenlere göre. Adalar manzarasını izleyerek piknik yapabileceğiniz bu yerde, kuş sesleri ruhunuza dokunacak. Piknik masaları ve barbekü alanları mevcut. Yol tarifi için tıklayın!

218. Çengelköy

Salatalıkları ve çay bahçeleriyle ünlü bu semt, Boğaziçi sahilinin en güzel köşelerinden biri. Buraya gelip Çınaraltı’nda piknik yapabilir, sonra yürüyüşe çıkıp ara sokaklarını, tarihi ahşap evleri keşfedebilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

219. Çamlıca Tepesi

İstanbul’da fotoğraf çekilecek yerler listelerinin baş tacı olan Çamlıca Tepesi, şehrin muazzam manzarasını ayaklarınızın altına seriyor. Küçük Çamlıca Tepesi ve Büyük Çamlıca Tepesi olarak iki bölüme ayrılan bu yer, size doğada harika bir gün armağan etmeye aday. Yol tarifi için tıklayın!

220. Büyük Çamlıca Korusu

istanbul piknik alanları

Adından anlaşıldığı üzere koruluk, Büyük Çamlıca Tepesi’nde bulunuyor. İstanbul piknik alanları içerisinde önemli bir yer tutan Koru, Küçük Çamlıca Korusu’ndan daha dar bir alana sahip.

Şehri panoramik açıdan izleyebileceğiniz bu alanda dilerseniz piknik yerine restoranında yeyip-içmeyi tercih edebilirsiniz.

221. Küçük Çamlıca Korusu

istanbul piknik yerleri

1.Mahmut’un burayı avlanma ve gezinti amaçlı kullandığı biliniyor. 1940 yılında kamulaştırılarak halkın kullanımına açılan koru, piknik yapmak ve Boğaz manzarasını temâşâ etmek için güzel bir tercih. Koruda süs havuzları, oyun alanları, türlü türlü ağaçlar yer alıyor. Küçük Çamlıca Köşkü ve Su Köşkü de burada.

222. Nakkaştepe Millet Bahçesi

istanbul mesire alanları

Boğaz manzarası ve doğal ortamıyla eşsiz bir deneyim yaşatan Nakkaştepe Millet Bahçesi, piknik için ideal yerlerden. Burada macera parkuru, biyolojik gölet, uçan yol, Doğa Kâşif Atölyesi, tenis kordu gibi farklı aktivite alanları da mevcut.

Mangal yapabilir miyiz, buradaki İstanbul piknik alanları yasak mı? Diye merak ediyorsanız ne yazık ki mangala izin verilmediğini söyleyelim. Fakat tüp kullanmak serbest.  Ayrıca Nakkaştepe Millet Bahçesi yazımızı da inceleyebilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

223. Kuzguncuk Bostanı

istanbul piknik yapılacak yerler

Burası, İlia’nın Bostanı olarak da biliniyor. Yürüyüş ve piknik için tercih edilen bu yerin bir bölümü, sebze-meyve yetiştiriciliğinde kullanılıyor. Yol tarifi için tıklayın!

224. Cemile Sultan Korusu

İstanbul Ticaret Odası’nın yönetmekte olduğu bu koruda piknik alanları ve sosyal tesis var. Koruda bulunan tenis kordunu, basketbol sahasını ve yüzme havuzunu İTO üyeleri kullanabiliyor. Yol tarifi için tıklayın!

225. Fethi Paşa Korusu

Korunun ismi, Osmanlı’da Tophane Müşiri olarak görev yapmış Fethi Ahmet Paşa’dan geliyor. Denize nâzır konumuyla muhteşem bir manzara sunan koru, belediyeye bağlı güzel bir tesis ile hizmet veriyor.

Banklarda piknik yapabilir, korunun temiz havasını içinize çekerken manzaranın sizi büyülemesine izin verebilirsiniz.

Korudaki tarihi köşk ve ağaçları görebilir, bahar mevsiminde gelirseniz erguvanların Boğaz’ı nasıl süslediğine şahit olabilirsiniz. Kısaca burada hafta sonu keyfi kaçmaz! Fethi Paşa Korusu yazımızdan detaylı bilgi edinebilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

İstanbul Kendin Pişir Kendin Ye Mekanları

Hangi İstanbul piknik alanları kendin pişir kendin ye konseptinde hizmet veriyor? Şimdi de bu soruyu en iyilerle cevaplandıralım.

Sadece kapalı mekânlarda vakit geçirmek sizi sıkıyorsa, evde otur otur nereye kadar diyorsanız parmaklarınızı yeme garantili kendin pişir kendin ye mekânları ne güne duruyor?

Sonbahar gelmiş, kış gelmiş fark etmez. Bol bol oksijen soluyup açık havanın tadını çıkarabileceğiniz, enerji seviyenizi tavan yaptırabileceğiniz, mangalın dibine vurabileceğiniz yerler çok!

İster malzemelerinizi alıp gidersiniz, dilerseniz hiç o topa girmeden her şeyi direkt onlardan temin edersiniz. Fiyatlar da o kadar pahalı değil.

Yukarıda Stella Polonezköy, Şelale Park, Beyaz Bahçe gibi yerlerden bahsetmiştik. Bu kendin pişir kendin ye mekânlarını tekrar anlatmayacağız. Şimdi farklı önerilerimiz olacak:

Avrupa Yakası Kendin Pişir Kendin Ye Mekanları

Ben hazıra konmayı sevmem kardeşim, elimin lezzetini konuşturacağım diyorsanız meydan sizin! Tabii her şeyi onlardan temin etme imkânınız da var.

Çimenler, sucuklar, köfteler sizi bekler… Nerede mi?

226. Çınarlı Et Lokantası

Beylikdüzü’nde yer alan bu mekân, lokanta konseptinde hizmet veriyor. Menüde dana bonfileden çöp şiş ve köfteye kadar her türlü et ürünü var. Fırın ürünü lezzetler ve mezeler de menüyü süsleyen diğer alternatifler.

Yol tarifi için tıklayın!

227. Event Garden

Burası da şöyle mangal seven  sevgiliyle yemeğe çıkmalık bir yer. Yani öyle şatafatlı, çok romantik bir mekân olmasa da, gönüller bir olunca ne önemi var değil mi? 😊

Ormanın ve denizin buluştuğu Sarıyer ilçesinin seçkin mekânlarından biri olur kendisi. Ayrıca doğum günü, mezuniyet ve düğün gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor.

Doğa ziyafetini lezzet ziyafetiyle bütünleştiren mekân, geniş otoparkıyla da müşterilerine kolaylık sağlıyor. Çocuklarınızla beraber gelirseniz, onlar da mangal hazır olana kadar çimlerde oynayabilirler.

Yol tarifi için tıklayın!

228. Sadrazam Mahmut Et Lokantası

Sütlüce’nin merkezinde yer alan bu mekân, Rahmi Koç Müzesi’ne oldukça yakın. Mangal ziyafetinden önce oraya da uğrayabilirsiniz. (Bu arada Müze Kart geçiyor.)

Uykuluk denilen bir sakatat çeşidi var, belki duymuşsunuzdur. Burası onu en güzel yapan yerlerden diyorlar. (İtiraf ediyorum midem bulandı. Neyse aklıma Muğla’da ne yenir? Ve Mersin’de ne yenir? Yazılarımdaki güzel lezzetleri getireyim de rahatlayayım bari. Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler.) 😂

Haliç manzarasının tadını çıkaracağınız bu yerde, barbekü keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. Yol tarifi için tıklayın!

229. Yeşil Çiftlik

Görüyorsunuz, Avrupa yakası kendin pişir kendin ye sevenlere göre pek çok alternatife sahip. Burası da Kilyos bölgesinde yer alıyor. Kaliteli, salaş görünümlü bu mekânda isterseniz mangalınızı kendiniz yapabilir, dilerseniz her şeyin hazır servis edilmesini talep edebilirsiniz.

Menüde kuzu pirzola, köfte, kuzu çevirme gibi birçok lezzet bulmanız mümkün. Alkol servisi de var. Yemeklerin ve doğanın tadını çıkardıktan sonra keyfinize Kilyos plajlarında devam edebilirsiniz. Fakat sahildeki plajları yemekten önce gezin, deniz keyfi yaptıktan sonra yemek yeyin, sonra da şöminenin karşısına kurulup dinlenin bizce. Böylesi daha mantıklı. Yemeğin ardından insanın üzerine bir ağırlık çöküyor. 😂

Yol tarifi için tıklayın!

230. Itsumi

Kendin pişir kendin ye Avrupa yakası mekânlarının içinde pek bilinmiyor burası. Çünkü esasen bir Japon restoranı. Fakat pişirme işlemi öyle saatlerinizi almaz merak etmeyin.

İstanbul’da iki şubesi var. Biri Suada, diğeri Levent’te. Hem kendiniz pişirip kendiniz yiyeceğiniz, hem de suşi lezzetini deneyimleyebileceğiniz bu mekânın Boğaz manzarası da cabası!

Bu arada Japon usulü salatasını da tatmalısınız. Yemeğin üzerine tatlı olmadan olmaz diyenlerdenseniz, tavsiyemiz macha puding ve tempura cheesecake.

Yol tarifi için tıklayın!

231. Antikköy

Mangal üstündeki etlere elim dokunsun, şöyle kıvamı da ağzıma lâyık olsun diyorsanız burası tam sizlik. Dostlarla iki lafın belini kırmak, yorgun geçen bir gün sonrası kendinize harika bir akşam armağan etmek için doğru tercih.

İçinde mini bir hayvanat bahçesi de bulunan mekân, size doğayla yalnız kalma fırsatı tanıyor. Yemekten sonra at koşturarak kalori yakabilirsiniz hatta!

Mangalın lezzetine lezzet katan soğan, biber ve domatesleri unutmuyoruz. Yemeğin ardından finali, sıcacık bir semaver çayıyla yapıyoruz!

Yol tarifi için tıklayın!

232. Bahar Country

Venüs Garden, Secret Garden ve Şelale Bahçesi gibi bölümleriyle her türlü organizasyonu bünyesinde misafir eden bir mekân burası. Kendin pişir kendin ye konseptinin de hakkını veriyor.

Dilerseniz bırakın her şeyi onlar halletsin, dilerseniz mangalıydı etiydi her şeyi oradan alın. Tabii dışarıdan da getirebilirsiniz.

Yemekten sonra gelsin voleybol, hamak keyfi; gitsin kaloriler karbonhidratlar! 😊

Yol tarifi için tıklayın!

233. Etzade

Bu mekân ise Arnavutköy’de yer alıyor. Kır düğünlerinde de tercih edilen mekân, çocuklar için de eğlenceli aktiviteler barındırıyor.

Yukarıdaki mekânların konsepti burada da geçerli. Dilerseniz kendiniz getirin, dilerseniz onlar pişirsinler. Menüde çöp şiş, dana biftek, Urfa kebap gibi lezzetler var. Tabii ki Adana’da ne yenir? Sorusunun ilk cevabı Adana kebap da… Kendimi şu an Yemekteyiz programındaki o dış ses gibi hissettim!

Neyse özüme döneyim. Biri Adana mı dedi? Kuponall A.Ş. tarafından piyasaya sürülen Adana gezilecek yerler rehberimizi kastetmiş olmalı onlar! 😂

Mekânda masanızı şenlendirecek daha birçok lezzet var. Közde patlıcan mı alırsınız, kiremit mantar mı? Yoksa gavurdağı salata mı? Umarım bu tarihi karar ânını en kısa zamanda yaşarsınız! 😂

Yol tarifi için tıklayın!

234. Saklıbahçe Restoran

mangal yerleri İstanbul sınırları içinde oldukça fazla. Ama bize öyle rastgele değil, şehir gürültüsünden uzak, huzurlu, otantik bir şeyler lâzım. İşte Kuponall seçkilerinden bir demet, böyle yerler düşünülerek hazırlandı.

Bu kır lokantası yemyeşil doğasıyla sizden tam puan almayı başaracak. Yürüyüş parkurları, oyun ve spor alanları, otoparkı da var.

Etlerin İslâmî koşullara uygun olarak hazırlandığını belirtiyorlar. Porsiyon olarak veya kasap reyonundan kiloyla sipariş vermeniz mümkün. Büyüleyici göl manzarası da bonus!

Ortalama 5 asırlık bir tarihe sahip olan lokanta Şamlar Kayabaşı’nda bulunuyor. Yol tarifi için tıklayın!

235. Tropicana Mangalbaşı

Buyrun İstanbul kendin pişir kendin ye mekanları listenize yazabileceğiniz bir başka yer daha! Avcılar’da yer alan mekânın vale-otopark hizmeti, lezzetli bir menüsü mevcut. Daha ne olsun derseniz, yol tarifi için tıklayın!

236. Evita Mangalbaşı

Burası da yine Avcılar’daki mekânlardan biri. Sahilde konumlanan mekân, denize karşı mangal keyfi sunuyor. 6-20 kişilik özel grup odaları da mevcut olan mekân, lezzetiyle bağımlılık yapan cinsten. Yol tarifi için tıklayın!

Anadolu Yakası Kendin Pişir Kendin Ye Mekanları

Hafta sonlarının en keyifli aktivitelerinden biri hiç kuşkusuz mangal ve barbekü partileri. Bunu Anadolu Yakası’nda yapabileceğiniz dumanı üzerinde mekânlara geçiyoruz öyleyse:

237. Lalezar Aile Piknik Yeri

Burası aile yeri, sevgiliyle gidilemez diye bir şey yok tabii ki. (Kabul; bu, Ankara gezilecek yerler yazımızdaki esprilerden bile soğuktu. Ama olsun! Maksat sizi uzaktan serinletmek. Remote amme hizmeti…) 😂

Futbol, voleybol ve oyun sahaları bulunan mekân, kendin pişir kendin ye Anadolu yakası mekânlarının gözdelerinden.

Malzemelerinizi getirmeseniz dert değil. Nasıl olsa mekânın zengin bir menüsü var. Etleri çiğ olarak onlardan satın alabilir, mangalı burada yapabilirsiniz. Dilerseniz hiç bunlarla uğraşmayıp hazır olarak da servis ettirebilirsiniz. Fakat mekânın ruhuna ters. Adı üstünde, self self takılmak gerek. 🙂

Riva Deresi’nin kıyısında bulunan bu mekânda sandalla gezintiye çıkabilir, balık tutabilir veya ata binebilirsiniz. Yahut deniz bisikletiyle de gezebilirsiniz.

Beykoz’un Değirmendere Mahallesi’nde yer alan mekâna 0532 730 52 13 numarasından ulaşabilirsiniz.

238. Mimoza Park

Evet, Beykoz’dan uzaklaşmadık daha. Mimoza Park’a gidiyoruz, temiz havayı içimize çekerek doğanın en güzel hâliyle tanışacağımız bir yere uğruyoruz. Biz İstanbul’da mangal yapılacak yerler aradık da buralara geldik, mangalsız dönmeyiz diyoruz ve mekânın kasabından istediğimiz etleri seçiyoruz.

Sonra lezzet, keyif, huzur kendiliğinden geliyor zaten. Taptaze etleriyle mangal keyfini sonuna kadar yaşayacağınız bu yerde tıka basa doymamanız fizik kurallarına aykırı bir kere! 😂

Ardından hamakta mı keyif yaparsınız, çimlerin üzerine mi uzanırsınız orası sizin bileceğiniz iş. Burada birbirinden nefis anılar biriktirmek için en kısa zamanda yönünüzü Beykoz’a çevirin.

Yol tarifine bu linkten ulaşabilirsiniz.

239. Şelale Piknik Yeri

Şile’nin Ağva mevkiinde bulunan bu mekân, eşsiz doğanın içinde piknik ve mangal yapmak için gayet ideal. Ben tam bir mangal ustasıyım diyorsanız, hünerlerinizi burada da sergileyebilirsiniz.

Yemekten sonra semaverde sıcacık bir çay iyi gider. Aileyle, arkadaşlarla, sevgiliyle gel vatandaş gel!

Yol tarifi için tıklayın!

240. Village Park Resort

Burası da Beykoz’un baş tacı mekânlarından biri. Sıfır hazırlıkla gidebilirsiniz, hiç problem değil. Sevdiklerinizle koyu sohbetlere dalacağınız, Instagram takipçilerinizi ‘mangal keyfiii!’ diye kıskandıracağınız bir yer. Etlerin yanına nefis mezelerden de söyleyin, tamam olsun!

Yol tarifi için tıklayın!

241. Belvü Jardin Restaurant

Anadolu yakası kendin pişir kendin ye hizmeti sunulan bir diğer mekân da burası. Mangal yapmaya üşeniyorsanız, hava soğuksa, gözünüz kesmiyorsa falan no problem. Mangal sevdanızı hiçbir zahmete katlanmadan burada yaşayabilirsiniz.

Malzeme taşımakla uğraşmanız gerek yok. Burada, mangalın keyfine varabilmeniz için gereken her şey mevcut.

Yol tarifi için tıklayın!

242. Kardeşler Piknik

Çayağzı deresi yanında bulunan mekân, kendin pişir kendin ye lezzetinin popüler adreslerinden. Mangaldan sonra kiralık sandalla derede gezinti yapabilirsiniz. Beykoz-Riva’da yer alan mekânın yol tarifi için tıklayın!

243. Çınaraltı Mangalbaşı Restoran

Ağzının tadını bilenler toplanın! Şehrin göbeğinde İstanbul’un tadına varacağınız, etin gerçek lezzetini hissedeceğiniz bir yere daha götürüyoruz sizi.

Ateş başında sözün sözü açtığı dostlar sohbeti veya sevgiliyle tadı damakta kalacak bir yemek için adresiniz belli.

Çeyrek asırlık geçmişiyle ilk günkü gibi hizmet veren Çınaraltı Mangalbaşı, sizi en iyi şekilde ağırlayacak. Mekânın dediğine göre, etler Afyon kasaplarından geliyor. Dilerseniz elinizi sıcak sudan soğuk suya değdirmeyin, her şey ayağınıza gelsin.

Yok kendi mangalımı kendim yaparım derseniz ona da tamam. Etin lezzetini siz ayarlayın, arkadaşlarınıza güzel bir lezzet şovu yapın! Yemekten sonra bu eşsiz lezzeti künefe ile tamamlayın!

Yol tarifi için tıklayın!

244. Cumhuriyet Garden

Köftelerin, pirzolaların havada uçuştuğu bir mekânla daha sizlerleyiz sayın seyirciler. 😂  Muhteşem manzara eşliğinde karnınızı doyuracağınız bu restoranın müdâvimi olabilirsiniz.

Öyleyse hem yeşile, hem mangala açım diyenlerdenseniz sizi buraya alalım. Yol tarifi için tıklayın!

Sık Sorulan Sorular

Buraya kadar tek celsede okuyan biri varsa onu cân-ü gönülden tebrik ediyor ve yılın kahramanı ilan ediyoruz. 😂 Ama öyle biri olmayacağı için, kısa bir özet geçmemiz gerek. İşte, sadece 1 dakikada İstanbul piknik alanları:

En Güzel İstanbul Piknik Alanları Hangileri?

Alemdağ Ormanı, Atatürk Kent Ormanı, Beylikdüzü Yaşam Vadisi, Bakırköy Botanik Parkı, Belgrad Ormanı, Beykoz Korusu bunlardan birkaçı.

İstanbul’da Piknik Yapılacak Manzaralı Yerler Nereler?

Büyükçekmece Gölü, Aydos Ormanı, Elmasburnu Mesire Alanı, Fatih Korusu, Fenerbahçe Romantika Park, Durusu Gölü onlardan bazıları.

Huzurlu İstanbul Piknik Alanları Nerede?

Florya Atatürk Ormanı, Flamingo Köyü, Göknarlık Mesire Yeri, Garipçe Köyü, Göktürk Göleti Tabiat Parkı, Gülhane Parkı tercih edebileceğiniz adreslerden.

İstanbul’da Piknik Yapılacak Sakin Yerler Nereler?

Gürpınar Sahili, Hacıllı Köyü ve Şelâlesi, Kaymakdonduran Mesire Alanı, Kemerburgaz Kent Ormanı, Kilyos, Kilimli Koyu bunlardan.

En Popüler İstanbul Piknik Yerleri Hangileri?

Mimar Sinan Kent Ormanı, Polonezköy, Saklıgöl, Sinekli Gölü, Taşdelen Ormanı, Yalıköy onların başında geliyor. Ayrıca Çamlıca Tepesi, Çubuklu Korusu, Caddebostan Sahili, İnceğiz Mesire Alanı, Karaburun Sahili, Çilingöz ve Mihrabat Korusu’nu da unutmamak gerek.

Hangi İstanbul Piknik Alanları Kendin Pişir Kendin Ye Konseptli?

Cumhuriyet Garden, Çınaraltı Mangalbaşı Restoran, Şelale Piknik Yeri, Mimoza Park İstanbul’da mangal yapılacak yerler arayanlara göre. Saklıbahçe Restoran, Event Garden, Çınarlı Et Lokantası, Yeşil Çiftlik de bu listede kendine yer buluyor.

İstanbul’a Yakın Piknik Yerleri Hangileri?

Bunu yukarıda anlatmamıştık. Bu size promosyon olsun. 🙂

İşte İstanbul yakınındaki piknik yerlerinden bir demet:

  1. Kocaeli-Gebze’de bulunan Ballıkayalar Tabiat Parkı bunlardan biri. Dere kenarında mangal, kaya tırmanışı ve benzeri eğlenceli aktiviteler için burayı tercih etmeniz mümkün. Detaylı bilgiye Kocaeli gezilecek yerler yazımızdan ulaşabilirsiniz.
  2. Yine Kocaeli’de yer alan Ormanya Tabiat Parkı, İstanbul’un yakınındaki en güzel doğal alanlardan biri. Ayrıntılı bilgi ise Ormanya Tabiat Parkı yazımızda.
  3. Kocaeli’nin masalsı güzellikleriyle büyüleyen Kartepe ve Maşukiye bölgeleri değerlendirebileceğiniz diğer seçenekler arasında. Bu konuda her şeyi Maşukiye gezilecek yerler yazımızdan öğrenebilirsiniz.
  4. Ayrıca Sakarya’da bulunan Sapanca Gölü yine bambaşka bir doğa cenneti.
  5. Bolu da İstanbul’a 264 km. mesafede bulunuyor. Gölcük, Abant ve Yedigöller Milli Parkı gibi yerleriyle bu şehir, her mevsim ayrı güzel.
  6. Oylat, Gölyazı, Trilye, Uludağ, Misi Köyü gibi yerler Bursa’dan katılıyor yarışmamıza. Kendilerini daha yakından tanımak isterseniz Bursa gezilecek yerler listemize bakabilirsiniz.
  7. İstanbul’a yakınlığıyla bilinen Edirne’yi keşfe çıkmak için Edirne gezilecek yerler adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.
  8. Hangi piknik alanları İstanbul sınırlarına yakın? Diye mi soruyorsunuz? Bana İstanbul içinden olmayan, fakat İstanbul’dan da uzak kalmayan yerler lâzım mı diye düşünüyorsunuz? İç sesinize tercüman olduysam çok güzel bir Tekirdağ’ımız var. Buyurmaz mısınız? Tabii alırım bir dal diyorsanız, uzatın bana oradan bir Tekirdağ gezi rehberi bakayım… 😂
  9. Son olarak, Trakya’nın can damarı bir yerden daha bahsetmeden, şuradan şuraya bırakmam. 😂 İşte o geliyor, seçilmiş kişi: Kıyıköy gezilecek yerler ekselansları! (Kendi yaptığı espriye sadece kendi gülen bir insan olmak… Ah öyle gurur verici ki… 😂 Bu kadar şey yazmışım, bunu da çok görmeyin bari. 😂 Eğer espri koleksiyonumdan en değerli parçaları görmek isterseniz sizi Manisa’da ne yenir? Yazıma bekliyorum. Selametle.)

Ama bir dakika bir dakika, durun! Kapanış konuşmasını yapmadık:

Sonuç olarak İstanbul piknik alanları bu şehrin bizden çaldığı huzuru telafi edebileceğimiz en güzel yerler… Yeşilliğin ortasında, sessiz-sakin bir atmosferde deşarj olmayı, pozitif enerji depolamayı kim istemez? Hele böyle bir dönemde…

Hepimizin fabrika ayarlarına dönme vakti geldi de geçiyor. İstanbul’da piknik yapılabilecek yerler, bizi resetlemek için bekliyor!

Mavi ile yeşilin muhteşem âhengi, manzara ve lezzetin armonisi, İstanbul piknik alanlarında. Kâh şehrin göbeğinde bulunuyor İstanbul piknik yerleri, kâh sessiz-sakin bir adada.

Size mangal yapıp kalori depolamanız, sonra ip atlayıp o kalorilerden kurtulmanız için nerelere gidebileceğinizi anlattık. Gördünüz işte Piknik yerleri İstanbul geneline yayılmış durumda. İstisnasız 39 ilçenin her biri doğal güzellikler barındırıyor. İstanbul’un neresinde olursanız olun, piknik yapmamak için bir bahaneniz olamaz!

Zaten pandemi falan derken en güzel İstanbul piknik yerleri ile aramıza mesafe koymak zorunda kaldık… Artık bu hasrete bir dur deme zamanı!

O halde  İstanbul’da piknik yapılacak yerler ile hayata biraz mola verin. Çimlere oturup keyif yapın, zaman kavramını bir süre unutun gitsin.

Hamağınıza yayılın, doğada biraz kestirin. Mangalınız, küllerinden doğsun! Siz doğaya ve mangala doyun! Fakat son dönemde meydana gelen orman yangınlarını unutmadan, doğaya karşı hassasiyetinizi koruyarak.

Bildiğiniz gibi ülkemizin çeşitli şehirlerinde çıkan orman yangınları dolayısıyla piknik ve mesire alanları bir süre boş kalmıştı. İstanbul dışında Aydın, Edirne, Çanakkale, Muğla, Isparta, Antalya, İzmir ve Kırklareli onlardan bazılarıydı.

Yasaklar sona erse de insanoğlu var olduğu sürece doğa her an tehlike altında. Kamu spotumuzu da verdiğimize göre bir  İstanbul yazımızı daha gönül rahatlığıyla noktalayabiliriz. 😂

Ayrıca İzmir piknik alanları yazımıza da bakmanızı öneririz. Tüm doğal ve tarihi yerleriyle İstanbul’u sil baştan keşfetmek için İstanbul gezilecek yerler sayfamıza uğrayabilirsiniz.

Mekân önerisinden ziyade, yapılacak aktivite tavsiyelerine ihtiyacınız varsa 2023 yılı bitmeden elinizi çabuk tutun. Katılabileceğiniz İstanbul festivalleri bu yılı unutulmaz anılarla geride bırakmanızı sağlayacak. Hadi uğurlar olsun… 😊

Yorum yapın